VITAMIN SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG MEMBANTU IBU SIHAT BERTENAGA DAN CERIA SENTIASA

Melalui pengalaman saya sendiri, hanya mengenali vitamin Shaklee ketika mengandung 5 bulan. Memang tidak dapat lari dari 'morning sickness' ketika diawal kehamilan ditambah pula dengan kerja-kerja rumah yang tak pernah habis, melayan kerenah anak kembar lelaki yang usia baru mencecah 3 tahun, memang membuatkan saya benar-benar 'tidak sihat'. Badan mudah penat, jemur kain pun kena ambil masa untuk berehat sebab rasa nak pitam. Sakit-sakit badan menjadi teman setia, kekejangan & mudah hilang fokus sentiasa melanda. Bila badan penat & kurang sihat, mula lah moody, baran, emosi tak tentu hala dan sering rasa tertekan.

Syukur, melalui seorang kawan lama, saya mencuba vitamin Shaklee untuk ibu mengandung. Sebulan saya sudah boleh merasa hasilnya. Tiada lagi sakit-sakit badan, kekejangan, badan rasa ringan, cergas & mudah fokus.  Malah saya mendapat BONUS iaitu kulit yang sihat; 'black head' mula berkurangan, 'strecth-mark' tak muncul2 (berbanding kehamilan lepas stretchmark muncul seawal 5 bulan kehamilan), tiada masalah keguguran rambut & gusi tidak berdarah. Nak sihat, dapat juga cantik. Seronok bukan?

set hamil shaklee


Ini la vitamin yang saya amalkan sepanjang tempoh hamil. Vitamin membantu kita memenuhi lompong-lompong kosong dalam tubuh. Jom baca fungsi setiap vitamin untuk ibu mengandung yang membantu ibu sihat bertenaga dan sentiasa ceria ni


Vitalea

  • Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA.
  • Memberi tenaga segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental.
  •  Pelengkap nutrisi – kekurangan nutrisi dikalangan ibu hamil akibat alahan.
  • Mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan sel-sel darah merah yang sihat. 

Perbezaan Shaklee;
·         Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia larut dalam air dan tubuh manusia.
·         Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vita-lea Shaklee mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
·         Telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.



B-Complex

  • Mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuk 100% biotin dan asid folik.
  • Membantu dalam penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan kepada tenaga sekaligus membantu mencegah kelesuan dan keletihan.
  •   Membantu pembinaan DNA dan sel2 baru serta mengurangkan kecacatan otak atau tulang belakang janin.
  • Mencegah anemia, mengekalkan paras HB dalam darah yang normal dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam badan, mencegah sakit kepala, pening, migrain, keletihan, muntah2.
  • Detoksifikasi – meredakan alahan.

Perbezaan Shaklee
Saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama didunia dengan kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dipasaran adalah sintetik. 



Vitamin C

  • Meningkatkan system imun – membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bacteria dan kuman.
  • Membantu dalam kecantikan kulit dengan mencegah pigmentasi sekaligus menghalang jeragat.
  • Merangsang pembentukan kolagen yang penting untuk otot, tisu, rawan dan gusi. Membantu menguatkan otot-otot dan menghasilkan keanjalan kulit yang membantu mengurangkan kesan stretch-mark.
  • Mengekalkan kolesterol dan tekakan darah sihat.
Perbezaan Shaklee;
‘Sains Pembebasan Berterusan Secara Semulajadi (Sustained Release)’ dicipta oleh Shaklee. Setiap tablet mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulit (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam tubuh setiap jam.



Ostematrix
  •  Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus & vitamin D, zinc, mangan dan boron
  • Mengelakkan kekejangan, kebas2, meringankan stress, menggalakkan tekanan darah normal
  • Menguatkan tulang, melancarkan pembuangan air besar
Semasa mengandung, bayi dalam kandungan memerlukan kalsium yang mencukupi bagi pembinaan tulang dan gigi yang lebih kuat, untuk jantung, saraf dan otot yang sihat, dan merangsang degupan jantung yang normal. Jika ibu mengandung tidak mengambil kalsium yang mencukupi, keperluan kalsium bayi dalam kandungan akan diambil dari tulang si ibu yang akan menyebabkan masalah terhadap si ibu dikemudian hari.

Ibu mengandung memerlukan sebanyak 1,000 - 1,300mg kalsium setiap hari.
Perbezaan Shaklee;
Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik yang diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati.
1 biji ostematrik bersamaan dengan 1 gelas susu penuh krim yang juga bersamaan dengan 80 biji badam.



Omega Guard
  • Mengandungi asid lemak semulajadi yang terdiri daripada EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin semasa didalam kandungan.
  •  DHA adalah nutrient utama untuk otak, retina dan system saraf. Amat penting terutamanya bagi bayi dalam 3 bulan terakhir didalam kandungan.

Perbezaan Shaklee;
Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk di Jepun bukan dari hati minyak ikan. Berbanding produk omega lain dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan yang paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 DHA dan EPA.



Energizing Soy Protien (ESP)
  • Merupakan penyedian 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai untuk pengidap kencing manis.
  • Protien amat diperlukan untuk pertumbuhan sel badan bayi seperti otot, tisu dan organ. Penting terutamanya dalam trimester 2 dan 3 kehamilan dimana perkembangan bayi adalah lebih pantas.

Perbezaan Shaklee;
Diiktiraf seluruh dunia dengan kajian klinikal yang sangat meluas dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi ‘non-GMO (Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
Semasa pemprosesan, soya dicuci dengan air untuk mengekalkan kandungan insoflavones iaitu genistein dan deidzein yang kritikal demi membekalkan kebaikan keseluruhan soya.
Satu hidangan ESP Shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Anda juga hamil dan mengalami situasi seperti saya? Cuba lah set vitamin shaklee untuk ibu mengandung ni. Tak cuba tak tahu kan. Jangan biarkan pengalaman mengandung menjadi pengalaman yang meresahkan. Usahalah untuk menjadikan ia suatu memori indah dan bermakna buat diri & keluarga. Tambah, set vitamin ini boleh terus diambil selepas melahirkan bayi, dalam pantang dan menyusu..



Sakit Tulang Belakang & Lenguh2 Badan Buat Ibu Ini RImas, Sampailah.... from iReach HD on Vimeo.

Tiada masalah untuk ibu mengandung yang mengidap diabetes untuk mengambil set vitamin ini. Malah ia amat disarankan kerana ia mampu membantu mengawal paras gula. Untuk lebih maklumat sila baca Mengatasi Kencing Manis Semasa Hamil

Sekiranya berminat untuk dapatkan set vitamin Shaklee untuk ibu mengandung ini berserta konsultasi dan cara makan secara eksklusif, sila hubungi saya disini



COD area; Taman Melati, Taman Melati Utama, Shell/Petronas Highway Karak, Greenwood, Sri Gombak, Gombak Prima, Giant Batu Caves, UIA, Gombak Medan Idaman, Sentul

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Indonesia & Brunei via Poslaju & GDex


No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...