BUKU BEST; SLUMDOG MILLIONAIRE

CABARAN BLOG 30 HARI; DAY 7
*********************************************************************************

Ini salah satu buku yang saya suka dan memang akan rekemen pada orang lain. Saya sendiri dah ulang baca buku beberapa kali. Tak bosan langsung...



Kisah seorang pemuda lelaki dari India yang menang rancangan realiti TV dan dapat hadiah 1juta rupee...Rancangan tu perlukan dia jawab 10 soalan general knowledge yang memang susah. Orang biasa pun takkan boleh jawab...so, bila dia menang orang tu TV tu sangsi lah sebab pemuda ni bukannya berpelajaran pun, dia cuma masa pekerja biasa..sebatang kara tinggal di kawasan setinggan malah tak pernah pergi sekolah pun! Dari lahir mak dia tinggalkan dia tepi tangga..

Pendek cerita, dia bukan tahu semua jawapan dari soalan tu sebab dia pandai tapi sebab dari pengalaman hidup dia bekerja sebagai orang gaji. Nak tau camana? hehe sila baca...

Novel ni dah diadaptasi jadi filem. Novel ni sangat la best dan langsung tidak membosankan. Tapi filem dia tak best langsung...jauh benor larinya dari novel. Kalau kata dia buat sebijik macam dalam novel, ntah berapa banyak award yang dia boleh dapat...

Comments

Popular posts from this blog

Khas untuk peminat petai: cara buat jeruk petai yang mudah

Hilangkan bengkak susu. 7 petua orang-orang lama dan moden

Khasiat Bawang Putih untuk Kesihatan Seksual Lelaki

11 Tanda-tanda anak ada masalah cacing

7 punca luka pembedahan czer berair, bernanah dan lambat sembuh

HILANGKAN PANAU & CEGAH DARI BERULANG

Cara kecilkan liang pori dengan berkesan

6 CARA BERKESAN UNTUK KURANGKAN LOYA DAN MUNTAH KETIKA MENGANDUNG

Mengidam cendol dan pasembor bawa kami cuti-cuti ke Alor Star dan Pulau Pinang

5 tanda penapis buah pinggang bocor

Facebook Inspirasi Sihat Semulajadi