BUKU BEST; SLUMDOG MILLIONAIRE

CABARAN BLOG 30 HARI; DAY 7
*********************************************************************************

Ini salah satu buku yang saya suka dan memang akan rekemen pada orang lain. Saya sendiri dah ulang baca buku beberapa kali. Tak bosan langsung...



Kisah seorang pemuda lelaki dari India yang menang rancangan realiti TV dan dapat hadiah 1juta rupee...Rancangan tu perlukan dia jawab 10 soalan general knowledge yang memang susah. Orang biasa pun takkan boleh jawab...so, bila dia menang orang tu TV tu sangsi lah sebab pemuda ni bukannya berpelajaran pun, dia cuma masa pekerja biasa..sebatang kara tinggal di kawasan setinggan malah tak pernah pergi sekolah pun! Dari lahir mak dia tinggalkan dia tepi tangga..

Pendek cerita, dia bukan tahu semua jawapan dari soalan tu sebab dia pandai tapi sebab dari pengalaman hidup dia bekerja sebagai orang gaji. Nak tau camana? hehe sila baca...

Novel ni dah diadaptasi jadi filem. Novel ni sangat la best dan langsung tidak membosankan. Tapi filem dia tak best langsung...jauh benor larinya dari novel. Kalau kata dia buat sebijik macam dalam novel, ntah berapa banyak award yang dia boleh dapat...

No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...