TESTIMONI ESP UNTUK HILANGKAN GASTRIK

ESP memang terkenal dengan kelebihannya membantu mengatasi gastrik sebab sifat kacang soya yang tinggi kealkalian membantu meneutralkan keasidan perut. Protin pula bertindak membaiki dan membina semula sel-sel dinding perut yang telah rosak akibat terhakis. Ramai customer saya yang berpuas hati dengan ESP. Jom tengok testimoni ESP Shaklee untuk hilangkan gastrik

testimonial esp untuk gastrik

testimonial esp untuk gastrik

testimonial esp untuk gastrik

testimonial esp untuk gastrik




ESP merupakan satu pelaburan yang sangat berbaloi terutamanya untuk kesihatan. Ia mampu mengubah hidup anda. Jom atasi masalah gastrik dengan ESP Shaklee hari ini.

Baca: 3 pilihan top vitamin Shaklee untuk hilangkan masalah gastrik


Harga ESP (850g) ialah RM150
Jika anda berminat mendapatkan produk Shaklee berserta konsultasi jemput hubungi saya.

testimonial esp untuk gastrik

VITAMIN SHAKLEE YANG BERKESAN UNTUK HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT

Masalah jerawat melanda tak kira jantina lelaki atau perempuan. Biasanya ia terjadi dikalangan remaja dan beransur hilang apabila meningkat dewasa. Tapi, ada juga yang berterusan menghadapi masalah jerawat dan parut jerawat hingga usia yang lebih dewasa. Apa yang tidak menyenangkan ialah ia turut meninggalkan parut mengganggu boleh menganggu penampilan seseorang. Kali ni saya nak berkongsi tentang cara atasi jerawat dan parut dengan mudah.

hilangkan jerawat & parut

Antara faktor jerawat ialah
  • Hormon androgen yang aktif. Biasanya terjadi pada usia remaja.
  • Bakteria
  • Pemakanan
  • Stress
  • Produk yang tidak sesuai
Jika tiada jerawat baru yang tumbuh jerawat biasanya mengambil masa 4-12 bulan untuk hilang dan biasanya meninggalkan parut kehitaman. Elakkan memicit jerawat kerana boleh menyebabkan kulit terluka, bakteria tersebar dan akibatnya jerawat menjadi lebih teruk dan meninggalkan parut yang lebih dalam.

Masalah jerawat & parut boleh diatasi dengan mudah dengan menggunakan gabungan ESP + Vitamin E + Vitamin C dan BComplex

atasi jerawat dan parut


ESP (850g) RM150
  • Membina semula sel-sel mati
  • Meningkatkan keupayaan pemulihan luka
  • Mengatasi parut
  • Meningkatkan sistem imun

Vitamin E Complex (120 biji) RM149
  • Tinggi antioksidan
  • Melindungi dari serangan radikal bebas

Vitamin C Plus (180 biji) RM92.50
  • Menyekat pembiakan bakteria penyebab jerawat
  • Tingkatkan sistem imun
  • Rangsang kolagen untuk membaiki struktur kulit bagi memudarkan parut

BComplex (120 biji) RM53.75
  • Mengatasi tekanan/stress
  • Mengatasi alahan


Sekiranya anda berminat mendapatkan produk Shaklee berserta konsultasi, sila hubungi saya

atasi jerawat & parut dengan shaklee

COD Gombak, Taman Melati dan Sentul
Penghantaran ke seluruh Malaysia via Poslaju & GDEX


KOLESTEROL TINGGI: KAWAL SEBELUM TERLAMBAT

Kolesterol tinggi ni bahaya sebab ia merupakan punca utama kepada penyakit jantung, darah tinggi dan strok. Pada tahap yang lebih kronik, ia juga boleh menyebabkan kegagalan fungsi buah pinggang. Oleh itu, langkah paling penting untuk kekal sihat bebas penyakit-penyakit kronik tersebut ialah dengan mengawal paras kolesterol dalam darah kita. Kali ni saya nak kongsi tentang tip-tip mengawal kolesterol tinggi.

Kolesterol tinggi tak semestinya ada pada orang yang gemuk atau tua sahaja tau, yang kurus dan muda pun boleh dapat terutamanya yang ada faktor keturunan dan gaya hidup yang tidak sihat seperti makan makanan berlemak, makanan tinggi sodium, merokok dan malas bersenam...

Pada kebiasaannya simptom-simptom kolesterol tinggi tak dapat diketahui melainkan kita pergi cek kat klinik. Tapi ada sesetengah tu timbul bintil-bintil putih sekitar mata. Bagi yang ada bintil-bintil macam ni, sila cepat-cepat buat pemeriksaan ye, kemungkinan besar ada kolesterol tinggi.

camana nak kawal kolesterol tinggi

Tip-tip kawal kolesterol tinggi ialah

  • Kurangkan makanan berlemak dan tinggi sodium
  • Banyakkan pengambilan sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin
  • Tingkatkan aktiviti fizikal
  • Kawal berat badan
Selain dari mengamalkan gaya hidup yang sihat, untuk menurunkan paras kolesterol amat disarankan untuk mengambil Omega Guard, Garlic Complex dan Herb-Lax

cara mengawal kolesterol tinggi
Omega Guard (90 biji) RM136
Mengandungi EPA & DHA berfungsi meningkatkan HDL (Kolesterol Baik) dan menyingkirkan LDL (Kolesterol Jahat)

Garlic Complex (60 biji) RM47.50)
Bertindak merendahkan kolesterol dan tekanan darah.

Herb-Lax (120 biji) RM52.50
Mengeluarkan toksin dari tubuh yang terhasil dari oksidasi kolesterol LDL dan membantu proses detoks. Ia juga membantu menurunkan berat badan.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee berserta konsultasi, boleh lah hubungi saya disini..

turunkan paras kolesterol



LOW HB SEMASA MENGANDUNG PETANDA KEPADA ANEMIA

Simptom-simptom jika seseorang itu mengalami anemia ialah low hb, sentiasa pucat, letih & lesu, emosi mudah terganggu, jantung berdegup laju dan kadang kala hilang daya tumpuan. Lebih teruk hingga boleh menyebabkan sesak nafas dan sakit dada. Ini kerana jantung perlu bekerja lebih keras mengepam darah untuk membekalkan oksigen pada sel-sel tubuh. Sangat bahaya bila sel-sel tubuh tidak mendapat oksigen yang mencukupi kerana sel-sel tersebut tidak dapat berfungsi dengan baik malah sel tersebut boleh mati. Hb low ketika mengandung adalah petanda kepada anemia.


naikkan hb


Bahaya anemia pada ibu hamil ialah ia boleh mendatangkan kesan buruk pada janin yang dikandung. Antara kesan serius anemia terhadap ibu dan kandungan ialah

  • Keguguran
  • Kelahiran pra matang
  • Bayi lahir dengan berat badan kurang
  • koma
  • risiko ibu meninggal

Anemia adalah penyakit disebabkan kurang sel darah merah akibat kekurangan zat besi. Biasa kat klinik ibu mengandung doktor akan cek paras hb (hemoglobin) bukan? ada yang 12, doktor puji cantik..ada yang 7.0 doktor cepat-cepat bagi amaran dan suruh tingkatkan pengambilan zat besi..sapa ada pengalaman macam ni...situasi begini kita panggil hb low..

  • kepekatan darah 11g/dl adalah normal
  • 9-11g/dl anemia ringan
  • bawah 7.0g/ld tahap teruk. 


Untuk menaikkan hb semasa mengandung dan mencegah anemia yang disebabkan kekurangan zat besi ialah dengan meningkatkan pengambilan zat besi, asid folik dan vitamin B12 seperti ayam, sayur dedaun hijaun, kekacang, buah-buahan kering seperti kismis dan kurma dan labu. Antara lain, doktor juga biasanya akan mengesyorkan pengambilan suplemen dan suplemen tersebut mestilah yang mengandungi zat besi.

Suplemen yang terbaik untuk mengatasi masalah hb low ketika mengandung ialah Vitalea.

masalah hb low semasa hamil



Shaklee Vitalea merupakan suplemen zat besi yang terbaik. Ia lengkap dengan komponen vitamin B termasuk B12, asid folik dan biotin yang membantu meningkatkan pembentukan sel-sel darah merah dan sekaligus membantu menaikkan bacaan hb. Vitalea merupakan tablet multivitamin yang paling pantas didunia larut dalam air dan tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas dalam usus kecil.

Vitalea merupakan vitamin yang diperbuat dari bahan semulajadi yang bebas pewarna tiruan. Ia sangat berbeza dengan pil mutivitamin lain yang diperbuat dari bahan sintetik dan turut menggunakan pewarna tambahan!


Jom tengok testimoni mereka yang pernah mengalami anemia semasa mengandung dan berjaya atasinya dengan mengamalkan Vitalea Shaklee...

Testimoni #1


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.


Testimoni #2



Harga Vitalea (120 biji) ialah RM88.75 sahaja.

Sekiranya anda mengalami masalah hb low, jangan tangguh-tangguh..Ingat, low hb ketika mengandung adalah petanda kepada anemia. Dapatkan Vitalea dengan segera dan elak dari menghadapi bahaya anemia. Oh ye, bukan untuk ibu mengandung je..orang yang tak mengandung pun jika ada masalah sebegini contohnya mudah pitam, mudah rasa loya, mata berpinar apabila fokus pada benda jauh pun boleh amalkan Vitalea.

Baca: Mengawal kencing manis ketika hamil dengan vitamin Shaklee

Bagaimana nak dapatkan Vitalea dan atasi masalah hb low ketika mengandung dan naikkan bacaan hb? Anda boleh terus order dengan klik pada butang berikut



Atau anda boleh dapatkannya melalui saya dan dapatkan konsultasi serta nasihat cara makan secara eksklusif. Saya adalah pengedar Shaklee yang sah

cara atasi anemia











ALFALFA COMPLEX BANTU ATASI MASALAH BAU BADAN

Masalah bau badan boleh menyebabkan kita hilang keyakinan diri untuk tampil dikhalayak ramai. Ia juga mengganggu orang lain yang ada berhampiran. Bau badan biasanya dikaitkan dengan gaya hidup seseorang iaitu kurang menitikberatkan kebersihan. Namun, ada juga yang jaga kebersihan tetapi masih mempunyai bau badan yang kuat dan tengit. Jika ini berlaku, ia mungkin disebabkan oleh faktor dalaman yang lain..Alfalfa Complex bantu atasi masalah bau badan.

atasi badan berbau


Mengapa badan berbau???
:: Sisa buangan terkumpul akibat proses pencernaan yang tidak sempurna atau toksin yang tidak disingkirkan dari tubuh badan. Oleh itu detoks boleh membantu menghilangkan bau badan.

:: Pengambilan makanan yang mengandungi tinggi coline seperti daging, kekacang.


:: Merokok

:: Pengambilan minuman berkafein dan makanan berempah yang mengandungi banyak bawang putih dan bawang.

:: Masalah ginjal, hati, hypoglisemia (kurang gula dalam darah), jangkitan kuman, kencing manis dan tiroid.

:: Juga disebabkan oleh faktor genetik dan kelenjar peluh yang aktif


:: Ada juga disebabkan faktor hormon contohnya ketika datang haid


Cara untuk menangani masalah bau badan ialah

  • utamakan kebersihan, mandi dan tukar pakaian dengan kerap
  • pakai pakaian jenis mudah serap peluh dan yang membenarkan pengudaraan
  • pastikan bahagian pelipat badan sentiasa kering
  • kurangkan pengambilan makanan berempah dan minuman berkafein
  • berhenti merokok
  • mengamalkan Alfalfa Complex untuk membuang toksin-toksin yang menyebabkan badan berbau

petua hilangkan bau badan


Selain menyahtoksin bahan toksik, Alfalfa Complex yang bersifat alkali juga membantu meneutralkan tahap keasidan tubuh kita dan melawan alahan. Lagi maklumat tentang Alfalfa Complex.



alfalfa complex atasi masalah bau badan

petua hilangkan bau badan

tips atasi masalah bau badan

Namun, amaran bagi pengidap penyakit SLE atau penyakit auto-imun lain dan mereka yang perlu mengambil ubat pencair darah anda tidak dibenarkan mengambil Alfalfa. Sila maklumkan situasi anda kepada pengedar. Selain Alfalfa Complex, anda juga boleh mengambil Herb-Lax atau Garlic Complex untuk mengatasi masalah bau badan.

Harga bagi Alfalfa (330 biji) ialah RM53.75
Harga bagi Alfalfa (700 biji) ialah RM97.50

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee beserta konsultasi boleh hubungi saya

petua hilangkan bau badan

OSTEMATRIX BANTU ATASI KEBAS-KEBAS TANGAN & KEKEJANGAN OTOT

Kebas-kebas pada jari-jemari biasanya disebabkan gangguan pada saraf akibat bebanan yang berlebihan. Ia biasa berlaku pada mereka yang banyak menggunakan pergerakan tangan dan jari seperti tukang jahit, jurutaip dan ada juga berlaku disebabkan gangguan hormon seperti menopaus, tiroid dan diabetes.

Kekejangan otot pula berlaku apabila otot mengecut secara tiba-tiba dan tak terkawal. Salah satu sebab mengapa berlakunya kebas-kebas dan kekejangan ialah akibat KEKURANGAN KALSIUM & magnesium dalam tubuh.

Jika anda sering mengalami perkara-perkara tersebut, ini lah masanya untuk mencuba OSTEMATRIX

atasi kebas-kebas


Istimewanya Ostematrix ialah ia lengkap dengan Magnesium yang membantu tubuh memelihara paras kalsium, Vitamin D yang menggalakkan penyerapan kalsium dan fosforus. Kajian ada menunjukkan pengambilan kalsium beserta Vitamin D membantu;
  • merendahkan risiko diabetes tahap 2 terhadap mereka yang mempunyai pra-diabetes
  • menggalakkan tulang yang kuat
  • meningkatkan sistem imun
  • menyokong berat badan ideal dan meningkatkan potensi kehilangan berat badan

Oleh itu, pastikan produk kalsium anda lengkap dengan Magnesium, Vitamin D, Boron, mangan, tembaga & zink untuk fungsi dan penyerapan kalsium yang optimum. Jika tidak, JOM BERTUKAR KE OSTEMATRIX hari ini!

atasi kekejangan otot

Pengambilan Ostematrix setiap hari membantu
  • mengatasi kebas-kebas, kekejangan otot, sakit sendi malah membantu mengatasi masalah sembelit.
  • membina dan memelihara kesihatan dan kekuatan tulang dan gigi
  • memelihara fungsi saraf
  • memelihara fungsi membran sel & enzim
  • pengecutan otot
  • menghalang pembekuan darah
  • menggalakkan tidur yang lena dan mengurangkan stress
  • memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

Pada usia 19 hingga 55 tahun lelaki dan wanita, sebanyak 1,000mg kalsium diperlukan setiap hari. Bagi mereka yang berusia lebih 55 tahun, sebanyak 1,200mg kalsium diperlukan bagi memastikan fungsi tubuh yang optimum.

Harga Ostematrix (120biji) ialah RM61. Jika anda berminat untuk mendapatkannya hari ini jom hubungi saya. Saya adalah pengedar Shaklee Gombak

atasi kebas-kebas



TESTIMONIAL ESP SHAKLEE UNTUK IBU HAMIL

Jom baca testimonial ESP untuk ibu hamil. Untuk maklumat tambahan, ESP juga boleh diambil oleh ibu hamil yang ada kencing manis kerana ia membantu mengawal paras gula. ESP boleh diambil seawal trimester pertama kehamilan kerana ia membantu menguatkan rahim.


esp untuk ibu hamil


esp untuk ibu hamil

esp ketika mengandung


Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ESP --> [Kebaikan & Kelebihan ESP]
Untuk vitamin ibu mengandung --> [Set Kehamilan]

Harga ESP (850g) ialah RM150.00. Jika berminat untuk mendapatkannya sila hubungi saya

testimonial esp untuk ibu hamil

TINGKATKAN TENAGA DENGAN CINCH ENERGY TEA MIX

Selalu tak rasa malas je...rasa nak duduk je..rasa tak larat je...tambah-tambah waktu siang selepas makan. Padahal umur muda lagi. Bagi yang bekerja, situasi macam ni pasti sangat mengganggu bukan..bila dah badan lesu, penat, malas mulalah garang semacam tak boleh silap sikit...customer silap isi borang pun nak dimarah-marahnya..kesian...

Jika anda mengalami situasi tersebut, jom tingkatkan tenaga dengan Cinch Energy Tea Mix. Teh istimewa Shaklee ni berupaya membantu anda memberi tenaga segera malah meningkatkan metabolisme tubuh. Bila badan rasa sihat bertenaga, baru lah rajin je nak buat macam-macam kan?

energy booster cinch energy tea mix


Cinch Energy Tea Mix ni diperbuat dari campuran beberapa jenis teh iaitu;
  • Matcha Green Tea ~ disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan
  • Red Tea ~ Mengandungi polifenol yang merupakan antioksidan yang kuat melawan kanser. Ia melindungi kerosakan akibat radikal bebas. Polifenol dikaji sebagai pencegah kanser dan agen yang boleh menghalang tumor dari merebak
  • White Tea ~ Dikenali sebagai 'teh hijau bayi' kerana mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau
  • Rooibos Red Tea ~ tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan yang kaya dengan sebatian polifenol

Keistimewaan Cinch Energy Tea Mix adalah ia ditambah dengan taurina yang berfungsi meningkatkan stamina dan sistem pertahanan badan. Ia juga meningkatkan metabolisme tubuh. Dikatakan taurina membantu meningkatkan kapasiti senaman. 

Cinch Energy Tea Mix dibuat bebas gluten, tiada perasa dan pewarna tiruan malah selamat untuk digunakan. (Mengandungi kafein ~ tidak sesuai untuk kanak-kanak dan ibu hamil)

atasi badan lesu dan lemah

1 sachet sudah mencukupi untuk keperluan harian yang padat dengan aktiviti yang memerlukan kecergasan minda dan fizikal. Anda akan rasa lebih bertenaga dan berfikiran lebih cerdas. Cinch Energy Tea Mix adalah kegemaran saya dan suami. Tiada lagi masalah badan lesu dan lemah.

Harga sekotak Cinch Energy Tea Mix (28 sachet) ialah RM131.00

Jika anda berminat untuk mendapatkannya, boleh lah hubungi saya

energy booster atasi badan lesu dan lemah


*****************************
Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli



SET PENJAGAAN WAJAH NUTRIWHITE

Shaklee pun ada set penjagaan wajah tau. Set penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee ni 100% bebas bahan kimia berbahaya seperti SLS dan Paraben yang boleh menyebabkan kanser tu. So pendek kata memang berbaloi la guna set penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee nih...

Set penjagaan wajah Nutriwhite bekerja dalam 5 cara iaitu; 

1~ MENGHALANG: Aktif melindungi kulit anda dari kerosakan oleh sinar cahaya matahari dan UV

2~ MENYEKAT: Membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam (jeragat)

3~ MENGURANGKAN: Mencegah kulit kusam

4~ MENCERAH: Naungan dari melanin yang sedia ada membawa kepada tona kulit yang cerah sekata

5~ MEMPERBAHARUI: Pantas mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada kulit kusam dan bertompok lalu menghasilkan kulit yang cerah bercahaya.



1. Gentle Make Up Remover [150ml RM95]



  • Menjadikan kulit anda lembut, licin dan berseri-seri
  • Beech Tree Buds menanggalkan sel-sel mati tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan
  • Lembut dan tidak berminyak menjadikan kulit lebih cantik berseri
  • Digunakan pada waktu malam

2. Gentle Deep Foaming Cleanser [150ml RM119]

  • Membersih dan menyegarkan
  • Seaweed menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Green Algae bekerja dengan mendalam untuk membuang toksin dan melembapkan
  • Strawberry Begonia mencerah dan menyekatakan pigmentasi
  • Lembut dan menyegarkan
  • Gunakan pada waktu pagi dan malam

3. Soothing Radiance Whitening Softener [150ml RM138]


  • Menenangkan dan mengembalikan keseimbangan pH kulit
  • Rosemary membuatkan kulit lebih segar dan tegang
  • Kudzu menganjalkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Sangat berkesan
  • Gunakan pada waktu pagi dan malam

4. Daily Defense Whitening Essense [30ml RM231]


Gaya mewah untuk kulit wajah yang licin berseri yang diformulasi dengan
  • Bearberry untuk mencerah dan menegang
  • Strawberry Begonia untuk memudarkan pigmentasi
  • Soya melembut dan menghilangkan tompok hitam
  • Mulberry mencegah kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C yang aktif untuk membaiki kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Lembut bagai sutera dan mudah diserap
  • Gunakan pada waktu pagi dan malam

5. Spot Whitening Treatment [10ml RM150]


  • Mengurangkan kesan bintik hitam
  • Kuasa pencerahan botani dari pati Licorice dan Peony, yang bernilai tinggi disebabkan keupayaannya yang memberi kesan pencerahan, perlindungan dan anti-keradangan kulit
  • Cat's Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C yang aktif membawa kesan cerah dan sekata

6. Ultimate Protection Whitening Lotion SPF15 [50ml RM200]

  • Ringan dan kaya dengan bahan botani seperti Mulberry untuk mencegah kerosakan akibat sinaran matahari, dan Mountain Arnica meredakan keradangan kulit dan membantu membina pertahanan terhadap kerosakan dari persekitaran 
  • Gunakan pada waktu siang

7. Overnight Renewal Whitening Cream [50g RM225]

  • Bertindak memperbaharui dan meremajakan kulit sepanjang malam
  • Linden menyihat dan melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan meredakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mencerahkan tompok-tompok hitam dan mengembalikan seri wajah
  • Apabila waktu pagi kulit akan menjadi lebih lembut, licin dan cerah berseri

Berminat untuk dapatkan set penjagaan kulit wajah Nutriwhite berserta konsultasi, jom hubungi saya

pengedar shaklee gombak


********************************
Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli


GLA COMPLEX BANTU ATASI CYST OVARI

Cyst ovari merupakan kantung berisi cecair yang terbentuk pada bahagian ovari. Kebanyakan cyst adalah benign (tidak merbahaya), tidak mendatangkan apa-apa simptom dan akan hilang dengan sendirinya. Tetapi ada juga yang menyebabkan masalah seperti cyst tidak hilang dengan sendiri malah makin membesar, menyebabkan kesakitan dan pendarahan yang tidak teratur. Ia akan menjadi faktor ketidaksuburan dan sukar hamil. Ini akan memerlukan rawatan seperti pembedahan untuk membuangnya.

cara nak kecutkan cyst


Antara simptom cyst ovari ialah kesakitan dan haid lewat. Ia juga termasuk;

  • Kembung perut atau buncit (akibat bengkak)
  • Sakit ketika pergerakan usus (bowel)
  • Sakit pada bahagian pelvic sejurus selepas kedatangan haid
  • Sakit ketika aktiviti seks
  • Kesakitan yang teruk secara tiba-tiba disertai loya dan muntah-muntah


Jenis-jenis cyst yang biasa kita dengar;

Endometriosis 
Tisu dari selaput dalam rahim tumbuh di tempat lain seperti di luar rahim, pada ovari dan pundi kencing.
Tidak seperti selaput dalam rahim yang akan keluar ketika haid, tisu-tisu endometriosis yang tumbuh pada bahagian lain akan kekal dan terus membesar (kesan hormon) dan akhirnya menyebabkan kesakitan dan masalah lain.

Polycystic Ovari Syndrome (PCOS)
Keadaan dimana hormon seks tidak seimbang yang menyebabkan ovari gagal untuk melepaskan telur matang lalu membentuk cyst. Antara simptom penghidap PCOS ialah jerawat yang banyak, pertumbuhan bulu yang berlebihan pada muka, badan dan haid tak teratur.

Sekiranya anda mengalami masalah cyst dan inginkan rawatan alternatif selain pembedahan, jom cuba GLA Complex.

GLA Complex membekalkan GLA (Gamma-linolenic Acid) yang merupakan sumber terbaik Omega-6 yang membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon estrogen dan testosteron yang memberi kesan terhadap pertumbuhan cyst. Ia juga membantu mengurangkan keradang, menghalang pembekuan darah dan mengawal pertumbuhan mendadak tisu. 

Selain itu, gaya pemakanan mestilah dijaga

  • Elakkan makanan yang berunsur hormon seperti daging lembu, ayam, telur
  • Produk tenusu oleh haiwan yang disuntik hormon
  • Produk soya
  • Elakkan makanan bergluten
Banyakkan pengambilan sayuran segar dan buahan yang tinggi kandungan antioksidan seperti buah oren dan beri biru.

Jom tengok apa kata pengguna GLA Complex yang telah berjaya mengatasi masalah cyst

atasi cyst dengan gla

gla complex



Harga sebotol GLA Complex (60 biji) ialah RM91.25. Dapatkannya dengan menghubungi saya

atasi cyst dengan gla



*************************
Dapatkan penjimatan untuk setiap produk dengan mendaftar sebagai ahli


TESTIMONIAL ESP UNTUK TENAGA

Kali ni saya nak kongsi testimonial ESP untuk tenaga pula. Mereka yang dah cuba memang tau ESP sangat membantu terutamanya bagi ibu-ibu hamil yang menghadapi bulan puasa dan sibuk dengan aktiviti harian. Yang tak hamil pun ada tau...Nak cantik pun guna ESP, nak sihat bertenaga  pun guna ESP, sebab tu ramai orang sukakannya!

Jemput baca

esp untuk tambah tenaga

esp untuk tambah tenaga

esp untuk tambah tenaga

esp untuk tambah tenaga

esp untuk tambah tenaga

Jika anda menghadapi masalah mudah penat, letih, cepat lapar hingga mengganggu tugasan harian, jom cuba ESP ni..Insha Allah boleh membantu mengatasi semua tu. Malah ia merupakan suatu pelaburan yang menguntungkan..dapat tenaga, dapat kesihatan yang baik malah dapat kulit yang lebih cantik jugak..BEST kan??!

Ketahui lebih banyak info mengenai Kelebihan dan Keistimewaan ESP

Jika anda berminat untuk dapatkan ESP (850g RM150) boleh lah hubungi saya disini

vitamin untuk tambah tenaga


********************************
Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...