Tuesday, 8 April 2014

# Kesihatan Lelaki # Omega Guard

7 TIP PENJAGAAN KESIHATAN LELAKI

Semua pun tahu lelaki mempunyai banyak tanggungjawabnya. Ibu bapa, isteri, anak-anak & kerjaya ini semua memerlukan anda untuk berada dalam keadaan terbaik. Kalau sering sakit, menghidap penyakit kronik, sering lemah & lesu camana nak jalankan tanggungjawab anda dengan sempurna. 

Lelaki amat bertuah kerana kebanyakan masalah kesihatan lelaki adalah dapat dicegah dari peringkat awal contohnya seperti penyakit kardiovaskular, kanser, kesuburan dan kecederaan yang tidak disengajakan. Apa yang penting ialah, mereka perlu memilih cara hidup & pemakanan yang sihat, tidak mengambil alkohol dan tidak merokok.

Merawat penyakit-penyakit kronik sudah tentu memerlukan kos yang tinggi. Oleh itu mencegah adalah satu langkah yang sangat bijak. Sebab tu Shaklee ada vitamin untuk lelaki. Set kesihatan lelaki Shaklee memelihara kesihatan secara menyeluruh termasuk kesihatan jantung, seksual dan kelestarian tenaga.

set kesihatan lelaki shaklee

7 tips penjagaan kesihatan lelaki
 1. Tidak merokok ~ jika anda sedang merokok sila ambil inisiatif untuk berhenti sekarang dan selamanya. Tabiat merokok bukan sahaja mencemarkan udara, membahayakan diri sendiri malah ia juga membahayakan orang-orang disekitar anda yang tidak merokok.
 2. Mengamalkan pemakanan yang sihat ~ amalkan memakan sayuran & buahan segar, makanan tinggi protin dan serat. Kurangkan makanan berlemak, tinggi sodium & banyak gula.
 3. Kekalkan berat badan ideal ~ pastikan tubuh anda bebas lemak tidak sihat yang berlebihan kerana lemak berlebihan boleh membawa kepada masalah jantung & pelbagai jenis kanser.
 4. Buat senaman ~ pastikan anda bersenam setiap hari kerana bersenam bukan sahaja bantu anda kawal berat badan malah mencegah penyakit jantung, strok & kanser.
 5. Tidak mengambil alkohol 
 6. Pengurusan stress ~ jangan biarkan stress berterusan kerana ia boleh mengganggu hidup dan sistem imunisasi. Amalkan langkah-langkah mencegah stress dengan cara yang sihat.

Shaklee menyarankan lelaki untuk mementingkan pengambilan Zink, Omega 3 dan vitamin E berserta selenium untuk menjamin kesihatan yang menyeluruh.

set kesihatan lelaki shaklee


Zinc Complex

 • Organ seksual lelaki sangat memerlukan mineral zink untuk memastikan ia berfungsi dengan optimum, mencegah mati pucuk, penghasilan sperma yang sihat dan memperbaiki prostat. 
 • Membantu mengatasi masalah rambut gugur.


Vita-E Complex

 • Vitamin E diperlukan kerana ia bersifat tinggi antioksidan untuk melawan radikal bebas dari merosakkan sel-sel tubuh hasil dari oksidasi kolesterol. Dengan kata lain, ia membantu mencegah selsel kanser dari membentuk & merebak. 
 • Melindung jantung, memelihara mata dari katarak dan masalah penglihatan
 • Kelebihan Vita-E Complex adalah ia dilengkapi selenium yang penting untuk memastikan vitamin E dapat diserap oleh tubuh dengan pantas. 


Omega Guard

 • Omega 3 sangat penting untuk otak dan daya fokus
 • Mencegah serangan penyakit jantung, strok, mengawal tekanan darah tinggi dan merendahkan kolesterol. 
 • Memelihara fungsi-fungsi sendi 
 • Membantu mengawal berat badan
 • Membantu mengurangkan tekanan (stress) & memberi tenaga

Harga bagi Zinc Complex (120 biji) ialah RM33.75
Harga bagi Vita-E Complex (120 biji) ialah RM149.00
Harga bagi Omega Guard (90 biji) ialah RM136.00

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee berserta konsultasi sila hubungi saya. Sentiasa bersedia membantu anda.

set kesihatan lelaki shaklee********************
Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahliNo comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana