SET KURUS SHAKLEE BERKESAN DENGAN CEPAT DAN SELAMAT

Set vitamin yang paling kerap orang cari ialah set kurus Shaklee. Ye lah, mana tak nya bila dah kurus sudah tentu penampilan lebih menarik dan banyak penyakit-penyakit bahaya dapat dijauhi. Tambah pula vitamin-vitamin Shaklee ni yang memang terkenal dengan cepat dan berkesan, ujian klinikalnya yang menyeluruh, selamat untuk jangka masa panjang dan harga yang berpatutan memang ia menjadi pilihan utama rakyat Malaysia.

Bagi yang masih mencari-cari, set kurus Shaklee ni ada banyak jenis tau..bukan boleh main pilih je yang mana berkenan..bila pilihan tu kurang tepat sebab tu hasilnya pun kurang tepat. Lepas tu ada yang komplen takde beza lah, tak berkesan lah, berat makin naik lah...

Sebab tu bila anda hubungi pengedar-pengedar Shaklee yang profesional biasanya mereka akan banyak tanya, punca berat badan naik lah, target nak turunkan berapa kg lah, ada penyakit ke tak, umur, jantina...macam-macam lah. Penyibuk ke? Bukan. Kami ni sebenarnya nak tolong anda dapatkan apa yang terbaik sebab dari maklumat yang diberi itulah boleh dijadikan panduan untuk kami.

Disini saya nak bagi guide sedikit sebanyak tentang cara memilih set kurus Shaklee mengikut kesesuaian tubuh.

Gemuk disebabkan suka makan makanan berlemak

saya nak kurus


  • Banyakkan pengambilan serat untuk lancarkan proses penyingkiran.
  • Hanya lemak yang boleh menghapuskan lemak. Tingkatkan pengambilan lemak HDL bagi menyingkirkan lemak-lemak LDL yang merupakan punca kegemukan dan penyakit berbahaya.
  • Kurangkan pengambilan garam kerana garam boleh memerangkap air didalam sel-sel tubuh yang akan menyebabkan sembap (water retention).
  • Mesti bersenam.
  • Jangan abaikan sarapan pagi dan ambil makan malam pada awal malam



Gemuk disebabkan slow metabolisme 

saya nak kurus


  • Otot ialah kilang pembakaran lemak dimana lebih aktif otot, lebih tinggi metabolisme dan lebih banyak pembakaran lemak berlaku. Oleh itu mereka yang gemuk disebabkan slow metabolisme perlu banyak pergerakan bagi merangsang otot untuk lebih aktif.
  • Banyakkan pengambilan protin untuk rangsang otot dan tingkatkan metabolisme. Protin juga mampu memberi rasa kenyang yang berpanjangan disamping mengawal paras gula.
  • Bersarapan pagi boleh meningkatkan metabolisme, oleh itu jangan sesekali mengabaikan sarapan pagi anda. Amalkan juga pengambilan teh hijau.



Gemuk disebabkan hormon

saya nak kurus


  • Gemuk pada bahagian bawah tubuh sahaja seperti pinggul dan paha bagi tubuh jenis buah pear. Atau pun pada bahagian perut sahaja pada tubuh jenis buah epal.
  • Terlebih hormon estrogen dikalangan kaum lelaki akan menyebabkan mereka mempunyai lebihan lemak pada payudara.
  • Perlu kawal hormon


Rajin bersenam tapi susah nak kurus



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee berserta konsultasi dan cara makan yang betul, sila hubungi saya..
Jana Hazana
017-3125484

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Indonesia via Poslaju & GDex




No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...