VITAMIN E SHAKLEE UNTUK MENGATASI KULIT KERING DAN MENGELUPAS

Kulit kering dan mengelupas ni menonjol sebab boleh nampak terang-terangan. Tak cun la kan, jatuh self confidence...Jangan tak tau, ada yang sanggup cancel dating sebab malu dengan kulit kering dan mengelupas. Saya pun pernah alami masalah  kulit kering dan mengelupas ni kat area hidung, mulut dan pipi. Bila belek muka kat cermin geram je nak tarik-tarik kulit kering mengelupas tu ..Masa tu kerja, dah tu nak kena mengadap ramai orang, memang kena pandai-pandai cover dengan alat kosmetik. Kadang-kadang tu alat kosmetik pun bukan boleh percaya sangat. Mula-mula tempek je ok, pastu lama sikit terserlah jugak kulit kering dan mengelupas tu...

Tapi sekarang dah takde masalah tu sebab saya dah jumpa rahsianya. Vitamin E Complex shaklee untuk mengatasi kulit kering dan mengelupas dengan berkesan. Sekarang tak perlu tutup dengan alat kosmetik lagi dah..


shaklee untuk kulit kering dan mengelupas


Mengapa kulit kering dan mengelupas?

Antara faktor yang menyebabkan kulit kering dan mengelupas ialah
♣ Suhu yang rendah
♣ Kulit kurang kelembapan
♣ Kurang air dalam tubuh
♣ Penggunaan sabun/agen pencuci yang tidak sesuai
♣ Penggunaan sesetengah ubat-ubatan
♣ Kekurangan zat nutrisi
♣ Kulit sensitif
♣ Resdung/Alergi

Sebagai antioksidan, Vitamin E boleh bertindakbalas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan sel-sel kulit. Vitamin E juga boleh menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Oleh itu ia memainkan peranan penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV.

Vitamin E ni secara semulajadi memang ada pada lapisan epidermis (lapisan kulit paling atas) kita dan ia mempengaruhi penghasilan sebum (bahan berminyak dari liang roma) [sumber].

Sebab tu produk untuk kulit kering akan disertakan dengan vitamin E kan? Dengan vitamin E kulit kita akan menjadi lebih 'moist', tidak terlalu berminyak dan tidak kering. Vitamin E ni boleh juga disapu terus pada kulit atau dibuat masker. Sebab tu ia sangat berkesan untuk mengatasi kulit kering dan mengelupas.

Nak tau produk vitamin E yang paling bagus di dunia? Jana sarankan awak guna Vitamin E Complex keluaran Shaklee. Jom tengok apa kata mereka yang sudah mencubanya

shaklee untuk kulit kering dan mengelupas

shaklee untuk kulit kering dan mengelupas

shaklee untuk kulit kering dan mengelupas



Harga sebotol Vitamin E Complex ialah RM149.00 (WM) / RM154.00 (EM)

Berminat untuk dapatkan Vitamin E Complex Shaklee ni dan atasi masalah kulit kering dan mengelupas dengan berkesan sila klik disini
ORDER: VITAMIN E COMPLEX


FREE E-BOOK Resipi Buat Masker dengan pembelian vitamin E atau mana-mana vitamin untuk kecantikan kulit.

Klik sini untuk masalah kulit kusam dan beminyak

Hubungi saya

Jana Hazana (ID 908814)
017-3125484
janahazana@gmail.com

Penghantaran ke seluruh Malaysia via POSLAJU & GDEX


1 comment:

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...