Merawat eczema supaya kulit lebih sihat & cantik

Banyak pulak kes eczema ni diorang duk bincang dalam group. Ye lah, eczema ni bukan je berlaku dikalangan bayi dan kanak-kanak je, orang dewasa pun boleh terkena. Yang bagusnya, perbincangan tu bukan hanya duk mengadu sedih dan gatal je tapi turut membincangkan cara merawat eczema dan langkah-langkah mengawalnya supaya kulit lebih sihat dan cantik. Ada yang kongsi pengalaman sendiri dan ada juga pengalaman hilangkan eczema pada anak-anak...

Eczema biasanya berkait rapat dengan alergi dan tidak mempunyai ubat yang spesifik untuk merawatnya..dengan adanya suplemen ia dapat bantu tingkatkan sistem pertahanan tubuh dan kawal masalah ini dari berpanjangan dan melarat...

Faktor yang menyebabkan gejala eczema menjadi lebih teruk ialah;
  • Mandi terlalu lama dan mandi air panas akan menyebabkan kulit menjadi kering
  • Menggaru akan menyebabkan kerosakan yang lebih teruk pada kulit
  • Bakteria dan virus
  • Pendedahan terhadap habuk dan hama
  • Cuaca panas dan lembab yang menyebabkan kulit berpeluh
  • Penggunaan bahan pencuci
  • Asap rokok, jerebu
  • Alergi pada sesetengah makanan

Oleh itu, sebagai langkah-langkah untuk mengawal eczema diantaranya pastikan rumah sentiasa bebas habuk, gunakan bahan pencuci yang bebas bahan kimia berbahaya seperti Basic H dan pencuci Get Clean, jaga pemakanan harian dan banyak lagi..


Merawat eczema pada orang dewasa

Bagi orang dewasa, suplemen yang disarankan ialah Vivix, ESP, Vitamin C, GLA Complex, Alfalfa, Nutriferon..Vitamin ini membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh, mengatasi keradangan dan gatal-gatal, membekalkan keperluan protin untuk kulit yang sihat, membina semula sel-sel kulit yang telah mati dan membantu tubuh untuk detoks

Berikut adalah diantara testimoni mereka yang sudah berjaya mengatasi masalah eczema dengan menggunakan vitamin-vitamin Shaklee...


hilangkan eczema

cara hilangkan masalah eczema

Vivix memberi kesan terhadap 4 mekanisme penuaan pada tahap sellular. Ia mengandungi 4 bahan utama iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan knotweed jepun yang mempunyai berupaya:

  • Bersifat anti virus & anti bakteria
  • Tinggi antioksidan, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen
  • mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus, bakteria dan kulat
  • menyingkirkan sisa-sisa toksin (detoks) didalam sel yang menjadi faktor utama masalah alergi, ekzema, lemah imunisasi dan lain2

cara hilangkan eczema



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam semua..nak share testimoni sendiri..dekat 5 bulan merana sakit tangan dan gatal2..sampai luka dan merekah.semua klinik pergi..swasta dan kerajaan..tetap x elok.masa pergi klinik nak ambil ubat hilangkan gatal..nurse beri injection smpai saya pengsan..huhu.masa tu masih menyusukan anak dgn susu badan..seksa sangat rasa..baru2 nie try esp + vita c +alfalfa..alhamdulillah..korg boleh tgk result dia sendiri..saya betul2 gembira dengan perubahan sekarang..
rawatan untuk eczema


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

rawatan untuk eczema



Merawat eczema pada bayi

Merawat eczema dikalangan bayi lebih mudah sekiranya bayi menyusu ibu. Ini kerana zat-zat dan nutrisi yang dimakan oleh ibu akan dapat juga pada bayi melalui susu ibu. Ini antara kelebihan Set Menyusu Shaklee yang mengandungi ESP, Alfalfa, Vitamin C dan lain-lain kerana selain dapat membantu ibu menambahkan susu badan ia turut membantu menangani masalah-masalah lain seperti eczema

Selain vitamin yang dimakan, terdapat juga Herbal Blend Cream untuk disapu pada kulit..

rawatan untuk ekzema



Merawat eczema pada kanak-kanak

Pada peringkat kanak-kanak, mereka sudah boleh makan dan minum dengan sendiri. Vitamin yang dapat dapat membantu merawat eczema pada kanak-kanak ialah Meal Shakes, Omega Guard dan Nutriferon

rawatan untuk ekzema



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum..

Sharing tentang nutriferon & my dotter. Alhamdulilah selepas suffer hampir setahun dari allergik, ekzema, alahan walau apa pun nma nya. Pasti ada tanda2 kulit kering & gatal seluruh bdn. Hampir 80% badan mia merah, kulit kepala berkuping2 dan kulit kering. Dah macam2 produk dari luaran mahupun dalaman. Satu pun tak sembuh2 jugak.

Hari ni hari ke-4 ber "NUTRIFERON SHAKLEE". Alhamdulilah kesan yg positif. Dengan izin Allah diberi bantuan nutriferon ni.. Walaupun belum sepenuh pulih. Tapi boleh nampak kulit dia jadi normal balik. In Shaa Allah akan diteruskan sampai bila-bila.

Anda juga mengalami kulit sensatif, allergik, kulit kering. NUTRIFERON boleh membantu anda.



Sekiranya anda atau ahli keluarga anda sedang bergelut dengan masalah eczema, bertindaklah segera untuk merawat dan mengawalnya. Jangan biarkan ia berlarutan. Vitamin Shaklee boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih sihat dan ceria..Inshaa Allah

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut atau berminat untuk mendapatkan produk Shaklee untuk eczema, boleh hubungi saya disini


rawatan untuk eczema


Penghantaran ke seluruh Malaysia via POSLAJU & GDEX


7 comments:

  1. Artikel yang menarik. Ekzema memang disebabkan oleh gejala alahan dan radang pada kulit. Amalan pengambilan buah-buahan yang kaya dengan Vitamin C seperti buah lemon dapat membantu merawat penyakit ini. Produk-produk lain yang mengandungi Vitamin C juga boleh membantu seperti Nutriferon Shaklee.

    ReplyDelete
  2. Artikel yang menarik. Ekzema memang disebabkan oleh gejala alahan dan radang pada kulit. Amalan pengambilan buah-buahan yang kaya dengan Vitamin C seperti buah lemon dapat membantu merawat penyakit ini. Produk-produk lain yang mengandungi Vitamin C juga boleh membantu seperti Nutriferon Shaklee.

    ReplyDelete
  3. Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Ubat mencegah Ekzema

    ReplyDelete
  4. Sy selalu mngalami kegatalan, kulit kering dan mrekah di bibir. Kadang2 sehingga bengkak dan brdarah. Sudah sepuluh tahun sy menghidapinya. Sy hanya brtahan dengan menggunakan vaseline sahaja. Sy tidak boleh makan rambutan. Kl makan , bibir sy menjadi sangat gatal. Bagaimana cara sy nk mengatasinya. Doktor pakar pun saya dah jumpa. Tiada kesan.

    ReplyDelete
  5. Sy selalu mngalami kegatalan, kulit kering dan mrekah di bibir. Kadang2 sehingga bengkak dan brdarah. Sudah sepuluh tahun sy menghidapinya. Sy hanya brtahan dengan menggunakan vaseline sahaja. Sy tidak boleh makan rambutan. Kl makan , bibir sy menjadi sangat gatal. Bagaimana cara sy nk mengatasinya. Doktor pakar pun saya dah jumpa. Tiada kesan.

    ReplyDelete
  6. Sy selalu mngalami kegatalan, kulit kering dan mrekah di bibir. Kadang2 sehingga bengkak dan brdarah. Sudah sepuluh tahun sy menghidapinya. Sy hanya brtahan dengan menggunakan vaseline sahaja. Sy tidak boleh makan rambutan. Kl makan , bibir sy menjadi sangat gatal. Bagaimana cara sy nk mengatasinya. Doktor pakar pun saya dah jumpa. Tiada kesan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum….selain dr injection, supplement or alternatif lain…sy ada penawar & ikhtiar utk eczema…atas kehendak-Nya eczema dpt dikurangkn & memulihkn…sy x dpt nk reply msg anda tp anda boleh follow fb sy rossa lieza or boleh pm sy 016-9755657 utk lebih detail – agen sah produk renoskin_medicserum…tq

      Delete

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...