Posts

Showing posts from April, 2015

Hilangkan blackhead & whiteheads serta jadikan kulit muka kelihatan glowing

Image
Hilangkan blackhead dan whitehead dan dalam pada masa yang sama jadikan muka kita nampak lebih glowing dan segar bukan sekadar omong kosong tau. Sapa yang pernah pakai set penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee dia tau lah. Sebab tu kebanyakan pengedar Shaklee yang pakai set ni rata-rata tak pakai make-up tebal-tebal dah. Tampil cantik semulajadi je. Buat apa nak tepek make-up lagi kalau wajah takde masalah blackhead dan whitehead dan nampak segar glowing dah kan?

Paling penting set Nutriwhite ni dibuat dari bahan-bahan semulajadi je tanpa paraben dan jauh sekali ada bahan-bahan merbahaya lain seperti merkuri bagai tu..


Dalam set Nutriwhite ni ada 7 jenis dengan setiap satu mempunyai fungsi yang tersendiri. Tapi kali ni saya cuma nak highlight 2 je iaitu make-up removal dan pencuci. 2 ni je pun dah cukup untuk membantu kita menghilangkan blackhead dan whitehead serta jadikan kulit muka nampak glowing.

1. Gentle Action Make-up Removal
Bukan untuk orang yang pakai make-up je, orang yang tak …

Sengsara gastrik kronik 10 tahun terubat secara tak sengaja

Image
Baru je beberapa hari lepas saya dapat panggilan dari seorang kakak ni. Katanya dia beli ubat gastrik untuk suami. Tak tahan dia tengok suami dia yang sering sakit perut. Mujur dah besar, kalau budak-budak mau menangis berguling-guling. Katanya. Ye lah, dah jadi bapa orang mana boleh menangis berguling-guling dah, pandai-pandai la cover sikit waktu gastrik datang menyerang tu. Kalu dah sampai macam tu kira dah masuk gastrik kronik la ni kan? Walaubagaimanapun, gastrik kronik ke gastrik sedang-sedang ke better pergi cek dengan doktor dulu..

Ini video kisah puan Farahana yang telah lama mengalami gastrik yang agak kronik. Mula berShaklee ketika berpantang anak ke-2 dan tanpa sengaja dah gastriknya terubat. Sengsara gastrik kronik selama 10 tahun terubat secara tak sengaja. Kisah benar tau!!



Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Saya percaya, mesti ramai yang nakkan jalan penyelesaian yang macam ni. Happy ending gitu. Seronok b…

9 tip pilih multivitamin yang paling bagus supaya tak membazir duit dan tak memudaratkan kesihatan

Image
Sekarang ramai dah yang mula ada kesedaran tentang pentingnya nutrisi yang lengkap dan seimbang dalam pemakanan seharian. Vitamin dan zat mineral sangat penting untuk pastikan tubuh kita berfungsi dengan sempurna. Maka ramai lah yang mula berminat untuk dapatkan suplemen terutamanya multivitamin kerana seperti sedia maklum multivitamin mampu membantu menyediakan nutrisi yang lengkap dan seimbang hanya dalam 1 tablet.

Tapi, terlalu banyak pilihan multivitamin yang ada dipasaran dengan pelbagai jenama dan harga. Macam mana nak tau multivitamin mana yang paling bagus supaya tak membazir duit dan tak memudaratkan kesihatan dikemudian hari?


Jom semak 9 tip pilih multivitamin yang bagus

1. Pilih yang mengandungi vitamin dan mineral asas yang seimbang. Antara kandungan vitamin dan mineral asas tersebut ialah Vitamin c, komponen vitamin B termasuk asid folik & biotin, vitamin d, vitamin K, Potassium, iodin, zink, kalsium, magnesium, mangan, betacarotene. Lagi panjang senarai kandungannya …

Facebook Inspirasi Sihat Semulajadi