Hilangkan blackhead & whiteheads serta jadikan kulit muka kelihatan glowing

Hilangkan blackhead dan whitehead dan dalam pada masa yang sama jadikan muka kita nampak lebih glowing dan segar bukan sekadar omong kosong tau. Sapa yang pernah pakai set penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee dia tau lah. Sebab tu kebanyakan pengedar Shaklee yang pakai set ni rata-rata tak pakai make-up tebal-tebal dah. Tampil cantik semulajadi je. Buat apa nak tepek make-up lagi kalau wajah takde masalah blackhead dan whitehead dan nampak segar glowing dah kan?

Paling penting set Nutriwhite ni dibuat dari bahan-bahan semulajadi je tanpa paraben dan jauh sekali ada bahan-bahan merbahaya lain seperti merkuri bagai tu..

masalah blackhead dan blackhead

Dalam set Nutriwhite ni ada 7 jenis dengan setiap satu mempunyai fungsi yang tersendiri. Tapi kali ni saya cuma nak highlight 2 je iaitu make-up removal dan pencuci. 2 ni je pun dah cukup untuk membantu kita menghilangkan blackhead dan whitehead serta jadikan kulit muka nampak glowing.

1. Gentle Action Make-up Removal
Bukan untuk orang yang pakai make-up je, orang yang tak pakai make-up pun boleh pakai. Lelaki pun boleh pakai. Fungsinya adalah untuk
  • Tunas pokok Bic melembutkan kotoran, sel-sel mati termasuk blackhead & whitehead supaya mudah tertanggal bila cuci dengan pencuci muka nanti tanpa merosakkan kulit.
  • Melembut, melicin & menyerikan kulit hasilnya kulit nampak glowing.
  • Aloe menyegar dan menegangkan kulit.
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dan aroma yang menyegarkan.

2. Gentle Deep Foaming Cleanser
Membersih dan membuang segala kotoran termasuk sel-sel mati tapi tak mengganggu tahap kelembapan kulit. Sebab tu lepas pakai pencuci muka Nutriwhite ni kulit muka langsung tak rasa kering dan ketat semacam. Sebaliknya rasa segar dan lembut.
  • Rumpai laut menanggalkan sel-sel mati & menyegarkan kulit.
  • Alga hijau melembapkan kulit dan membersih jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin.
  • Strawberi Begonia mencerahkan & meratakan tona kulit.


Kenapa mesti muka takde masalah blackhead dan whitehead dan mesti muka nampak glowing semulajadi? Of cos la especially yang nak naik pelamin tu nanti. Kalau muka dan sedia ada licin bersih dan glowing senang sikit kerja mak andam takdelah dia perlu gigih nak make-up tebal-tebal bagi tutup segala cela.. Dalam urusan seharian pun penting juga takde masalah blackhead dan whitehead dan muka nampak segar glowing ni, nanti takde la suami tengok kita asyik bertukar-tukar rupa, bila nak keluar lain dengan make-upnya tapi bila kat rumah terutamanya waktu bangun tidur...mak aih, lain bebenor!

Lagi, dengan set Nutriwhite Shaklee ni blackhead & whitehead tu mudah nak tanggal. Tak perlu picit korek gali bagai dah yang menyakitkan tu..Silap-silap haribulan berparut la pulak

muka glowing dan segar semulajadi


Sapa pernah buat macam dalam ni?
Hahaha..dulu saya pun pernah hinggalah saya berkenalan dengan set penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee.

Pencuci muka sekarang tak berkesan hilangkan blackhead dan whitehead? Bertukarlah kepada Shaklee Nutriwhite Gentle Action Make-up Removal dan Gentle Deep Foaming Cleanser. Ini lah cara yang paling mudah untuk hilangkan blackhead dan whitehead malah menjadikan kulit wajah anda nampak lebih glowing.

Harga untuk Nutriwhite Gentle Action Make-up Removal RM95.00 (150ml)
Harga utnuk Gentle Deep Foaming Cleanser ialah RM119.00 (150ml)

Bagaimana nak dapatkannya set penjagaan wajah Shaklee Nutriwhite? Anda boleh order terus melalui Shaklee dengan klik pada butang ini

 Klik Untuk Order Sekarang



Atau anda boleh dapatkannya dari saya. Hubungi saya ditalian berikut. Banyak petua dan tip-tip yang nak dikongsi dengan anda

pengedar shaklee


Sengsara gastrik kronik 10 tahun terubat secara tak sengaja

Baru je beberapa hari lepas saya dapat panggilan dari seorang kakak ni. Katanya dia beli ubat gastrik untuk suami. Tak tahan dia tengok suami dia yang sering sakit perut. Mujur dah besar, kalau budak-budak mau menangis berguling-guling. Katanya. Ye lah, dah jadi bapa orang mana boleh menangis berguling-guling dah, pandai-pandai la cover sikit waktu gastrik datang menyerang tu. Kalu dah sampai macam tu kira dah masuk gastrik kronik la ni kan? Walaubagaimanapun, gastrik kronik ke gastrik sedang-sedang ke better pergi cek dengan doktor dulu..

Ini video kisah puan Farahana yang telah lama mengalami gastrik yang agak kronik. Mula berShaklee ketika berpantang anak ke-2 dan tanpa sengaja dah gastriknya terubat. Sengsara gastrik kronik selama 10 tahun terubat secara tak sengaja. Kisah benar tau!!



Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Saya percaya, mesti ramai yang nakkan jalan penyelesaian yang macam ni. Happy ending gitu. Seronok bila dah bebas dari penyakit yang menghantui kita untuk jangka masa yang sangat lama. Tak perlu bergantung pada ubat-ubatan lagi dah & bebas nak buat apa makan apa saja ikut selera. Bukan apa, dah la gastrik tu sangat menyakitkan, banyak pantang larangnya pulak tu. Antara pantang larang orang gastrik ialah:

  • Tak boleh minum minuman berkafein
  • Mesti makan waktu yang sama setiap hari. Tak boleh terlambat atau terawal sikit. 
  • Tak boleh merokok atau terdedah terhadap asap rokok (sebab tu lelaki lebih ramai yang ada masalah gastrik berbanding wanita)
  • Tak boleh makan makanan pedas, makanan berlemak, beralkohol
  • Tak boles stress

Gastrik terjadi apabila kuantiti asid hidroklorik yang dirembes terlalu banyak dan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) yang melindungi dinding dalam perut lemah untuk mengawal kesan hakisan. Kesan asid hidroklorik yang terkena pada sel ini lah yang menyebabkan keradangan. Sel dalam perut kena hakis dengan asid, mana tak sakitnya?!



Taknak dah, bosan dah asyik bergantung pada ubat gastrik dan pil penahan sakit? Jangan risau, anda sebenarnya ada pilihan lain. Ooppss..bukan melalui pembedahan ye tapi dengan mengamalkan vitamin untuk hilangkan. Sama macam puan Farahana dalam video kat atas tu....

Shaklee ada vitamin yang berkesan hilangkan gastrik. Tak kira lah lelaki ke perempuan ke remaja ke warga tua semua boleh ambil vitamin-vitamin ni.



Kelebihan vitamin gastrik Shaklee:
  1. Membantu membina semula dan memperbaiki sel-sel perut yang telah rosak akibat hakisan asid dan seterusnya menguatkan lapisan mukosa
  2. Mengurangkan keasidan dan keradangan perut walaupun terlepas waktu makan
  3. Membantu melancarkan proses pencernaan
  4. Mencegah pedih ulu hati
  5. Mencegah masalah kembung, mual dan angin dalam badan berlebihan
  6. Tiada kesan buruk untuk jangka masa panjang
  7. Sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam. Bahan-bahan yang digunakan adalah dari bahan-bahan organik.

Bahan-bahan yang digunakan adalah dari bahan-bahan organik bebas GMO (genetically modified Organism). Bebas bahan pengawet, tiada bahan kimia merbahaya, tiada unsur dadah dan steroid dan dijami selamat dan berkesan. Yang penting, tiada kesan buruk yang memudaratkan kesihatan.
Harga untuk set gastrik Shaklee hanyalah RM256.00

Bagaimana nak dapatkan set vitamin untuk gastrik ini supaya dapat ubati gastik dan sengsara gastrik berakhir? Anda boleh order terus dari Shaklee dengan klik pada butang order berikut



Atau anda boleh dapatkannya dari saya dengan menghubungi talian berikut dan dapatkan konsultasi dan nasihat cara makan yang eksklusif. Saya adalah pengedar Shaklee yang sah




9 tip pilih multivitamin yang paling bagus supaya tak membazir duit dan tak memudaratkan kesihatan

Sekarang ramai dah yang mula ada kesedaran tentang pentingnya nutrisi yang lengkap dan seimbang dalam pemakanan seharian. Vitamin dan zat mineral sangat penting untuk pastikan tubuh kita berfungsi dengan sempurna. Maka ramai lah yang mula berminat untuk dapatkan suplemen terutamanya multivitamin kerana seperti sedia maklum multivitamin mampu membantu menyediakan nutrisi yang lengkap dan seimbang hanya dalam 1 tablet.

Tapi, terlalu banyak pilihan multivitamin yang ada dipasaran dengan pelbagai jenama dan harga. Macam mana nak tau multivitamin mana yang paling bagus supaya tak membazir duit dan tak memudaratkan kesihatan dikemudian hari?

multivitamin paling bagus

Jom semak 9 tip pilih multivitamin yang bagus

1. Pilih yang mengandungi vitamin dan mineral asas yang seimbang. Antara kandungan vitamin dan mineral asas tersebut ialah Vitamin c, komponen vitamin B termasuk asid folik & biotin, vitamin d, vitamin K, Potassium, iodin, zink, kalsium, magnesium, mangan, betacarotene. Lagi panjang senarai kandungannya lagi bagus.

2. Dilengkapi dengan zat besi

3. Menentukan samaada dibuat dari sintetik atau bahan semulajadi. Multivitamin yang dibuat dari bahan semulajadi lebih bagus untuk tubuh berbanding vitamin yang dibuat dari bahan sintetik. Multivitamin yang diperbuat dari bahan semulajadi biasanya mempunyai senarai kandungan yang panjang pada label.

4. Tidak mengandungi vitamin atau mineral tertentu dengan dos yang terlalu tinggi. Dos yang berlebihan dari saranan harian boleh menyebabkan keracunan toksin.

5. Tidak mengandungi pengawet, perasa dan pewarna tambahan.

6. Elakkan multivitamin yang mempunyai pelepasan berkala.

7. Bagi mereka yang berusia 50 tahun ke atas, pastikan multivitamin mengandungi vitamin B12 dan vitamin D kerana tubuh mereka makin kurang berkemampuan menyerap vitamin-vitamin tersebut dari makanan bagi memenuhi keperluan harian.

8. Ada kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)

9. Belum luput tarikh

Itu dia 9 tip pilih multivitamin yang paling bagus supaya tak salah beli tak membazir duit dan yang paling penting tak memudaratkan kesihatan. Multivitamin sepatutnya membantu kita lebih sihat, badan lebih bertenaga. Semoga dapat dijadikan panduan.

Siapa yang perlukan suplemen
  • Orang yang ada masalah kesihatan
  • Wanita yang merancang untuk hamil dan sedang hamil
  • Lelaki yang merancang untuk mempunyai zuriat
  • Warga tua (usia lebih 50 tahun)
  • Vegetarian
  • Mereka yang berpantang makanan (kekurangan zat)


Kalau anda seorang yang pentingkan kualiti dan susah sangat nak buat pilihan multivitamin mana yang paling bagus, saya cadangkan multivitamin keluaran Shaklee iaitu Vitalea.

multivitamin paling bagus


Vitalea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia. Masa tu Vitalea dalam bentuk cecair. Sekarang seiring dengan kemajuan teknologi Vitalea didatangkan dalam bentuk tablet dan turut diperkayakan dengan zat besi.

Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak dari sayur-sayuran, buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Apa lagi yang bagus sangat dengan Vitalea Shaklee
  • Tablet multivitamin paling pantas didalam dunia yang terlarut dalam air dan tubuh manusia. Kalu tak caya, cuba rendam sebiji Vitalea dalam air dan tengok berapa lama yang diambil untuk larut sepenuhnya..
  • Mineral didalam Vitalea mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas dalam usus kecil.. sebab tu cepat berkesan..
  • Ujian klinikal telah buktikan, pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  • Dipilih sebagai The Best Multivitamin dalam Public Interest tahun 2000.

shaklee vitalea


Manfaat utama untuk kesihatan:
♤ Memberikan tenaga segera
♤ Pelengkap nutrisi
♤ Membantu dalam mengatasi anemia
♤ Meningkatkan keupayaan sistem produktif
♤ Melindungi fungsi jantung & buah pinggang


Sebab tu kalau anda sedang mencari-cari multivitamin yang paling bagus saya cadangkan Vitalea Shaklee. Bukan je untuk orang sakit & warga tua pendek kata, nak cantik, nak kurus, nak tambah anak, hamil, berpantang, menyusu sangat digalakkan amik Vitalea sebagai multivitamin anda.

Harga sebotol Vitalea hanya rm88.75 untuk 120 biji.

Bagaimana nak dapatkan Vitalea Shaklee? Anda boleh order terus dari Shaklee dengan klik pada butang order berikut



Atau anda boleh dapatkannya melalui saya. Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. Sila hubungi saya ditalian berikut dan dapatkan konsultasi serta nasihat cara makan secara eksklusif


pengedar shaklee




Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...