Kisah Aidiladha 2015

Alhamdulillah..raya datang lagi. Walaupun dikenali sebagai raya korban tapi kami kat Kelantan ni panggil raya haji. Walaupun raya haji tapi kemeriahannya tetap sama macam raya puasa. Kisah kami sekeluarga di Aidiladha biasa-biasa je tapi tetap menjadi tanda ingatan buat seluruh ahli keluarga jana.

Lambat sikit jana nak kongsi cerita. Maklum la, banyak betul urusan yang perlu diselesaikan walaupun tengah cuti. Tambah pulak jalan jem yang amat, urusan yang singkat pun boleh jadi lama. Ada urusan cod yang jana terpaksa tolak sebab tak mampu nak redah jalan jem. Harap customer maafkan jana...

Menu kami di hari raya ialah Nasi Minyak Ayam Tomato, ketupat dakap, tapai, kek dan biskut raya. Macam biasa, tapai pulut jadi sebutan & igauan tetamu yang datang. Manis letting katanya!! Tapai pulut 5kg tu sekejap je dah habis..

Yang speselnya sikit raya kali ni ialah mak ajar jana cara buat ketupat dakap. Nampak cam mudah tapi susah jugak terutamanya bab membungkus. 

Jana salute golongan nenek-nenek yang berusaha keras sediakan ketupat dakap untuk anak-anak mereka yang dah besar panjang tu. Korang jangan tak tau, buat ketupat dakap pun pakai kudrat tau! Nak kacau pulut dengan santan 1 hal, nak bungkus & ikat tu pun 1 hal. So, bagi orang-orang muda yang gagah perkasa tu lepas ni sila belajar buat sendiri ketupat dakap. Tak perlu susahkan mak korang lagi ye! 

Dah namanya raya haji mesti banyak daging korban. Kebetulan kakak jana & suaminya buat korban kat sini tahun ni, alhamdulillah ada rezeki jana nak makan daging lembu korban. 

Korban itu menyucikan jiwa & harta. Tak semestinya korban lembu dan kambing je baru dikira korban. Pengorbanan isteri tinggalkan kerjaya demi menjaga suami & anak-anak dirumah, pengorbanan suami mengerah tenaga & fikiran demi sesuap makanan dan keselesaan keluarga, pengorbanan anak-anak dalam menimba ilmu dan meninggalkan dunia keseronokan demi membantu ibubapa. Itu semua juga dikira sebagai pahala disisi Allah s.w.t

Semoga keihklasan korban itu diterima oleh-Nya

Salam sayang, Jana


Set bersalin Shaklee bantu banyakkan susu ibu hingga boleh buat stok ebm

Pening nak pilih set bersalin mana yang paling bagus? Apa susah-susah, set bersalin shaklee kan ada. Apa yang bestnya tentang set bersalin shaklee ni ialah, ia merupakan set bersalin yang boleh banyakkan susu ibu buat baby cepat kenyang. Bukan tu je, set bersalin ni juga boleh banyakkan susu ibu hingga boleh disimpan sebagai stok ebm.

Bila baby kenyang, baby mudah tidur, tak menangis dan tak perlu menyusu lama-lama. Menyusu kerap tapi sekejap-kejap. Ibu pun boleh berehat betul-betulkan badan lama sikit.

Bila dah kembali kerja, ibu pun tak perlu susah hati, pening fikir nak topup susu formula ke tidak. Sememangnya tak perlu.

set bersalin banyakkan susu ibu


Tip-tip menyusu bayi dari ketika berpantang hingga berusia 2 tahun dan buat stok ebm:

  1. Mula dengan persediaan awal iaitu sejak dari hamil dari segi pemakanan dan niat serta azam. Beritahu suami tentang niat untuk menyusukan bayi hingga berusia 2 tahun dan minta sokongan darinya..
  2. Tambah ilmu pengetahuan tentang dunia penyusuan ibu seperti banyakkan membaca, menyertai perbincangan ibu-ibu menyusu, buat kajian sedikit sebanyak dan sebagainya.
  3. Bersedia dengan dengan gajet yang membantu penyusuan ibu seperti breastpump, botol penyimpan susu dan deep freezer.
  4. Beritahu doktor/bidan dalam dewan bersalin supaya terus bawa bayi disusui sejurus dilahirkan.
  5. Pam susu jika bayi tidur/berjauhan untuk pastikan penghasilan susu ibu.
  6. Jangan sesekali beri botol/puting kepada bayi kerana itu akan menganggu penyusuan ibu.
  7. Amalkan set bersalin banyakkan susu ibu, selain untuk penyusuan ia akan banyak membantu dalam kesihatan ibu

Pemilihan set bersalin yang paling bagus akan beri banyak faedah terhadap ibu dalam pantang yang dalam pada masa yang sama menyusukan bayi malah baik untuk bayi tu sendiri.

Tengok ni testimoni mommy Khadijah yang alami pengalaman berbeza selepas guna set berpantang shaklee ketika lahirkan anak ke-2. Badan tak menggigil, tiada lagi sembelit teruk


Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.


Kebaikan set bersalin shaklee selain dari bantu banyakkan susu badan ialah:
  • Atasi sembelit
  • Atasi keletihan melampau
  • Atasi badan menggigil
  • Atasi kebas-kebas hujung jari
  • Atasi rambut gugur
  • Bantu luka luaran & dalaman cepat sembuh
  • Bantu lengkapkan keperluan nutrisi ibu

Istimewa set bersalin Shaklee ialah ia diperbuat dari 100% bahan organik dan terbukti secara klinikal dapat menyerap dengan pantas di dalam tubuh. Tiada pewarna dan perasa tiruan dan yang paling utama ialah dijamin halal.

Set bersalin Shaklee juga boleh diamalkan oleh ibu yang melahirkan bayi pramatang. Masa ni, susu ibu adalah kunci utama yang dapat membantu baby mencapai berat optimum sebelum dibenarkan dibawa pulang ke rumah.

Bayangkan ibu sendiri masih dalam keadaan kurang sihat, terpaksa pula menunggu dan menjaga baby di wad. Bukan sehari 2 tapi berminggu-minggu ! Dalam masa yang sama perlu berpantang, perlu menyusu bayi..ye lah, baby mana boleh makan ubat kan? Satu-satunya cara untuk berat baby naik dengan cepat ialah dengan berikan susu ibu yang mencukupi.

Jom saksikan kisah ibu yang lahirkan bayi pramatang menggunakan set bersalin shaklee bagi bantu banyakkan susu ibu. Hasilnya memang menakjubkan.



Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.


Set bersalin banyakkan susu ibu hingga boleh buat stok ebm terbukti telah membantu ramai ibu-ibu menyusukan bayi mereka dengan 100% susu ibu walaupun mereka bekerja.

Set bersalin banyakkan susu ibu shaklee terdiri dari gabungan hebat 6 jenis vitamin yang menyediakan protin berkualiti tinggi, milkbooster, multivitamin, kalsium dan banyak lagi.

set bersalin paling bagus



Jom tengok satu persatu fungsi setiap vitamin dalam set bersalin Shaklee


ESP (Energizing Soy Protien)

Selepas bersalin, tubuh sangat perlukan protin untuk baiki semula sel-sel, otot, kulit, organ rahim dan bantu ibu berpantang tanpa perlu berlapar.

Membekalkan protin berkualiti tinggi dari sumber soya terbaik non-gmo yang penting untuk jana tenaga segera, bahan utama binaan sel-sel tubuh seperti otot, kulit dan rambut, mudah dihadam dan diserap oleh tubuh dan bantu memekatkan susu ibu. ESP berkesan mengurangkan kesan stretchmark.


Alfalfa Complex

Herba alfalfa telah digunakan sejak ribuan tahun dahulu sebagai milkbooster. Selain banyakkan susu ibu, alfalfa complex berkesan bantu singkir angin dalam badan, singkir lemak berlebihan malah boleh baiki kesihatan dalaman kewanitaan.



Ostematrix

Membekalkan kalsium, magnesium dan vitamin d yang sangat penting untuk ibu dalam pantang. Ia menyerap lebih banyak air kedalam usus besar menjadikan najis lebih lembut dan mudah untuk disingkir. Ini akan mengelakkan masalah sembelit ketika berpantang. Ostematrix juga mengatasi kejang-kejang, kebas-kebas hujung jari dan sakit-sakit badan.



Vitalea

Mencukupkan keperluan nutrisi harian ibu dalam pantang yang menyusu bayi terutamanya. Lengkap dengan mineral dan zat seperti asid folic, zat besi, zink, vit e dan sebagainya. Kajian menunjukkan pengambilan vitalea secara konsisten dapat mengurangkan risiko jatuh sakit. Vitalea juga membekalkan zat besi yang penting untuk membina sel-sel darah merah..


Vita C Plus

Meningkatkan imun, tinggi antioksidan untuk mengawal serangan radikal bebas, baik untuk jantung dan paras kolesterol, mencantikkan parut dan mengurangkan stress. Vitamin c Shaklee tidak akan menyebabkan gastrik sebagai vitamin c lain kerana ia dibuat dari ekstrak jagung yang bersifat low acidic.


Omega Guard

Membekalkan asid lemak omega-3 lengkap dengan DHA, EPA & ALA yang bagus untuk otak dan retina mata ibu dan bayi. Omega Guard bersifat anti-keradangan bantu mencegah bengkak pada bahagian luka, mengatasi depresi, tingkatkan sistem pertahanan badan malah tingkatkan metabolisme tubuh. Dengan Omega Guard dalam set bersalin banyakkan susu, ibu mampu kembalilan tubuh ke bentuk asal dengan lebih cepat.


Jom dapatkan set bersalin shaklee sekarang. Jadi lah pengguna yang bijak dan sihat. Berikan yang terbaik untuk diri sendiri dan bayi sepanjang masa.

Berminat nak dapat set bersalin shaklee, set bersalin banyakkan susu ibu hingga boleh buat stok ebm jemput hubungi jana ditalian berikut. Jana adalah pengedar shaklee yang sah dan terlatih



Percutian PERCUMA ke Orlando, Florida 2016

Waahh..peluang melancong percuma lagi!
Biasa la Shaklee ni suka benar bagi reward kat ahli-ahlinya. Bukan setakat bagi bonus tetiap bulan, bagi vitamin free, bagi diskaun itu ini, taja pergi umrah, bagi percutian percuma melancong ke luar negara lagi tu !

Sempena Shaklee Global Conference tahun 2016 pada bulan ogos nanti kita akan berpeluang melancong percuma ke Orlando, Florida di Amerika Syarikat nun ! Yeabeda beduuu... Serius jana happy sesangat. Sapa tak excited meh habaq kat jana dah la free, trip 6 bintang pulak tu. Kira tahap percutian mewah dah ni. Sapa nak bagi weh...

percutian percuma 2016

Orlando ialah sebuah bandar di Florida merupakan pusat hiburan untuk keluarga seperti; Walt Disney World, Universal Studios, Legoland dan banyak lagi. Pengalaman yang percutian percuma yang bakal menyeronokkan! Kalu boleh bawak anak-anak mesti diorang happy sakan ni.

Sambil melancong secara percuma kita juga berpeluang jumpa ahli shaklee dari seluruh dunia termasuk CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett. Maklum la, nama pun Shaklee Global Conference.

Jana belum pernah sampai ke Orlando ni so tak dapat la nak cerita panjang-panjang. Dah pergi nanti baru boleh cerita dan kongsi tip-tip ketika melancong ke Orlando, Florida, Amerika Syarikat.

Tapi tahun depan jana tak nak pergi sorang. Kalu boleh nak bawa semua ahli group Empayar El Jannah dan keluarga masing-masing join sekali. Lagi ramai lagi meriahkan? Jangan risau, ini kan percutian percuma! Semua orang mempunyai peluang melancong percuma yang sama rata.

Untungkan?
Walau dengan modal serendah rm69 siap boleh bawak keluarga pergi percutian bertaraf 6 bintang secara percuma.

percutian percuma shaklee

Selagi awak telah berdaftar sebagai ahli Shaklee, selagi itu lah awak berpeluang menikmati percutian percuma tajaan Shaklee ni bukan setakat tahun 2016 je tapi tetiap tahun! Peluang melancong percuma sentiasa terbuka.

Cuma harus bijak memilih siapa mentor yang akan bimbing awak untuk capai segala impian. Selain dari itu, segalanya ditangan awak sendiri.

Nak tau lebih banyak maklumat tentang peluang melancong percuma?
Takperlu segan dan malu. Jemput hubungi jana ditalian berikut. Jom kita borak2 santai

pengedar shaklee

Percutian PERCUMA menunaikan Umrah 2015

Salah satu impian jana adalah menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah menunaikan umrah dan haji. Jana percaya, semua orang pun ada impian yang sama kan?

Nak tau, tiap-tiap tahun Shaklee ada menaja percutian Umrah kepada ahli yang layak. Of cos la percuma kan. Dah nama pun 'menaja'..Apa yang menariknya, jika ada halangan untuk pergi atau saja2 kita boleh hadiahkan pula tajaan menunaikan umrah tu kepada ibu bapa kita. Bila lagi nak sponsor mak ayah kita pergi umrah kan? Mesti diorang happy sangat

Tahun ni Umrah ziarah ke Abu Dhabi. Menunaikan umrah sambil melancong ke Abu Dhabi. Tentatif pun dah keluar, jom tengok 

umrah ziarah abu dhabi

umrah ziarah

umrah ziarah abu dhabi

umrah ziarah



Shaklee memang sediakan pakej umrah ziarah ni khas untuk ahli yang beragama islam selain dari trip percuma ke negara-negara eropah lain. So tiap-tiap tahun kita boleh pilih sama ada nak pergi umrah atau nak pergi eropah.

Apa yang lebih menarik, travel percuma ni merupakan percutian 6 bintang tau. Bukan biasa-biasa ala kadar asal cukup syarat tetapi serba mewah dan selesa.

Bayangkan betapa gembiranya hati mak ayah bila anak dia hadiahkan percutian 6 bintang menunaikan ibadah umrah sambil ziarah. Masha Allah..

Sapa sangka dengan modal hanya rm79.60, kita boleh bawa suami, anak-anak termasuk mak ayah melangkahkan kaki ke seluruh dunia melihat dan menikmati keindahan alam ciptaan Allah.

Sapa nak join, ada cita-cita besar tinggi menggunung dan ada semangat yang kental jom join Shaklee hari ini. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi jana ditalian berikut. Jana sedia membantu



7 petua atasi masalah sukar tidur malam

2-3 minggu kebelakangan ni jana alami masalah sukar tidur malam. Walaupun badan letih, mata dah mengantuk tapi tetap sukar tidur malam. Susah nak lena dan tidur dengan nyenyak.. badan pun rasa lenguh-lenguh tak selesa. Tengah tengah tidur pun asyik terjaga.

Akibatnya, susah betul nak bangun jam 5 pagi sedangkan waktu itu lah waktu paling mustajab untuk beribadah. Rugi sangat. Waktu bangun pagi pun badan rasa berat. Memang jana tak boleh biarkan masalah sukar tidur malam ni berlarutan, harus kena kaji dan cari jalan penyelesaian.

vitamin untuk tidur tak nyenyak


Mengapa sukar tidur waktu malam. Ada banyak faktor antaranya ialah:
  • Terlalu banyak tidur pada waktu siang. Hadkan tidur pada waktu siang hanya kurang 1 jam supaya cukup untuk merehatkan minda dan badan sahaja. 
  • Minum minuman berkafein sebelum tidur. Oleh itu elakkan minum minuman berkafein disekitar waktu tidur. Nikotin dan alkohol juga boleh menjadi faktor sukar tidur malam.
  • Pengambilan makanan atau minuman bergula secara berlebihan sewaktu makan malam. 
  • Gangguan elektronik seperti tv, telefon dan komputer. Oleh itu tutup semua alat elektronik.
  • Keadaan yang tidak selesa seperti terlalu panas, gangguan nyamuk dan hama dan bising. Pastikan keadaan tempat tidur sentiasa selesa, bersih dan kemas. Bagi orang islam, sebelum tidur kita disunatkan untuk mengibas tempat tidur sambil lafaz 'Allahuakhbar' 3 kali kerana kerana selain untuk bersihkan tempat tidur, akan menghindarkan kita dari ancaman serangga.
  • Faktor dalaman seperti terlalu banyak berfikir hingga menyebabkan keresahan, tubuh kurang kalsium, magnesium termasuk potasium dan vitamin D.
  • Kelaparan. Mungkin ada yang sedang menjalankan diet cara salah dengan meninggalkan makan malam. Jangan sesekali tinggalkan makan malamwalaupun sedang dalam proses menguruskan badan. Cari menu yang bersesuaian.

Tidur pada waktu malam yang berkualiti adalah sangat penting bagi kita mendapat rehat secukupnya. Ketika tidur, sel-sel tubuh kita aktif menjalankan proses pembaikian dan penggantian sel-sel yang telah rosak.

Ketika tidur juga tubuh kita aktif menjalankan proses detoks secara semulajadi. Masalah sukar tidur malam akan mengganggu proses-proses pembaikian dan pembinaan sel dan proses detoks.

Kesan buruk jangka masa panjang bagi masalah sukar tidur malam ialah kita berisiko tinggi untuk dapat penyakit dan masalah seperti:
  • Tekanan mental dan kemurungan
  • Masalah penghadaman dan pengumpulan toksin
  • Kulit berjeragat dan kusam
  • Penyakit jantung
  • Kanser
  • Produktiviti ditempat kerja menurun

Jom semak 7 petua atasi masalah sukar tidur malam:
  1. Minum segelas susu atau teh camomile yang boleh bantu beri ketenangan
  2. Mandi air suam sebelum tidur
  3. Sekiranya ada masalah sedang difikirkan, luahkan masalah tersebut dengan cara menulisnya dalam diari. Ini boleh membantu memberi kelegaan fikiran.
  4. Membaca buku atau al-quran sebelum tidur
  5. Bagi orang Islam, solat Isyak sangat membantu mengatasi masalah sukar tidur malam dan memberikan tidur yang nyenyak.
  6. Aromaterapi. Kajian mendapati penggunaan bauan lavender beri kesan tenang dan rileks pada fikiran dan tubuh dan suasana tempat tidur.
  7. Bersenam secara konsisten pada waktu siang berkesan bantu atasi masalah sukar tidur malam.


Vitamin yang berkesan untuk atasi masalah sukar tidur malam dan bantu kita untuk tidur lena dan nyenyak ialah Ostematrix dan Omega Guard Shaklee.

vitamin untuk tidur lena

Shaklee Ostematrix bantu membekalkan keperluan kalsium, magnesium dan vitamin D kepada tubuh. Kajian menunjukkan, mereka yang mengalami kekurangan nutrisi tersebut biasanya mengalami masalah sukar tidur dan tidur tak lena.

Ostematrix juga bantu kita mengatasi masalah seperti kekejangan kaki, lenguh-lenguh, kebas-kebas dan tubuh rasa ketat. Bila tubuh rasa selesa, dah tentu masalah sukar tidur malam dapat diatasi Tau tak, kalsium dalam sebiji Ostematrix sama dengan segelas susu dan sama juga dengan 80 biji kacang badam!

Shaklee Omega Guard pula membekalkan asid lemak Omega-3 yang lengkap dengan DHA, EPA dan ALA bukan saja bagus untuk otak malah membantu menangani tekanan mental dan stress.

Bagi Jana, beza sebelum dan selepas amal vitamin untuk sukar tidur malam ni sangat jauh berbeza. Yang pasti, bila bangun pagi badan rasa segar dan ringan, takde sakit-sakit badan, tidur lena dan yang penting mudah untuk bangun awal pagi!

Jika anda sedang mengalami masalah sukar tidur malam dan tidur tak nyenyak, jom dapatkan Ostematrix dan Omega Guard Shaklee ni segera.

Camana nak order? Jom hubungi jana ditalian berikut

atasi sukar tidur malam


Vitamin untuk kulit - ESP Shaklee

Ramai pula yang wassap jana tanya pasal vitamin untuk kulit. Ada yang untuk hilangkan parut, ada yang untuk cerahkan kulit, ada yang untuk kulit kusam dan ada jugak yang tanya vitamin kulit untuk lelaki. Ni jana salute sebab jarang lelaki yang peduli tentang kesihatan kulit mereka. Biasanya diorang bersungguh dalam bab tenaga mendayung, tambah power je. Yang nak vitamin untuk kulit ni umpama 1 dalam 10 la kut. Insaf lah wahai kaum lelaki, anda juga sebenarnya perlukan vitamin untuk kulit.

vitamin untuk kulit cantik


Vitamin untuk kulit berfungsi membekalkan keperluan zat, vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh organ-organ tubuh kita termasuklah kulit. Bila cukup zat, vitamin dan mineral baru lah kulit kita akan jadi sihat dan lebih cantik. Bila kulit dan sihat dan cantik, tak payah make-up tebal-tebal pun takpe..natural beauty gitu!

Antara tanda-tanda kulit tidak sihat:

  • Kulit kelihatan kusam, tona tidak sekata
  • Berminyak atau kering berlebihan
  • Parut sukar hilang
  • Kulit lembik dan tidak anjal
  • Berjerawat
  • Berjeragat

Vitamin untuk kulit yang paling bagus didunia yang jana tau ialah vitamin keluaran Shaklee iaitu ESP (Energizing Soy Protien). Bukan sahaja untuk kulit malah bagus untuk kesihatan organ-organ lain termasuk jantung, rahim, otak dan lain-lain.

vitamin shaklee untuk kulit cantik


Jana sendiri amal ESP asalnya untuk tujuan kuruskan badan. Hasilnya, selain saiz yang makin mengecil kulit jana jugak makin cerah, lembut dan bintik-bintik hitam pun hilang. Mereka yang amal ESP Shaklee memang akan dapat efek kulit cantik walaupun pada asalnya amik ESP Shaklee untuk tujuan lain.

Kalu ada orang tanya jana vitamin untuk kulit mana paling best, takde lain dah jana mesti rekemen ESP. ESP ni bukan untuk kulit semata-mata, tapi mampu  bantu kita menjana kesihatan yang lebih baik juga. 

Ni jana belanja testimoni vitamin untuk kulit cantik paling best di dunia. Cekidaut:

vitamin untuk kulit kusam

vitamin untuk kulit shaklee

vitamin untuk kulit shaklee

shaklee untuk kulit

vitamin shaklee untuk kulit

Kalu awak tangah cari vitamin untuk kulit, meh cuba ESP Shaklee ni. Takperlu was-was lagi sebab ESP Shaklee ada ujian klinikal, so dijamin selamat walaupun untuk pengambilan jangka masa panjang. Dijamin halal ada pengesahan dari JAKIM. Lelaki, perempuan, warga emas, hamil, sedang menyusu semua pun boleh ambil ESP Shaklee.

Jom serlahkan kecantikan semulajadi awak dan jaga kesihatan dengan vitamin untuk kulit Shaklee ESP yang sangat ohsem ni. 

Camana nak order? Jemput hubungi jana ditalian berikut. Kita borak-borak santai sambil kongsi tips




Cara berkesan untuk hilangkan eye bag tanpa perlu pembedahan kosmetik

Jana sendiri pun ada masalah eye bag ni jadi sering tercari-cari macamana nak hilangkan eye bag dan lingkaran gelap bawah mata dengan cepat. Boleh kurangkan pun dah kira ok. Kalu hilang terus masalah eye bag ni lagi bagus ! Bukan apa, masalah eye bag ni boleh buatkan wajah kelihatan lesu dan lebih berusia. Jadi bagi yang ada event seperti majlis kahwin, atau temuduga penting pasti nak tampil sebaliknya kan?

OK, jom tengok cara berkesan untuk hilangkan eye bag tanpa perlu pembedahan kosmetik yang boleh menelan belanja yang besar.

hilangkan eye bag


Percaya lah, satu-satunya cara untuk menghilangkan eye bag atau mata sembap buat selama-lamanya ialah dengan cara pembedahan kosmetik. Ini kerana eye bag muncul akibat dari lemak yang terkumpul di bawah kulit di sekitar soket mata. Melalui pembedahan kosmetik, lemak-lemak tersebut akan dibuang dan tiada lagi bonjolan kecil yang muncul. Ada juga yang muncul akibat alergi atau terlebih garam.

Bila usia makin meningkat, struktur kulit yang makin longgar dan lemah menyebabkan eye bag makin ketara. Selain faktor penuaan, aktiviti merokok dan stress juga boleh menyebabkan kulit kendur.


cara hilangkan eye bag


Tapi jangan risau, ada cara yang boleh atasi masalah eye bag tanpa perlu buat pembedahan kosmetik. Yang pasti lebih mudah dan kurang berisiko. Please take note! Cara ni takkan buatkan masalah eye bag tu terus hilang dalam masa 2 hari tetapi ia berkesan bantu hilangkan eye bag dari nampak terlalu ketara jika ambil secara konsisten untuk beberapa tempoh. Jana taknak tabur janji2 manis bulan dan bintang ye. Nanti overclaim katanya pulak.

Tip untuk kurangkan eye bag ialah pastikan kita sentiasa cukup tidur dan segar. Letak hirisan timun, belakang sudu yang disejukkan atau uncang teh pada mata untuk beberapa minit dan kurangkan makan makanan tinggi garam.

Perkara yang paling utama untuk kurangkan kesan eye bag ialah kulit mesti sentiasa tegang dan anjal. Struktur kulit yang kuat, tegang dan anjal akan menahan lemak-lemak di sekitar soket dan halangnya dari menggelebeh keluar.

Jadi, untuk dapatkan kulit yang sentiasa tegang dan anjal kita mesti pastikan bekalan kolagen dalam tubuh sentiasa mencukupi. Tapi malangnya tubuh mula berhenti menghasilkan kolagen secara semulajadi pada usia 25 tahun.

Mana nak dapat kolagen yang benar-benar kolagen dan pastikan kita dapat bekalan kolagen yang mencukupi?

Produk kolagen terbaik yang jana tau sangat berkesan dan dijamin halal ialah Shaklee Collagen Powder. Shaklee Collagen Powder ni diperbuat dari sisik ikan merah dari laut dalam yang diperkaya dengan vitamin c, herba-herba dan turut dilengkapi dengan hyaluronic asid. Nak tau lebih lanjut pasal Shaklee Collagen Powder DATANG SINI

cara hilangkan eye bag



Oleh kerana jana sendiri pun memang ada masalah eye bag, macam-macam dah jana try untuk hilangkan eye bag ni. Biasanya pakai produk yang tempek je tapi takde apa pun.

Ada sekali tu suami jana tegur, eh eh dah tak nampak eye bag? Masa tu jana terperasan jugak bila tengok kat cermin, eye bag kurang ketara. Fikir punya fikir rupanya masa tu jana tengah consume Shaklee Collagen Powder.

Lagi testimoni mereka yang dah berjaya hilangkan masalah eye bag dengan Shaklee Collagen Powder

cara hilangkan eye bag

cara hilangkan eye bag

cara hilangkan eye bag

cara hilangkan eye bag

cara hilangkan eye bag


Lagi koleksi testimoni Shaklee Collagen Powder untuk kesan awet muda dari hujung rambut hingga ke hujung kaki.

Jika masalah eye bag sedang mengganggu penampilan anda jangan tunggu-tunggu lagi. Jangan biarkan wajah kita kelihatan lesu, tidak bermaya dan nampak tua dengan adanya eye bag. Jom dapatkan Shaklee Collagen Powder dan hilangkan eye bag sekarang juga. Jom tampil lebih segar, ceria dan awet muda tanpa masalah eye bag.

Disarankan pengambilan selama 8 minggu berturut-turut untuk kesan optimum.

Order Shaklee Collagen Powder dan dapatkan nasihat cara makan dan konsultasi dengan hubungi jana ditalian berikut

cara hilangkan eye bag



Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...