Testimoni set vitamin Shaklee untuk tulang patah supaya cepat sembuh

Tak sangka, perasaan lega bila customer bagitau tahap kesihatan mereka lebih baik dari sebelum ni adalah lebih mengujakan. 2-3 bulan lepas ramai yang order set vitamin untuk tulang patah agar cepat sembuh ngan jana. Bulan ni jana mula dapat feedback yang sangat baik dari diorang. 

Ada yang dah boleh berjalan, ada yang tulang nampak makin jelas ketika x-ray walhal sebelum ni kabur. Ada yang sebelum ni doktor bagitau, masalah tulang rapuh tapi sekarang keadaan tulang makin baik. Alhamdulillah...

Ni satu lagi kisah penuh dari seorang anak muda yang sudi berkongsi  pengalaman sendiri menggunakan set vitamin Shaklee untuk tulang patah yang jana petik dari Page Supermom Shaklee Story.

Testimoni set vitamin Shaklee untuk tulang patah :



tulang patah cepat sembuh


ENCIK MUHAMMAD FAIZ BIN AHMAD

Assalammualaikum..Saya Muhammad Faiz Bin Ahmad berusia 23 tahun. Saya ingin kongsikan #ShakleeEffect saya kepada semua. Sebenarnya saya sebelum ni anti-supllemen tau! Tu lah orang cakap, bila tak sakit memang kita tak cari supplemen-supplemen ni..Bila dah kena sendiri baru rasa kepentingannya.


Jom ikuti kisah saya..

.

Saya terlibat dalam kemalangan jalan raya awal bulan 3 tahun ni. Semasa tu saya menunggang motosikal. Badan saya tercampak dalam gaung setelah saya cuba mengelak daripada sebuah kereta yang ‘makan’ jalan laluan saya. (Masa tu rasa macam superman plak badan melayang terbang). Akibatnya saya mengalami patah tulang belakang dan juga patah tulang di atas telapak kaki saya.

.

Menurut doktor tulang belakang yang patah tu tulang yang no 2 seperti carta di atas. Doktor cakap akan ambil masa untuk sembuh dan akan baik dengan sendiri sebab usia saya masih muda lagi baru 23 tahun. Tapi, ambil masa tu berapa lama? Doktor pun tak dapat nak pastikan dan saya pula takkan nak menunggu sahaja tanpa usaha apa-apa..

.

Sampai bila saya nak berkerusi roda dan terbaring atas katil sahaja tunggu tanpa buat apa-apa. Perlukan usaha juga kan sebab doktor hanya bagi ubat tahan sakit sahaja. Takkan boleh sembuh dengan ubat tu ja..Jadi, saya meminta kakak saya yang kebetulan pengedar Shaklee memberi cadangan supplemen yang mana boleh membantu mempercepatkan proses penyembuhan tulang saya ni.

.

Jadi, kakak saya cadangkan ESP, Zinc, Ostematrix dan AJHT. Alhamdulillah setelah mengamalkan supplemen tersebut dengan konsisten selama sebulan tanpa culas, tulang patah yang dialami oleh saya sudah bercantum semula!!. Dengan izinNya jua. Alhamdulillah...Menakjubkan!!

.

Doktor pun berkali-kali tengok xray macam tak percaya. Siap tanya dah berapa lama accident ni sehinggakan doktor tu pun panggil doktor yang dari pemerhatian saya lebih senior dari dia untuk mengesahkannya. Jadi balutan simen di kaki doktor terus buka dan menyuruh saya menggunakan tongkat pula sebab katanya tulang baru bercantum dan tak mau bagi tekanan yang kuat sangat ke atas kaki saya..

.

Lagi pula untuk menampung tulang belakang saya sebab doktor minta untuk teruskan pakai bengkung keras tu sekurangnya selama 6 bulan untuk memastikan tulang tu betul-betul kukuh dan bercantum dengan baik sebab melibatkan tulang belakang takut menekan saraf yang akan beri kesan buruk pada badan saya nanti.

.

Bulan ke -3 iaitu temujanji ketiga saya dengan doktor, doktor kata bengkung keras yang membalut badan saya tu dah boleh dibuka. Katanya tulang saya dah bercantum elok cuma dalam masa setahun ni saya tidak dibenarkan untuk angkat benda-benda yang berat dan juga menunggang motor.

.

Alhamdulillah gembira lah saya. Saya dah boleh bergerak dengan bebas tanpa perlu rasa seperti “Iron Man” lagi!! Saya juga tak perlu jumpa dengan doktor lagi dan hanya diberikan ‘open appoinment’ sekiranya terjadi apa-apa seperti rasa sakit dan sebagainya.

.

Alhamdulillah!!Sekarang ni saya masih konsisten mengamalkan Ostematrix dan juga ESP sahaja. Saya perlu mengambil bekalan kalsium secukupnya untuk pastikan tulang saya betul-betul kuat.

.

Syukur Alhamdulillah. Terima Kasih.




Masya Allah.. beliau telah membuat pilihan yang betul untuk berusaha mencari jalan penyelesaian. Bukan duduk diam tunggu dan lihat je

Set vitamin untuk tulang patah agar cepat sembuh ni berfungsi sebagai pelengkap nutrisi tubuh yang sangat diperlukan untuk proses penyembuhan tulang, daging dan kulit. Jika nutrisi yang diperlukan mencukupi, tubuh dapat membaiki & mengganti sel-sel yang sudah rosak. Jika nutrisi tidak mencukupi, maka proses penyembuhan akan mengambil masa yang lebih lama. 

Bagi yang terpaksa menjalani pembedahan, lebih teruk jika luka pembedahan dijangkiti kuman atau lambat sembuh ataupun mengidap penyakit lain seperti kencing manis.

Sebab tu untuk mereka yang mengalami insiden patah tulang, masuk besi, tulang retak ataupun pembedahan tulang, sangat disyorkan untuk mengamalkan set vitamin untuk tulang patah ni agar cepat sembuh.

Bagaimana nak dapatkan vitamin untuk tulang patah agar cepat sembuh ni?
Jemput hubungi jana ditalian berikut


Nasihat cara makan yang berkesan serta konsultasi akan diberi dengan setiap pembelian.



No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...