Posts

Showing posts from November, 2016

Kenapa saya pilih buat bisnes Shaklee

Demi keluarga & impian 

Jana pilih bisnes ni sebab ada beberapa kriteria yang sesuai dengan keperluan gaya hidup jana dan keluarga;

1. Bisnes yg tak mewajibkan kita keluar rumah unless pergi cod vitamin/kelas nutrisi. Update 'kedai', amik order pelanggan, pos order pelanggan, kelas marketing semua via online. So urusan rumahtangga, urusan anak-anak semua depan mata.

2. Bisnes yang tak memerlukan modal besar (tak sampai rm70 pun masa tu). Pastu modal berceloteh kat facebook/blog. Untung? Bisa.... Apa yang penting? Konsisten.

3. Tak payah pikir pasal stok, pasal kkm, pasal harga, pasal status halal, pasal untung, pasal bonus. Semua pihak syarikat dah tolong pikir, tolong buatkan dan tolong selesaikan. Kita cuma fokus untuk jual je.

4. Barang baik. Ada ujian klinikal, ada landmark study, dibangunkan berdasarkan sains, boleh contact nutritionist directly jika ada isu, dijamin berkesan, dijamin selamat & jaminan halal. Kesan yang dapat 200% beyond expectations. Syarat, dapatkan …

10 tanda-tanda awal kehamilan

Image
Kenalpasti tanda-tanda awal kehamilan supaya kita boleh bertindak dengan segera apa yang perlu dibuat pada awal kehamilan. Kita juga boleh ambil langkah-langkah untuk berjaga-jaga. Maklum lah, kadang-kadang tu sebab tak tau pun sedang hamil, taram juga buat aktiviti yang kurang sesuai. Akibatnya mungkin boleh berlaku keguguran. Nauzubillah...

Setiap pengalaman tanda-tanda awal kehamilan berbeza pada setiap individu ye. Tak semestinya exactly serupa. Ada yang langsung takde tanda-tanda awal kehamilan. Ini Jana kongsi yang kebiasaannya dialami sahaja. Mungkin ada sedikit perbezaan.



10 tanda-tanda awal kehamilan

1. Mabuk & muntah-muntah. Kebanyakan wanita akan mula alami morning sickness bermula 6 minggu kehamilan. Mungkin lebih awal. Ia boleh terjadi pada waktu pagi, tengahari atau petang. Morning sickness akan makin reda bila masuk trimester kedua.

Tips: Jangan biarkan perut kosong atau terlalu penuh. Sediakan snek bernutrisi sebagai kudapan. Amik Peppermint Ginger untuk legakan loya…

Kenapa saya pilih produk organik

Image
šŸŒ¼Produk organikšŸŒ¼

Teringat masa duk rumah sewa kat sentul. Zaman rumah bujang.. Sebelah jemuran k.jana tanam pokok serai & pokok limau purut dlm pasu. Mula2 pokok tu hidup segar. Tapi tak lama lepas tu mcm tetiba ia layu dan mati.

Rupanya, setiap kali jemur kain housemate k.jana siram pokok2 tu dengan air lebihan basuhan kain.

Tapi k.jana tak marah pun sebab k.jana tau niat dia baik nak tolong siram.  

Masa tu baru k.jana sedar, betapa 'keras'nya bahan kimia dalam sabun basuh kain tu & produk2 pencuci harian kita hingga pokok pun boleh mati.

Secara teknikal produk2 shaklee takde paraben, SLS, triclosan, phthalates & mcm2 lg lah bhn kmia bahaya. Takde bahan2 yg diharamkan, takde lemak trans, takde perasa tiruan. Shaklee xguna haiwan sbg bhn ujian. Malah pembungkusan pun selamat & bebas bhn toksik.

Mula dari vitamin organik Shaklee, perlahan2 k.jana bertukar kpd set skincare organik Nutriwhite, pastu bhn pencuci rumah Basic-H & pelembut kain Get Clean. 

Ni shampoo …

Pencuci muka untuk kulit kusam supaya lebih bersih & cerah bercahaya

Image
Jika puan ingin bebas dari masalah kulit berminyak dan kulit kusam, dan dalam masa yang sama concern tentang bahan kimia dalam kebanyakan produk penjagaan wajah, jana pasti puan akan pilih Nutriwhite. Set penjagaan wajah Nutriwhite adalah pencuci muka dari bahan semulajadi yang kesannya menjadikan kulit wajah kita lebih bersih & cerah bercahaya tanpa memberikan kesan sampingan yang buruk.


Nutriwhite adalah produk skincare tanpa merkuri, tanpa plumbum dan bahan kimia bahaya lain termasuk paraben, iaitu sejenis pengawet yang dalam jangka masa panjang boleh mendatangkan kesan buruk pada kesihatan pengguna. Nutriwhite juga tiada pewarna & pewangi.

Nutriwhite keluaran Shaklee adalah produk penjagaan wajah yang dibangunkan khas untuk kulit orang asia.

Perbezaan set penjagaan wajah Nutriwhite: Dibangunkan oleh para saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun & Amerika Syarikat.Pembangunan produk mengambil masa 3 tahun.Bahan-bahan yang digunakan adalah bahan aktif & mentah yang…

Facebook Inspirasi Sihat Semulajadi