Kenapa saya pilih buat bisnes Shaklee

Demi keluarga & impian 

Jana pilih bisnes ni sebab ada beberapa kriteria yang sesuai dengan keperluan gaya hidup jana dan keluarga;

1. Bisnes yg tak mewajibkan kita keluar rumah unless pergi cod vitamin/kelas nutrisi. Update 'kedai', amik order pelanggan, pos order pelanggan, kelas marketing semua via online. So urusan rumahtangga, urusan anak-anak semua depan mata.

2. Bisnes yang tak memerlukan modal besar (tak sampai rm70 pun masa tu). Pastu modal berceloteh kat facebook/blog. Untung? Bisa.... Apa yang penting? Konsisten.

3. Tak payah pikir pasal stok, pasal kkm, pasal harga, pasal status halal, pasal untung, pasal bonus. Semua pihak syarikat dah tolong pikir, tolong buatkan dan tolong selesaikan. Kita cuma fokus untuk jual je.

4. Barang baik. Ada ujian klinikal, ada landmark study, dibangunkan berdasarkan sains, boleh contact nutritionist directly jika ada isu, dijamin berkesan, dijamin selamat & jaminan halal. Kesan yang dapat 200% beyond expectations. Syarat, dapatkan konsultasi yang betul dari pengedar yang terlatih. 

5. Jana pengguna, jana tau ia sangat bagus, so jana jual. Pasaran yang sangat luas. Golongan mak cantik, golongan mak hamil/berpantang/menyusu, golongan pelajar, warga emas dan banyak lagi. Ada pulok group support yang teguh,  sangat very positif. I loike ๐Ÿ˜

Jika awak tengah survey2 produk suplemen semulajadi atau tengah survey bisnes part time, jom hubungi jana. 

Jom berbisnes shaklee!

#liveamazing
#shakleeeffect
#landmarkstudy
#tsunamishaklee
#greatsid

10 tanda-tanda awal kehamilan

Kenalpasti tanda-tanda awal kehamilan supaya kita boleh bertindak dengan segera apa yang perlu dibuat pada awal kehamilan. Kita juga boleh ambil langkah-langkah untuk berjaga-jaga. Maklum lah, kadang-kadang tu sebab tak tau pun sedang hamil, taram juga buat aktiviti yang kurang sesuai. Akibatnya mungkin boleh berlaku keguguran. Nauzubillah...

Setiap pengalaman tanda-tanda awal kehamilan berbeza pada setiap individu ye. Tak semestinya exactly serupa. Ada yang langsung takde tanda-tanda awal kehamilan. Ini Jana kongsi yang kebiasaannya dialami sahaja. Mungkin ada sedikit perbezaan.

tanda awal mengandung


10 tanda-tanda awal kehamilan

1. Mabuk & muntah-muntah. Kebanyakan wanita akan mula alami morning sickness bermula 6 minggu kehamilan. Mungkin lebih awal. Ia boleh terjadi pada waktu pagi, tengahari atau petang. Morning sickness akan makin reda bila masuk trimester kedua.

Tips: Jangan biarkan perut kosong atau terlalu penuh. Sediakan snek bernutrisi sebagai kudapan. Amik Peppermint Ginger untuk legakan loya.



2. Mudah letih & lesu. Itu menandakan perubahan paras hormon yang mendadak. Kebanyakannya akan berlarutan sepanjang trimester pertama tetapi makin ok bila masuk trimester seterusnya.

Tips: Banyakkan rehat. Pastikan tidur yang mencukupi, kurangkan minuman bergula, banyakkan minum air kosong dan makan makanan yang bernutrisi.



3. Sakit payudara. Payudara rasa bengkak dan tak selesa. Aerola juga lebih gelap.

Tip: Pakai bra yang boleh menyokong payudara dengan baik dan selesa (termasuk pada waktu tidur jika perlu)



4. Mudah mengah/nafas pendek. Ini berlaku sebab janin yang sedang membesar perlukan banyak oksigen lalu membuatkan ibu termengah-mengah. Perkara ni mungkin akan berlarutan sepanjang kehamilan terutamanya bila kandungan makin besar dan menghimpit paru-paru dan diafragma.

Tip: Pakai pakaian yang longgar. Jika perlu berjalan kaki dalam jarak jauh, ambil masa dan berhenti berehat sebentar.



5. Kerap kencing. Apabila mengandung tubuh secara sendirinya akan menghasilkan cecair tambahan, ini menyebabkan pundi kencing perlu bekerja dengan lebih kuat.

Tip: Teruskan pengambilan air kosong yang mencukupi.



6. Mengidam. Jika tetiba tekak nak makan yang masam-masam je, atau tetiba makanan kegemaran bertukar jadi tidak lagi digemari itu mungkin tanda-tanda awal kehamilan.

Tip: Berpada-pada terhadap pengambilan makanan tinggi garam/gula/asid sitrik. Kita tak nak nanti dapat efek lain pula.



7. Peubahan mood yang mendadak. Bila perkara kecil pun mula jadi isu, terlalu sensitif, mudah marah atau mudah ketawa itu juga antara tanda-tanda awal kehamilan. Ini kerana tubuh sedang bertindakbalas dengan hormon baru.

Tip: Beritahu suami & orang terdekat akan situasi sebenar. Mereka mungkin memahani.



8. Pening & pitam. Rendah gula dalam darah atau perubahan tekanan darah menyebabkan kita rasa pening dan pitam.

Tip: Jaga pemakanan, pastikan cukup makan makanan bernutrisi dan pastikan minum air yang mencukupi.



9. Tompok darah kecil. Biasanya warna coklat atau coklat cair dan lebih awal dari tarikh period yang sepatutnya. Ini kerana telur yang telah bersenyawa sedang dalam proses untuk menempel pada dinding uterus lalu menyebabkan sedikit pendarahan.



10. Haid tak datang. Bagi yang haid dia memang regular setiap bulan, ini adalah petanda awal kehamilan yang paling nyata. Ini kerana telur telah pun disenyawakan dan ia sedang dalam proses untuk berkembang jadi janin.




Jika puan ada salah satu atau beberapa tanda di atas, jangan panik. Bertenang dan jom semak apa yang perlu dilakukan jika ada tanda-tanda awal kehamilan seperti di atas?

1. Dapatkan kit pemeriksaan kehamilan (UPT kit) untuk kepastian. 2 garisan untuk keputusan positif. Boleh didapati di mana-mana farmasi.

tanda awal mengandung


2. Cuba berehat buat sementara dari aktiviti-aktiviti lasak yang cenderung membuatkan kita terjatuh.

3. Untuk keselesaan, tukar dari kasut bertumit tinggi ke kasut bertapak rata.

4. Berhenti terus dari menghisap rokok dan mengambil alkohol.

5. Buka buku merah di klinik-klinik ibu berhampiran untuk dapatkan pemeriksaan berkala. Pada pengalaman Jana, bagi klinik kerajaan biasanya usia kandungan 2 bulan lebih baru boleh buka buku merah. Bagi klinik swasta, tak kisah.

6. Mula ambil vitamin untuk pastikan ibu dapat nutrisi yang mencukupi untuk kesihatan dan perkembangan janin.


Sesetengah ibu mengalami tanda-tanda awal kehamilan yang sangat teruk. Keletihan yang melampau, morning sickness yang teruk dan berterusan. Ada juga yang bergelut dengan masalah migrain, gastrik dan sembelit.

Set vitamin ibu hamil Shaklee amat disarankan. Vitamin dibuat dari 100% bahan semulajadi yang tinggi daya serap dan dijamin selamat.

vitamin ibu mengandung

Klik pada butang order berikut untuk terus order set vitamin ibu hamil melalui Shaklee Esell (kad kredit/debit diterima). Harga Set Hamil Shaklee RM582 sahaja.
.
 Order disini


Kekurangan zat nutrisi semasa hamil boleh mengganggu perkembangan fizikal dan otak sihat janin.

ESP membekalkan protin berkualiti tinggi untuk pembinaan sel-sel organ yang sihat dan sempurna. Jantung, otak, hati dan kulit adalah binaan sel.

Omega Guard membekalkan omega 3 tulen yang lengkap termasuk DHA, EPA & ALA yang penting untuk otak dan retina.

Bcomplex membekalkan 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folic semulajadi yang sangat penting untuk pembinaan saraf tunjang bayi. Kekurangan asid folic boleh menyebabkan bayi berisiko mengalami kecacatan.

Vita C Plus SR membekalkan 553mg vitamin c & bioflanovoid yang penting untuk kuatkan imun ibu, cantikkan kulit dan menguatkan dinding salur kapilari darah. 1 biji vita c plus bersamaan dengan 7 biji oren.

Ostematrix membekalkan kalsium yang dilengkapi dengan magnesium untuk tingkat penyerapan kalsium dalam tubuh. Penting untuk perkembangan tulang dan otot bayi. Dalam masa yang sama bantu ibu atasi kekejangan otot, sakit-sakit badan dan atasi sembelit. 1 biji Ostematrix bersamaan 250mg kalsium, sama seperti segelas susu.

Vitalea ialah multivitamin membekalkan 24 galian zat mineral dari sumber semulajadi yang diperlukan tubuh termasuk zat besi. Zat besi penting untuk pembinaan sel-sel darah merah.


Antara pengguna Set vitamin ibu hamil Shaklee

tanda awal mengandung



Jika puan ada tanda-tanda awal kehamilan sebagaimana diatas, Jana nak ucapkan tahniah. Selamat menempuh alam kehamilan yang sangat indah ini.

Jangan lupa untuk ambil langkah seterusnya dan amalkan vitamin Shaklee untuk ibu hamil.

Untuk lebih info mengenai produk atau berminat nak buat pendapatan sampingan dengan Shaklee, jemput hubungi Jana ditalian berikut

set vitamin untuk ibu hamil shaklee

Kenapa saya pilih produk organik

๐ŸŒผProduk organik๐ŸŒผ

Teringat masa duk rumah sewa kat sentul. Zaman rumah bujang.. Sebelah jemuran k.jana tanam pokok serai & pokok limau purut dlm pasu. Mula2 pokok tu hidup segar. Tapi tak lama lepas tu mcm tetiba ia layu dan mati.

Rupanya, setiap kali jemur kain housemate k.jana siram pokok2 tu dengan air lebihan basuhan kain.

Tapi k.jana tak marah pun sebab k.jana tau niat dia baik nak tolong siram.  

Masa tu baru k.jana sedar, betapa 'keras'nya bahan kimia dalam sabun basuh kain tu & produk2 pencuci harian kita hingga pokok pun boleh mati.

Secara teknikal produk2 shaklee takde paraben, SLS, triclosan, phthalates & mcm2 lg lah bhn kmia bahaya. Takde bahan2 yg diharamkan, takde lemak trans, takde perasa tiruan. Shaklee xguna haiwan sbg bhn ujian. Malah pembungkusan pun selamat & bebas bhn toksik.

Mula dari vitamin organik Shaklee, perlahan2 k.jana bertukar kpd set skincare organik Nutriwhite, pastu bhn pencuci rumah Basic-H & pelembut kain Get Clean. 

Ni shampoo organik yg k.jana guna, utk rambut kelemumur, Prosante. Ada juga untuk rambut gugur tau..Sgt lembut & ringan. Takde bau yg fancy2, tak bertoksik. Yg penting, 200% puas hati ๐Ÿ’–๐Ÿ’–๐Ÿ’–



Jom lah kita pakat2 jaga kelestarian alam sekitar bermula sekarang demi generasi akan datang. Sayangi bumi.

#liveamazing
#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#greatsid
#emeraldswift


Pencuci muka untuk kulit kusam supaya lebih bersih & cerah bercahaya

Jika puan ingin bebas dari masalah kulit berminyak dan kulit kusam, dan dalam masa yang sama concern tentang bahan kimia dalam kebanyakan produk penjagaan wajah, jana pasti puan akan pilih Nutriwhite. Set penjagaan wajah Nutriwhite adalah pencuci muka dari bahan semulajadi yang kesannya menjadikan kulit wajah kita lebih bersih & cerah bercahaya tanpa memberikan kesan sampingan yang buruk.

pencuci muka organik


Nutriwhite adalah produk skincare tanpa merkuri, tanpa plumbum dan bahan kimia bahaya lain termasuk paraben, iaitu sejenis pengawet yang dalam jangka masa panjang boleh mendatangkan kesan buruk pada kesihatan pengguna. Nutriwhite juga tiada pewarna & pewangi.

Nutriwhite keluaran Shaklee adalah produk penjagaan wajah yang dibangunkan khas untuk kulit orang asia.

Perbezaan set penjagaan wajah Nutriwhite:
  • Dibangunkan oleh para saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun & Amerika Syarikat.
  • Pembangunan produk mengambil masa 3 tahun.
  • Bahan-bahan yang digunakan adalah bahan aktif & mentah yang diperolehi dari 16 buah negara.
  • Rangkaian set penjagaan wajah Nutriwhite telah menjalani ujian yang menyeluruh.
  • Unik. Pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi sebagai pendekatan untuk pemutihan cara selamat.
  • Gabungan ramuan yang optimum.
  • Dijamin selamat & berkesan.
  • Vitamin C derivatif iaitu ramuan yang terbukti selamat digunakan dalam formula Nutriwhite untuk dapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
  • Patent-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang boleh bantu kurangkan pigmentasi dalam mewujudkan kulit yang lebih putih, cerah & bercahaya.

pencuci muka kulit kusam



Nutriwhite bekerja dalam 5 cara:
  1. Menghalang kerosakan akibat sinaran matahari & pencemaran alam sekitar secara aktif.
  2. Mengurangkan pigmentasi untuk mencegah tona kulit kusam.
  3. Menyekat kemunculan tompok-tompok hitam.
  4. Mencerah dan tona kulit sekata.
  5. Memperbaharui dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada blotchiness, menghasilkan kulit yang cerah & bercahaya.


Apakata mereka yang telah mencuba set penjagaan wajah Nutriwhite.

pencuci muka organik nutriwhite shaklee

skincare paling berkesan

skincare organik untuk kulit kusam

pencuci muka organik untuk kulit sensitif dan berminyak

pencuci muka organik nutriwhite shaklee

Produk Nutriwhite sesuai untuk lelaki & wanita dan ternyata telah dibuktikan berkesan dan dijamin selamat.

Jika puan inginkan pencuci muka organik, Nutriwhite lah jawapannya. Untuk permulaan puan boleh guna Set Nutriwhite asas iaitu:


1. Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersih & menyegarkan kulit.
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan.
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan kulit.
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen.
  • Lembut dan menyegarkan.

2. Nuriwhite Soothing Radiance Whitening Softener
  • Lembut. Mengembalikan pH kulit yang seimbang.
  • Rosemary berikan rasa segar dan tegang.
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan.
  • Marshmallow melembapkan.
  • Sangat berkesan.

3. Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion
  • Licin, kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat sinaran matahari. 
  • Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit & melembapkan kulit dari pelbagai sudut.
  • Melindungi dan membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan dari persekitaran.


set asas nutriwhite shaklee


Set ini untuk dipakai setiap hari dan boleh bertahan selama 6 bulan hingga setahun. Jimatkan? Kandungan produk Nutriwhite sangat pekat buatkan ia bertahan lama. Tak perlu picit banyak, sikit je sudah memadai. Jimat.

Hasilnya pula memang menakjubkan. Kulit lebih bersih dan cerah bercahaya. Tiada lagi masalah kulit kusam dan berminyak. Jerawat segan nak muncul selalu malah jeragat juga boleh pudar. Ini pengalaman Jana sendiri.

Oleh kerana Nutriwhite adalah pencuci muka semulajadi, ia sangat sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit sensitif. 

Untuk order dengan segera, boleh order direct dari Shaklee online dengan klik butang order berikut. GST 6% & postage akan dikira. 

 Klik disini untuk order

Penghantaran mengambil masa 1-3 hari bekerja sahaja.


Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai produk, atau berminat nak join ahli jemput hubungi Jana ditalian berikut.

agen shaklee



Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...