Kata nak guide dalam bisnes, tapi krik.. krik..

Ingat lagi tak waktu belajar kereta?

Cikgu duk mana?
Sapa pegang stereng?

Walaupun 1st time.. walaupun gigil, walaupun kenaling, walaupun blurr, malah batang signal & viper pun kita tak tau yang mana satu, kita jugak yanhg kena pulas stereng dan tekan pedal minyak tu kann..

Cikgu buat apa?
Duk sebelah jadi tukang tunjuk cara, tukang tunjuk jalan, tukang beri nasihat, tukang beri semangat.. Betul tak..

Cikgu ke yang pegang stereng dan tekan minyak? Of coz la tak..

Camana kalu kita tak datang kelas? Cikgu boleh ajar apa?

Sama jgk dengan mentor dalam bisnes online ni.. jika betul nak belajar dan berjaya, mesti rajin datang cari mentor. Tanya lah dia, ikut nasihat dia, follow dia rapat2.. kalu kita tak rapatkan diri dengan dia, mana dia nak tau awak minat nak belajar bisnes online sungguh-sungguh dan berjaya capai target.

Camana mentor tak krik.. krik
Padahal awak yang krik..krik

Malu dan segan sila bungkus ketat-ketat & sorok dalam almari. Guna bila perlu. Bak kata org; malu biar bertempat.. gitu

Jana sendiri galakkan anak-anak bisnes join group leaders yang disertai ramai dah mereka yang berjaya. Supaya kat situ anak-anak bisnes jana boleh cedok segala ilmu yang ada kat situ.

Jangan segan nak bertanya apa-apa.. bila diorang tau orang baru, lagi la diorang bersemangat nak tolong.

Personal coaching pun jana sediakan setiap masa. Dah sekarang ada medium wassap, messenger bagai, anytime pun wasap lah, pm lah.. k.jana MEMANG TUNGGU anak2 semua 💖

Dalam bisnes online ni, etika sangat penting.
Memang ada persaingan tapi persaingan yang sihat..kongsi tips, kongsi info, kongsi segala ilmu. Biar sama2 berjaya jd jutawan di dunia & di akhirat.

Jadi, bagi yang masih tercari-cari jalan nak bisnes, Meh jana tunjukkan arah, kita sama-sama belajar.. tetapi kereta awak (hidup), stereng awak sendiri yang pulas (matlamat). Pedal minyak awak sendiri yang tekan (halaju menuju matlamat)...

Kita sama-sama menuju puncak kejayaan 😚😚

#liveamazing #tsunamishaklee #shakleeeffects #adrenalinG3 #kerjadarirumah #bisnesonline

No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...