Resipi teh ais sihat penambah tenaga

Siapa penggemar TEH TARIK AIS ?? 🙋🙋🙋
Kita geng.

Tetapi tahukah anda, 1 sudu besar susu pekat manis bersamaan kira-kira 3 sudu besar gula putih. Agak-agak dalam segelas teh ais tu banyak mana kah susu pekat manis yang digunakan untuk teh tarik kaw?
Berapa banyak gula putih?

Belum lagi dikira makanan lain yang menggunakan gula putih.

Oleh itu, tak pelik lah bila ramai antara kita yang sukar mengawal berat badan, mempunyai masalah tinggi kolesterol, diabetes, penuaan sebelum usia, sukar hamil, ekzema dan macam-macam masalah kesihatan lagi.

Jana sendiri walaupun penggemar teh tarik ais, kini terpaksa kawal pengambilan kerana kesan pedih ulu hati tiap dan pening setiap kali menikmati teh tarik. Lagi KAW lagi pening....tambah-tambah waktu hamil.

Tapi sekarang bukan masalah lagi.

Ini dia alternatif untuk penggemar teh tarik ais dimana  anda masih boleh menikmati teh tarik tapi dengan gaya sihat malah berfungsi sebagai energy booster. 

 "TEH AIS SEGAR BIJI MATA" yang dibuat guna Shaklee Cinch Energy Tea & Cinch Shake perisa Vanilla ini mempunyai ciri-ciri berikut:

📣 90% kurang gula tp masih sedap
📣 rendah lemak dan kalori
📣 tiada kolesterol
📣 energy & metabolisme booster
📣 sangat sesuai untuk mereka yang nak jaga badan (nak kurus) dan pentingkan kesihatan




teh tarik sihat



Resipi teh tarik ais versi sihat penambah tenaga.

Bahan-bahan:
1. Ais dan air
2. Shaklee Vanilla Cinch Shake
3. Shaklee Energy Cinch Tea Mix

Langkah-langkah:
1. Bancuh 1 atau 2 sachet Cinch Tea Mix bersama air kosong.
2. Dalam gelas lain, bancuh 1 sudu besar Vanilla Cinch Shake bersama air kosong dan tambah ais
3. Masukkan Cinch Tea Mix yang telah dibancuh kedalam bancuhan Vanilla Cinch Shake dan kacau

SIAP!! mudah je kan.

Sedap untuk anak tekakdan bagus untuk kesihatan. Try lah 😙😙
Sesuai dengan namanya TEH TARIK SEGAR BIJI MATA kerana ia membantu berikan badan rasa cergas dan minda cerdas. Sangat sesuai untuk mereka yang sibuk, pentingkan kesihatan dan dalam masa yang sama masih dapat menikmati teh tarik ais yang digemari.

Tingkatkan tenaga dengan Cinch Tea Energy Mix
Kurus dengan Cinch Shake

Order Vanilla Cinch Shake dan Energy Cinch Tea Mix terus dari Shaklee dengan klik pada butang order berikut. GST 6% dan postage akan dikira. (pembayaran melalui kad kredit/debit)



Untuk maklumat lanjut, jemput wasap atau SMS talian berikut



2 comments:

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...