Monday, 13 August 2018

Kencing Manis: Cuma Gigitan serangga tapi Kaki Nak Kena Potong

August 13, 2018 0 Comments
Assalamualaikum selamat datang. Terima kasih kerana singgah di blog jana ni, semoga anda dikurniakan kesihatan yang baik. 

Kali ni jana nak kongsi pengalaman seorang pesakit kencing manis yang digigit serangga, tetapi sebab masalah kencing manis  yang dihadapinya, kesan gigitan serangga tu jadi sangat teruk. Luka sangat besar hingga nampak tulang.

Mujur anaknya tidak berputus asa untuk ikhtiar serta buat pilihan yang betul dengan memilih Vivix untuk masalah kencing manis yang dihidapi ibunya.,


shaklee untuk turunkan gula dalam darah



Ini kisahnya;







ASBAB VIVIX CUSTOMER STOP AMBIL INSULIN DAN KAKI TAK JADI POTONG.
**************************************

kencing manis kaki nak kena potong


Hampir 5 tahun  merana dengan penyakit kencing manis , sehingga customer pernah stop ambil insulin gara - gara result bacaan sentiasa abnormal 

Sehinggalah keadaan  menjadi paling kritikal ceritanya bermula akibat gigitan serangga dibahagiaan kaki , customer pelik kesan gigitan itu sangat gatal hampir setiap malam customer asik mengaru sehingga gigitan serangga itu menjadi luka yang mengerikan bernanah , bengkak dan sakit sehinggakan tidak boleh berjalan.

Akhirnya datang hospital juga untuk menerima rawatan , mungkin agak teruk doctor suruh masuk ward untuk pemeriksaan lanjut dan bacaan gula juga meningkat 

Anak customer lah yang paling risau , takut dengan saranan doctor untuk potong kaki emak nya akibat virus sudah mula merebak di bahagian tulang sebab itu lah customer tidak dapat berjalan.

Selepas anak customer ambil keputusan untuk iktiar shaklee order pertama hanyalah Herbal Blend , kemudiaan kami advice customer untuk ambil vivix 

Syukur selepas habis consume beberapa bottle vivix , bacaan gula dalam darah semakin cantik dan doktor sendiri terkejut dan mengatakan kemungkinan besar operation untuk potong kaki customer akan di pospone dulu , berdasarkan bacaan gula yang semakin menurun 

Berdasarkan Poster Testimonial luka yang besar dan mengerikan ini adalah kaki customer yang pada awalnya hanya digigit serangga tetapi menjadi teruk seperti ini ditambah pula kesan daripada hari2 nurse2 dressingkan potong dan korek segala kulit dan isi yang tidak sihat 

Syukur luka ini sembuh dengan cepat isi pun cepat tumbuh sihat pula nampak kemerah-merahan , herbal blend customer sapu start bila isi tumbuh atas nasihat saya sebab takut terkena jangkitan pula dan herbal blend ni boleh bantu luka cepat sembuh.

Asbab vivix & herbal blend , juga patuh dengan Nasihat doktor , kini customer saya kembali sihat dan bebas insulin 







Apa itu Vivix?

Vivix merupakan minuman botani yang mengandungi polifenol dan resveratrol dari 4 bahan iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberi eropah dan herba knotweed jepun.

vivix shaklee untuk kencing manis



Vivix bertindak dengan 4 mekanisma terhadap sel iaitu dengan melindungi sel-sel dari kerosakan DNA, memberi perlindungan terhadap keradangan, tingkatkan penghasilan tenaga sel dan memperlahankan pembentukan protin AGE.

Vivix berfungsi untuk memberi kesihatan yang lebih baik secara menyeluruh dan terbukti berkesan;
  • Setiap bahan yang digunakan dalam Vivix mempunyai kajian klinikal. Semua bahan adalah 100% semulajadi dan beyond organik.
  • Mempunyai patent pending proses Vivix unik, satu-satunya di dunia.
  • Mempunyai landmark study yang menyokong keberkesanan serta keselamatan keatas pengguna jangka masa panjang.



Setiap penyakit ada penawarnya namun, Allah jua lah yang mengizinkan.

vivix untuk kencing manis



Pertanyaan/order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================


Testimoni Vivix untuk kencing manis

August 13, 2018 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jana doakan semoga semua yang baca blog ini dikurniakan kesihatan yang baik. 

Alhamdulillah Vivix semakin ramai pengguna. Ramai yang cuba Vivix secara konsisten dan dapat baiki mutu kesihatan mereka.


cara turunkan gula dalam darah



Apa itu Vivix?

Vivix merupakan pemakanan polifenol yang dibuat dari bahan-bahan alam semulajadi alam botani. 4 bahan utama kandungan Vivix ialah Anggur Muscadine, Lobak ungu, Herba Knotweed Jepun dan Eldeberi Eropah


Bagaimana Vivix berfungsi?

Fungsi utama Vivix ialah membantu kita untuk jadi lebih sihat. Cara Vivix berfungsi ialah 

1. Vivix membaiki dan mencegah kerosakan sel DNA. Setiap hari sel-sel tubuh kita diserang oleh radikal bebas lalu menyebabkan gangguan pada fungsi sel serta typo. Contoh serangan radikal bebas ialah tabiat merokok, pencemaran alam sekitar, stress yang merangsang penghasilan toksin serta tabiat pemakanan tidak sihat

2. Vivix melambatkan penuaan sel yang merupakan antara faktor penyakit kronik. Penuaan sel boleh berlaku walaupun kita baru berusia awal 30an. Antara faktor yang menyebabkan penuaan sel ialah faktor keturunan (contoh uban, kencing manis),  lambakan toksin dalam tubuh, stress serta kekurangan antioksidan.

3. Vivix tingkat kecekapan sel. Setiap sel memerlukan tenaga untuk berfungsi dengan cekap. Vivix tingkatkan penghasilan mitokondria iaitu penjana tenaga dalam sel sekaligus tingkatkan tenaga sel.

4. Vivix melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products) yang menganggu kekuatan sel dan kepanjangan umur.


cara turunkan gula dalam darah



Bagaimana Vivix berfungsi untuk kencing manis?


Vivix merangsang baikpulih kerosakan sel serta meningkatkan kecekapan pada sel-sel organ pankreas. Hasilnya organ pankreas dapat berfungsi dengan lebih baik. 

Pankreas adalah 'kilang' yang menghasilkan insulin.

Kandung Vivix kaya dengan asid klorogenik, resveratrol dan tinggi antioksidan memberi manfaat untuk kurangkan gejala kencing manis, baiki penglihatan, mengurangkan berat badan, anti radang, melambatkan proses penuaan dan menyembuhkan luka dengan cepat.


Testimoni terkini Vivix untuk kencing manis





BACAAN GULA DALAM DARAH MAK TURUN DARI 17 ke 5 
=================================================

Sebagai seorang anak risau amat sangat bila doktor syorkan mak saya untuk mengambil suntikan insulin sendiri dirumah instead of makan ubat sahaja untuk control sugar reading mak.

Bila Mak bagitau pasal apa yang doktor syorkan dan nampak jelas mak tak selesa dengan suntikan itu.Susah kan nak kemana2 perli bawa pen-cucuk itu kesana sini.Melihat kerisauan Mak,saya terus belikan sebotol Vivix untuk jadikan ikhtiar disamping control pemakanan Mak(tukar beras,tukar gula dirumah) dan gaya hidup lebih sihat.

Alhamdulillah mak setuju nak minum Vivix setiap hari sesudu sebelum tidur.Dan amazingly result untuk next appointment sangat memeranjatkan.Even doktor sendiri terkejut dan bagitahu tidak perlu ambil suntikan dirumah.Just teruskan apa yang Mak sedang lakukan sekarang.
j
Kini masih meneruskan rutin pemeriksaan dan result setelah mengamalkan Vivix dengan konsisten selalu cantik dan tidak seperti dulu lagi.Dan sayalah insan paling gembira meUlihat Mak kembali aktif dan sihat sediakala.Alhamdulillah




* * * * *




DOS INSULIN MAK BERKURANG LEPAS AMBIK VIVIX
·       ==============================================

Mak saya dah lama ada kencing manis. Mula2 mak kena makan ubat je. Sampai satu tahap, makan ubat pun tak boleh nak turunkan gula dalam darah. 

Nak tak nak, TERPAKSA cucuk insulin untuk turunkan gula. Maka bermula lah episod mak kena cucuk insulin. 

Sebelum makan, nak kena cucuk dulu, setengah jam kemudian baru boleh makan. Bayangkan lah kalau kita sendiri tiap2 hari nak kena cucuk, seksa tak? 

Kesan ketara lepas mak ambik Vivix:

·       Tiada lagi protein dalam air kencing
·       Dos insulin turun dari 20 lebih kepada 6-8
·       Dulu bulan puasa kena cucuk 2x, sekarang doktor suruh cucuk sekali je
·       Masa mak berhenti Vivix kejap, naik kudis kat tempat cucuk insulin. Bila makan Vivix, cepat sangat kering kudis
·       Mak lebih bertenaga menjalani kehidupan seharian yg aktif

·       Kulit mak nampak makin cantik

Memang berbaloi sangat kami adik beradik belikan Vivix untuk mak. Alhamdulillah, terima kasih Allah.



* * * * *




BAPA MERTUA DAH TAK PERLU INSULIN .
===================================

testimoni kencing manis diabetes



Kisahnya,bapa mertua ni ada penyakit kencing manis. Tahap gula yg tinggi. Tapi tak pernah nak berpantang makan dan.sebagainya.

Nak dijadikan cerita,satu haritu dia buat kerja2 dekat luar rumah. Kaki terpijak paku berkarat. Kaki jadi luka dan tak baik2. Bernanah dan berdarah berterusan keluar. Jadi nak solat pun susah. Kesian dgn.keadaan kaki dia yg tak baik2 tu...dan takut kena potong. 

Akhirnya akk perkenalkan vivix pada abah.mula2 memang susah nak ambik. Rasa macam tak percaya. 

Semasa ada promo vivix,dia beli dan join member. Bila 1-2 botolminum,dia rasa badan ada panas2 dan gatal2 tapi tetap teruskan. Bila dah ambik sehingga 5botol..

doktor sahkan abah dah tak perlu insulin. Kaki pun bertambah baik dan luka semakin kering dan tak bernanah lg. Bila abah teruskan pengambilan vivix yg ke 6 botol,keadaan dia semakin baik dan dah boleh solat dan berjalan.seperti.sediakala.

Dengan pengambilan 2kali.sehari abah dah boleh berjalan dengan baik.
Alhamdulillah.


* * * * *


Jaminan Vivix Shaklee untuk tingkat mutu kesihatan

Falsafah Shaklee ialah menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang, sesiapa sahaja. Apabila anda memilih produk Shaklee, 3 perkara yang dijamin benar ialah;

1. Sentiasa selamat

2. Sentiasa berkesan

3. Sentiasa mesra alam


Shaklee Vivix mempunyai manfaat yang sangat besar untuk kesihatan secara keseluruhan.

  • Vivix mempunyai kajian klinikal diatas semua bahan yang digunakan. Bahan-bahan yang digunakan adalah 100% organik dan semulajadi.
  • Vivix mempunyai patent pending yang menjadikan ia unik diseluruh dunia.
  • Mempunyai landmark study yang menyokong keselamatan serta keberkesanannya terhadap pengguna jangka masa panjang. 


Sekiranya anda sedang dalam ikhtiar untuk mengatasi gejala atau mengatasi kencing manis, segera dapatkan Vivix dan baiki mutu kesihatan.

Jika ada saudara mara atau kenalan yang mengalami masalah penyakit kencing manis, cadangkan lah Vivix untuk mereka juga.

shaklee vivix kencing manis


Order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================

shaklee untuk kencing manis





Saturday, 11 August 2018

Kencing manis: Cara cepat turunkan bacaan gula dalam darah

August 11, 2018 0 Comments
Assalamualaikum. Semoga anda diberi kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan.

Penyakit kencing manis atau diabetes, jika dibiarkan tanpa rawatan serta kawalan yang betul akan menyebabkan kompilasi penyakit serta masalah kesihatan yang  kronik seperti kerosakan buah pinggang, katarak, hilang daya penglihatan, penyakit jantung, berisiko kehilangan anggota badan dan banyak lagi.

Sebab itu lah setiap pesakit kencing manis harus dapatkan rawatan dari hospital dan ikut arahan doktor. Tak boleh mengelat. Demi untuk kebaikan diri sendiri juga.


cara turunkan gula dalam darah diabetes


Jika anda bukan pesakit kencing manis tapi mempunyai ibubapa, datuk nenek atau keluarga terdekat dengan sejarah penyakit kencing manis, sila berwaspada. kerana anda juga ada risiko tinggi untuk turut menghidap penyakit kencing manis suatu hari nanti.



Fakta

Sudahkah anda tahu, Malaysia mempunyai kadar pesakit kencing manis  yang tertinggi di Asia?

Kira-kira 2.5 juta rakyat Malaysia berusia 18 tahun keatas menghidap penyakit kencing manis atau diabetes. Apa yang merisaukan, separuh daripada rakyat Malaysia tidak sedar mereka menghidapi kencing manis. 

Anda juga salah seorang dari 2.5 juta tersebut dan sedang bergelut untuk mengawal dan menurunkan bacaan paras gula dalam darah?



Punca bagaimana penyakit kencing manis terjadi

Kencing manis terjadi apabila bacaan paras gula dalam darah jadi tinggi dari paras sepatutnya.

Setiap makanan yang kita makan akan diuraikan kepada bentuk yang lebih kompleks seperti vitamin, mineral, glukosa (gula dalam darah) dan banyak lagi untuk digunakan sebagai tenaga untuk segala proses dalam tubuh kita dari hujung rambut hingga hujung kaki .

Glukosa merupakan sumber tenaga utama dan untuk menukar glukosa kepada tenaga. Dalam proses untuk menukar glukosa kepada tenaga, hormon insulin diperlukan 

Masalah berlaku apabila badan tak dapat hasilkan insulin yang mencukupi.

Apabila badan kekurangan insulin, atau badan mengalami kesukaran untuk menggunakan insulin yang dihasilkan maka glukosa tak dapat ditukarkan kepada tenaga. Maka glukosa akan kekal berada dalam darah. Bila keadaan ini berlarutan paras glukosa akan jadi makin tinggi.

Ini lah punca kepada penyakit kencing manis.




Punca badan tak dapat hasilkan hormon insulin
Ada 2 keadaan yang menyebabkan gangguan pada penghasilan hormon insulin.


1. Reaksi autoimun. 

Sistem imun tubuh sepatutnya berfungsi untuk melindungi kita dengan menyerang bendasing atau radikal bebas. Namun, berlaku kesilapan ia telah menyerang dan memusnahkan sel-sel organ pankreas iaitu 'kilang' hormon insulin lalu menyebabkan tubuh kekurangan hormon insulin. 

Boleh terjadi dikalangan kanak-kanak, atau usia muda.

Ini dikenali sebagai Diabetes Type 1.



2. Sel badan tak kenal/kurang sensitif terhadap insulin (insulin resistance). 

Gangguan hormon insulin (insulin resistance) ini berpunca dari faktor usia, faktor genetik, obesiti, tabiat suka makan makanan manis dan gaya hidup.

Sering terjadi dikalangan orang dewasa dan lebih berusia.

Ini dikenali sebagai Diabetes Type 2.



Cara cepat turunkan bacaan gula dalam darah pesakit kencing manis.

1. Ikut arahan doktor yang merawat. Jika perlu ambil ubat, tolong patuh.


2. Berhenti mengambil gula putih samada dalam makanan mahupun minuman.

Gula putih adalah punca utama kepada penyakit kronik seperti kanser, tekanan darah tinggi termasuklah penyakit kencing manis.
Gula putih juga punca kita sukar kawal berat badan berlebihan.



3. Kawal pengambilan karbohidrat.

Sumber makanan yang tinggi kandungan karbohidrat adalah nasi putih, mee, roti putih, roti canai.

Ambil dalam kuantiti yang sedikit serta makan secara berjadual.


4. Banyakkan minum air kosong

Apabila kandungan glukosa tinggi dalam darah, buah pinggang terpaksa bekerja keras untuk menyingkirkannya dalam proses perkumuhan. Oleh itu tubuh perlukan banyak air bagi memastikan proses perkumuhan dapat dilakukan dengan baik.

Sebab tu lah, salah satu tanda penyakit kencing manis ialah pesakit sering berasa haus.





Resveratrol menurunkan paras gula dalam darah secara cepat dan efesien?

Terdapat kajian dilakukan keatas pesakit kencing manis menggunakan resveratrol menunjukkan resveratrol bertindak dengan lebih cepat dan konsisten selama 2 jam dengan mengurangkan glukosa darah secara signifikan berdasarkan dos yang diberi.



Bagaimana Vivix bertindak turunkan bacaan gula dalam darah dengan cepat  

Vivix mengandungi 10x ganda lebih hebat dari resveratrol. Ini kerana formula Vivix bukan sekadar resveratrol sahaja tapi turut digabung dengan polifenol.


vivix untuk turunkan gula dalam darah kencing manis



Vivix menurunkan bacaan gula dalam 4 tindakan:


1. Memperlahankan atau mengurangkan metabolic syndrom

Rintangan insulin adalah salah satu punca penyakit kencing manis dimana sel-sel tubuh tak kenal atau kurang sensitif terhadap insulin.

Resveratrol meningkatkan sensitiviti sel-sel tubuh terhadap insulin dengan memperlahankan atau mengurangkan metabolic syndrom yang juga menjadi punca penyakit kardiovaskular.



2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Bahan utama Vivix iaitu anggur muscadine mengandungi tinggi polifenol.

Salah satu fungsi polifenol melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah sekaligus mengelak pengumpulan gula yang tinggi.


3. Memperbaiki penglihatan dan mengelak kerosakan mata. Menyembuhkan luka dengan cepat

Polifenol anthocyanin dalam Vivix memperbaiki penglihatan dan mengelak kerosakan mata serta menyembuhkan luka dengan cepat.


4. Mencegah dan melambatkan pembentukan protin AGE

Protin AGE (Advanced glycation end products) terhasil dari protin dan gula berlebihan dalam badan yang boleh menyebabkan penuaan pramatang serta kerosakan sel seperti  artherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis.

Salah satu impak Vivix  terhadap mekanisma utama penuaan sel ialah memperlahankan pembentukan protin AGE.






Vivix juga bersifat tinggi antioksidan yang berfungsi melawan serta melindungi sel-sel dari kerosakan akibat serangan radikal bebas.


Pengambilan Vivix secara konsisten akan membantu pesakit kencing manis turunkan gula dalam darah dengan cepat dan berkesan.

Sebab itu lah Vivix amat disarankan sebagai salah satu jalan ikhtiar untuk mutu kesihatan pesakit kencing manis yang lebih baik.



Testimoni Vivix untuk turunkan gula dalam darah



vivix untuk diabetes shaklee


[KADAR KENCING MANIS TURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.
.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!
.

Is it my eyes playing trick or she does look younger?

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse





Pengambilan Vivix bersama rawatan hospital sangat membantu untuk proses baikpulih yang optimum. Walaubagaimana pun bagi pesakit penyakit kronik dapatkan pendapat dari doktor yang merawat terlebih dahulu.


Shaklee Vivix mempunyai manfaat yang besar terhadap kesihatan keseluruhan.
  • Vivix mempunyai kajian klinikal diatas semua bahan yang digunakan. Bahan-bahan yang digunakan 100% semulajadi dan beyond organik.
  • Formula Vivix mempunyai patent pending yang menjadikan ia satu-satunya produk resveratrol polifenol di dunia.
  • Mempunyai landmark study yang menyokong keselamatan serta keberkesanannya terhadap pengguna.
Perlu juga diingat, setiap penyakit ada penawarnya dan dengan kuasa Allah jualah yang menyembuhkan segala penyakit.



Sekiranya anda sedang mencari jalan ikhtiar untuk masalah kencing manis, jom lah dapatkan Vivix dan bantu cepat turunkan bacaan gula dalam darah.

Sama juga jika anda berada dalam golongan berisiko tinggi untuk dapat kencing manis. Vivix bantu merendahkan dan melambatkan risiko penyakit kencing manis.





vivix untuk kencing manis diabetes


Sepanjang Ogos 2018 dapatkan Vivix dengan harga promosi.

Twinpack (2 botol Vivix) diskaun 5%

Atau

Dapatkan PERCUMA 1 botol Vivix dengan pembelian 6 botol Vivix dalam 1 resit.


Produk-produk Shaklee telah terbukti berkesan dalam memberi kehidupan yang lebih sihat, bertenaga dan muda pada tahap sellular. Buat lah pilihan yang tepat dengan memilih Vivix.



Order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)

Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================


Friday, 10 August 2018

Testimoni set Menyusu pilihan nombor 1 ibu-ibu di Malaysia

August 10, 2018 0 Comments
Mommy dah penat google cari info pasal set menyusu paling bagus?
Tapi mommy masih rasa was-was?
Perlukan cadangan set menyusu yang benar-benar boleh dipercayai?

Ye lah kan, sebab dah la banyak jenis..harga pun boleh tahan. Tersilap pilih karang jadi hiasan rak dapur pula.

Takpe, mommy sila bertenang. Jana sangat faham situasi anda sebab jana juga pernah berada di tempat yang sama. Ni jana nak kongsi testimoni set menyusu pilihan nombor 1 ibu-ibu di Malaysia.

Terlebih dahulu, KLIK SINI untuk tahu details tentang set menyusu yang jana nak cerita ni.






TESTIMONI 40: NOOR HARTINI BT. MD SAAD


set menyusu shaklee



[SET MENYUSU SHAKLEE MERUBAH TANGGAPAN SAYA TERHADAP SUPPLEMEN]



Assalamualaikum
Nama Kak Enan, Noor Hartini Binti md Saad, seorg ibu bekerja yang mempunyai 4 permata hati. Kak Enan ingin berkongsi pengalaman Kak Enan ketika sebelum mengenali Shaklee dan setelah mengambil vitamin Shaklee ini.

.

Seriusly dulu Kak Enan memang tidak suka ubat biji tapi bukan bermaksud Kak Enan susah makan ubat, bab makan ubat tu senang saja. Ambil ubat masuk mulut telan saja, kan senang je kan. Cuma kerisauan akan effect terhadap buah pinggang itu membuatkan Kak Enan sangat berhati-hati nak makan ubat mahupun vitamin.

.

Apa yang menyebabkan Kak Enan mula mencari vitamin ialah disaat ada anak pertama. Sebagai ibu bekerjaya yg ingin menyusukan anak secara ekslusif memerlukan antibodi dan ketahanan imun yang kuat. Malah apabila Kak Enan mula mengandung anak kedua pada jarak yang dekat iaitu berbeza setahun sahaja kesihatan mula kurang memuaskan. Terutama badan cepat letih, emosi kurang stabil dan kulit wajah yang semakin kusam. Sepanjang kehamilan memang kerap MC dan cuti rehat kerana asyik tidak sihat dan cepat letih.

.

Selepas bersalin anak kedua, keadaan Kak Enan makin worst. Badan sangat cepat letih, balik dari kerja hanya mahu mandi dan tidur saja kalau mengikut hati. Kulit muka dan wajah memang sangat kusam dan emosi pun mudah sangat tersentuh mahupun tak stabil. Lalu Kak Enan disuggest oleh officemate mencari supplement Waktu tu kesedaran tentang makanan tambahan atau vitamin ini tiada dalam kamus hidup lagi.

.

Atas saranan kawan tu Kak Enan pun pergi ke farmasi dan cari multivitamin yangg dikatakan membantu memberi energy dan pulihkan tenaga. Jadi membelilah Kak Enan vitamin yang disuggestkan oleh ahli farmasi yang berharga sebiji RM 2.00 sebanyak 20 biji, ala yg boleh repack tu. Sayangnya selepas seminggu consume, yang paling kurang best kak enan alami adalah jadi sembelit teruk huhu energy tu Alhamdulillah, ok la, tapi akibat sembelit teruk terus Kak Enan stop ambil vitamin tu. Rugilahkan dah beli vitamin mahal tapi tak makan dah atas faktor tiada siapa yang nak hendak dibuat rujukan lagi tentang tu. Pastu terus Kak Enan tak amik apa-apa supplement. Sehinggalah sedang mengandung anak ke 3. Saat tu Fb sangat familiarlah digunakan.

.

Terlihat junior UTM yg seringkali berkongsi tentang vitamin Shaklee ni. Berjinak-jinak Kak Enan mengambil info darinya dan selepas bersalin hampir 6 bulan selepas itu Kak Enan mula mengambil vitamin Shaklee ni untuk Set Kesihatan Asas dan Set Menyusu untuk tingkatkan pengeluaran susu.

.

Alhamdulillah.. terasa kelainannya apabila mula mengambil Set Asas bersama Set Menyusu ni iaitu Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Lecithin, Ostematrix dan Alfalfa. Badan semakin ringan dan kurang rasa letih kerana balik dari kerja Kak Enan mampu lagi memasak untuk makan malam dan buat persiapan anak-anak sambil buat hobi Kak Enan iaitu menjahit. Alhamdulillah.. mata sembab dan kulit kusam juga semakin hari semakin hilang. Kak Enan sangat happy.

.

Apa yang memeranjatkan Kak Enan berat Kak Enan selepas 6 bulan mengamalkan vitamin ini boleh kembali kepada berat Kak Enan sebelum kahwin. Dari angka hampir ke 6 puluh dapat angka 4 puluh balik memang membuatkan hati sangat-sangat happy OK. Itupun setelah ada anak 3 tu. Amazingkan? Syukur Alhamdulillah Kak Enan tak perlu risau masalah selulit, sembelit mahupun berat yang semakin naik setelah konsisten amalkan set ini. Malah Kak Enan dapat menyusukan anak Kak Enan yang ke-3 sehingga dia berusia 3 tahun. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan dan pertemukan Kak Enan untuk menyelesaikan masalah Kak Enan yang bekerjaya ini.

.

Sewaktu mengandung anak ke-4 memang fully Het hamil Kak Enan amalkan dan sememangnya sangat ketara berbeza saat hamil dahulu dan anak ke-4 ini. Sehingga kini Kak Enan masih menyusu anak ke-4 yang berusia setahun 6 bulan. Alhamdulillah.

.

Kepada ibu yang bekerjaya diluar sana yang mudah penat, letih dan mengalami emosi yang kurang stabil, Kak Enan sangat syorkan ambil vitamin Shaklee Set Asas ini untuk mempertingkatkan kesihatan diri kita sebagai ibu. Kalau tidak kita yang sayangkan diri kita siapa lagi kan.





*****



TESTIMONI 45: NORAZIAH ABD GHANI




set vitamin untuk ibu menyusu






[BERJAYA MENYUSUKAN BAYI DENGAN SET MENYUSU DAN KULIT KUSAM HILANG]

.

Assalamualaikum,

Saya mula menggunakan Set Menyusu Shaklee sejak Julai 2013. Waktu itu saya menyusukan bayi sepenuhnya sehingga berusia 9 bulan. Sewaktu anak pertama, saya cuma dapat menyusukan 4 bulan sahaja. Oleh itu apabila mengandung kali ke dua, saya berniat untuk menyusukan bayi sepenuhnya dan mula mencari info mengenai penyusuan.

.

Pada mulanya saya ingatkan hanya mampu menyusukan bayi begitu sahaja dan tidak berniat untuk mengambil sebarang supplement.
Masalah timbul bila susu mula kurang dan Maira menolak sepenuhnya susu formula. Kebiasaannya apabila pulang dari kerja, saya akan menyusukan bayi terlebih dahulu. Ini kerana Maira taknak menyusu lagi apabila petang melalui susu botol.

.

Bayangkan sebaik saja pulang dari rumah pengasuh,terpaksa menyusukan Maira lebih dari 2 jam. Adakalanya pukul 10 malam baru dapat mandi dan makan malam. Begitu juga di tengah-tengah malam, Maira terjaga dan akan menyusu sehingga pagi.
Saya membuat order yang pertama pada seorang rakan iaitu Set Menyusu Bajet, Alfalfa dan ESP. Dalam masa yang sama, saya tetap pam susu seperti biasa kerana stok semakin berkurangan.

.

Pada minggu pertama saya amalkan set menyusu ini, saya tetap pam seperti biasa. Agak kecewa apabila susu yang dipam tidak begitu menggalakkan juga. Mungkin masih terlalu awal. Saya makan Alfalfa mengikut dos dan ESP 2 kali sehari. Masuk minggu kedua, Maira nampak kenyang bila menyusu. Tidak perlu lagi menyusu sehingga 2 jam seperti sebelum ini. Malah tidur malam juga lebih lena.

.

Alhamdulillah, syukur dan lega. Setelah hujung bulan, saya tambah Set Menyusu fullset seperti Vitalea, Vitamin C, Vitamin B dan Ostematrix dan terus daftar ahli untuk mendapat harga yang lebih murah. Saya juga rasa kurang penat dengan rutin kerja harian. Kebiasaannya saya keluar rumah pada pukul 7 pagi dan balik kerja pukul 6.30 ptg. Saya tinggal di rumah flat tingkat 5 yang tidak berlift. Mujur juga pengasuh anak berada di tingkat yang sama.

.

Sebaik saja mengambil anak di rumah pengasuh, susukan Maira sehingga kenyang ataupun dia tertidur. Kemudian akan masak untuk makan malam. Waktu dulu juga menggunakan mesin basuh manual. Memang sejak amalkan Set Menyusu Shaklee ni memberikan satu tenaga yang saya rasa rugi pula hanya duduk tanpa membuat kerja rumah kerana tidak berasa penat.

.

Dalam 2-3 bulan kemudian ramai yang menegur kulit wajah semakin berseri. Ya, muka saya memang kusam sebelum ini tetapi saya jarang mengambil berat mengenai maslah kulit wajah kerana sibuk menguruskan urusan seharian. Tak sempat nak belek-belek muka. Rupa-rupanya Set Menyusu Shaklee ini bertindak dengan memberikan pelbagai kebaikan kesihatan dan kecantikan juga. Kerana apabila tubuh cukup vitamin, kulit juga akan cantik. Semakin berseri.

.

Apa lagi Shaklee Effect pada saya yer?
Selepas 3 bulan mengamalkan Shaklee, period kembali stabil. Sebelum ni memang sudah lama tak period. Dan tidak lama kemudian rupa-rupanya saya mengandung lagi tanpa saya sedari. Ini membuatkan saya cukup kagum apabila langsung tidak mengalami alahan malah saya tidak sedar sehingga perut mula nampak besar.

.

Saya begitu teruja kerana pengalaman mengandung sebelum ini, alahan teruk sehingga hampir bersalin. Jadi saya sebenarnya tidak menjangka akan mengandung kerana ingatkan masalah hormon yang membuatkan period tidak datang semula.
Dengan kandungan yang ke 3 ini juga berbeza kerana tidak mengalami banyak masalah. Malah boleh lagi mendukung anak ke 2 untuk naik tangga sehingga ke tingkat 5. Malah lebih bertenaga berbanding tidak mengandung.

.

Saya terus mengamalkan Set Vitamin Lengkap Shaklee sehingga mengandung kali yang ke 4 ini. Sedar tak sedar sudah masuk 4 tahun saya mengamalkan Produk Shaklee dan sangat berpuas hati!




*****


TESTIMONI 48: NUR FARAH LIZA RAMLI


set ibu menyusu shaklee



[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]


Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.
                                                                                                         


Order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================




Thursday, 9 August 2018

Risaunya bayi tersedak susu. Ini cara betul beri susu yang wajib diketahui sebelum terlambat

August 09, 2018 0 Comments
Perkara paling merisaukan, lebih menakutkan ialah bayi kecil tersedak susu. Bahaya bayi tersedak susu ia boleh membawa maut.

Betapa luluhnya hati setiap kali jana dengar berita tentang kematian bayi akibat tersedak susu. Amat menyedihkan.






Tak semestinya bayi yang hisap susu botol je boleh tersedak susu. Bayi yang menyusu direct breastfeeding pun ada risiko tersedak susu.



Kejadian tersedak susu terjadi apabila aliran susu masuk ke mulut terlalu laju menyebabkan bayi terkejut lalu saluran pernafasan terbuka. Akibatnya susu masuk ke bahagian salur pernafasan (trakea) lalu masuk ke paru-paru. Bayi tak dapat bernafas.

Lagi keadaan fizikal bayi yang masih kecil terutamanya yang berusia bawah 6 bulan belum mampu mengawal ritma pernafasan dan menelan dengan baik. Apatah lagi nak kawal aliran susu yang laju. Posisi bayi ketika menyusu juga mesti betul.



Boleh ke tersedak susu dielakkan?


Ye, boleh. Ada cara yang betul untuk beri susu kepada bayi untuk elak kes tersedak susu.


Cara betul beri susu kepada bayi kecil yang perlu diketahui terutamanya ibu, ayah dan pengasuh ialah:

1. Jika boleh beri susu kepada bayi menggunakan sudu plastik atau cawan kecil untuk elak keliru puting.

2. Pangku bayi di atas peha dengan tubuh bayi condong 45°.

3. Sentuh cawan kecil ke bibir bawah bayi.

4. Jangan tuang susu terus ke dalam mulut bayi. Pegang cawan dan biar bayi menjilat atau menghirup sendiri. Normal jika susu tumpah sedikit.

5. Apabila kenyang, bayi akan berhenti sendiri.


Selalunya ramai yang lebih gemar guna botol susu kan?


elak tersedak susu


Jika guna botol, tolong pastikan saiz lubang puting yang sesuai digunakan. Paling kecil, susu keluar sikit demi sikit.

Jangan sesekali beri susu kepada bayi dalam keadaan baring atau mengiring lepas tu sendal botol guna bantal. Ini sangat bahaya.

Pantau bayi ketika hisap susu. Jangan tinggal bayi menghisap susu berseorangan dan jangan biar bayi tertidur semasa hisap susu atau dengan botol susu dimulut.


Sendawakan bayi. Ingat. WAJIB sendawakan bayi setiap selesai menyusu tak kira lah bayi hisap botol atau menyusu badan.

Letak bayi dalam posisi duduk diatas paha dengan tapak tangan kita support bahagian dagu, dada dan perut bayi. Sebelah tangan lagi usap atau tepuk belakang bayi dengan lembut hingga bayi sendawa.

Andainya baby tertidur, tetap kena sendawakan dia terlebih dahulu.

Ini kerana ketika menyusu bayi turut tertelan banyak udara. Jika tak disendawakan akibatnya bayi akan muntah semula atau lebih teruk, muntah termasuk ke saluran pernafasan lalu menyebabkan bayi tersedak.

Bayi yang tak disendawakan berisiko untuk alami masalah kembung dan kolik.



Jom tonton video cara beri bantuan kecemasan sekiranya bayi tersedak susu. Tindakan yang betul dan pantas dapat menyelamatkan nyawa.





Beringat lah selalu. Jangan sebab kecuaian kita, ada nyawa yang tak berdosa terkorban.

Ibubapa yang ada anak usia 6 bulan ke bawah, atau babysitter yang mengasuh bayi usia bawah 6 bulan perlu sentiasa berhati-hati. Belajar lah cara betul beri susu kepada bayi elak tersedak susu sebelum terlambat.


Baca >> Petua demam anak cepat kebah


Wednesday, 8 August 2018

Set menyusu Shaklee- susu pekat, baby kenyang, ibu maintain awet muda. Lulus KKM

August 08, 2018 0 Comments
"Tak sangka sejak saya amalkan set ibu menyusu saya jadi macam ni." - Puan A.

Sapa yang amal Set Ibu Menyusu Shaklee dia mesti tau jadi macam mana kan?


Sebelum tu jana nak ucap tahniah buat semua mommies yang berusaha untuk terus menyusu anak walaupun banyak halangan datang menduga. Juga buat daddies yang beri support sepenuh hati untuk isteri tercinta.

Semoga mommies dan daddies terus mencuba dan tidak berputus asa demi menyediakan yang terbaik untuk anak.

Tahniah!

set menyusu breastfeeding shaklee


Sebelum jana explain lebih lanjut tentang set vitamin ibu menyusu ni, jom semak kebaikan-kebaikan penyusuan ibu terhadap bayi dan mommy
.

Kebaikan susu ibu untuk bayi antaranya:
  • Bayi mendapat makanan dan minuman yang paling berkhasiat didunia.
  • Bayi dapat manfaat kolostrum yang sangat kaya dengan antibodi, protin serta vitamin A & E.
  • Sangat mudah dihadam oleh perut bayi.
  • Kurangkan risiko mengalami alahan, jangkitan telinga, penyakit otot
  • Merangsang pembentukan otot muka, bentuk rahang yang lebih baik.
  • Elak masalah sembelit dan cirit birit



Kebaikan penyusuan bayi untuk ibu sebaik bayi lahir hingga umur 2 tahun:
  • Ibu dapat turunkan berat badan dengan cepat elak masalah obesiti
  • Dapat rangsang organ rahim untuk mengecut dengan lebih cepat
  • Bantu rendahkan risiko kanser payudara, kanser rahim, kanser ovari
  • Tingkat hormon prolaktin dan oksitosin yang bantu mommy rasa tenang.




Tapi kebanyakan dari kita sebagai ibu-ibu menyusu memang tak boleh elak dari mengalami situasi baby mengempeng lama sampai lenguh pinggang kita, susu nampak macam cair walaupun baby dah menyusu lama, bengkak susu, susu sikit tak cukup untuk buat EBM, asyik demam dan kulit nampak kusam.

Itu normal, you are not alone.

Ada cara yang boleh bantu mommies dari elak dan atasi masalah seperti diatas. Disini lah set vitamin untuk ibu menyusu Shaklee memainkan peranan.


Set Vitamin untuk ibu menyusu Shaklee

set menyusu shaklee


1. ESP

Mengandungi Isoflavone sangat membantu meningkatkan penghasilan susu badan. Isoflavone juga membantu melembapkan, menganjalkan, menggebukan kulit serta payudara mommy.

Selain itu, ESP bekalkan protin. Protin merupakan komponen penting dalam penghasilan susu ibu. Protin sangat baik untuk tumbesaran bayi, bekalkan tenaga tambahan untuk mommy serta bantu mommy mengawal berat serta bentuk badan.

Ibu menyusu perlukan protin 2 kali ganda berbanding ibu-ibu tak menyusu atau ibu hamil.


2. Vitalea

Multivitami jenama Shaklee merupakan multivitamin dari sumber semulajadi bebas dari sebarang pewarna dan perasa tiruan.

Vitalea lengkap dengan zat besi mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh orang dewasa terutamanya ibu-ibu menyusu.


3. BComplex 

Memastikan perkembangan saraf bayi yang sempurna. Juga memelihara kesihatan mulut, mata dan kulit.

BComplex turut mengandungi lengkap 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folic yang berfungsi menghasilkan sel darah merah, meningkatkan tenaga dan bantu ibu mengatasi tekanan perasaan.



4. Vita C Plus

Vitamin c mengukuhkan sistem pertahanan badan mommy dan bayi. Ia juga merangsang penghasilan kolagen yang akan bantu menghasilkan kulit yang cantik dan sihat.



5. Alfalfa Complex

Milkbooster yang berfungsi meningkatkan penghasilan susu ibu. Berbeza dengan kebanyakan produk alfalfa di pasaran, Alfalfa Complex jenama Shaklee dihasilkan dari daun-daun alfalfa yang sudah matang. Ia sangat kaya dengan klorofil dan tinggi kandungan serat.

Alfalfa Complex juga membantu ibu-ibu memelihara kesihatan dalaman kewanitaan. Ia mengatasi masalah keputihan, bau badan serta tingkat kualiti seksual.


6. Omega Guard

Membekalkan Omega 3 tulen yang penting untuk perkembangan otak bayi dan memelihara mutu kesihatan otak mommy.

Omega Guard berupaya bantu mommy turunkan berat badan dengan cepat kerana ia membantu dalam mengawal selera makan, tingkat pembakaran lemak dan kawal paras kolesterol sihat.


7. Ostematrix

Bekalkan kalsium dan magnesium untuk perkembangan, kekuatan dan kesihatan otot, tulang serta gigi bayi dan mommy. 

Mommy yang tak cukup pengambilan kalsium dalam diet harian, akan cepat mengalami masalah gigi rapuh, osteoporosis serta kejang otot. Ini kerana kalsium yang tinggi diperlukan dalam penghasilan susu ibu. Jika tidak cukup supply dari diet harian, kalsium akan di serap dari tulang mommy.


8. Lecithin

Bantu atasi masalah bengkak susu. Lecithin bertindak melancarkan susu yang tersumbat dalam duktus payudara.



Set vitamin untuk ibu menyusu sangat lengkap dan sangat sesuai untuk diamalkan secara konsisten. Ia bebas dari bahan kimia berbahaya, tiada bahan pewarna dan perasa tiruan malah diperbuat dari 100% bahan semulajadi.

Set menyusu Shaklee bukan hanya boleh banyakkan susu badan, pekatkan susu tetapi turut beri kesan sampingan lain seperti

  • mencantikkan kulit
  • awet muda
  • badan bertenaga dan cergas
  • jarang demam dan terkena jangkitan



Jana sangat syorkan set vitamin untuk ibu menyusu ini. Ini kerana jana sendiri mengamalkannya. Ramai lagi ibu-ibu diluar sana yang turut mengamalkan set menyusu haklee dan mereka sangat berpuas hati.

Tiada ragu-ragu lagi.




TESTIMONI SET IBU MENYUSU SHAKLEE:

*     *     *


testimoni set menyusu shaklee



PUAN LIYANA UZIR
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua... :)

Saya Nurliyana binti Uzir. Berumur 31 tahun. Saya dah tau pasal Shaklee ni lama dah.. Lama tak lama la. Since saya menyusukan anak pertama lagi kira2 5 tahun dahulu. Tapi masa tu saya tak ambil peduli pun. saya buat tak tau je. Yang saya tau masa tu, Shaklee ni untuk ibu-ibu yang menyusukan. Suplemen untuk tambah susu.

.

Saya menyusukan Dani secara direct hanya 4 bulan. Sebab Dani mengalami confuse nipple. Dan saya tak berusaha nak cari solutionnya. Macam2 cara kan nak bagi anak tu direct feed balik.. Tapi saya buat tak kisah je. Ada susu adala.. Dia nak dia minum, kalau tak nak kita bagi susu FM je.

Saya tak cukup ilmu masa tu. Menyesal tak sudah sampai sekarang. Dan yang paling rasa bersalah bila saya tengah menyusukan Zara, si Dani tengok je. Pastu dia cakap dia nak. Saya terfikirkan apa yang Dani fikir. Mesti dia tertanya-tanya kenapa dulu dia tak macam adiknya. Arghhh, bersalah sangat! Maafkan mama sayang...

.

Bila mengandungkan anak kedua 2 tahun kemudian, hidayah saya tak sampai lagi untuk makan vitamin Shaklee ni. Tapi semangat nak menyusukan kembali tu berkobar-kobar. Hari-hari saya telek breastpump spectra 3 saya yang sempat pakai 3 bulan je masa Dani kecik dulu. Sampai lah bersalin.. saya kecewa sangat2 sebab susu saya setitik pun tak keluar. Frust! 3 hari takde susu.

Baby asyik menangis-nangis haus. Nurse kat hospital pun tak boleh buat apa. Terpaksa topup FM. Saya masa tu dah la sakit lepas bersalin. Tension lagi ngan susu tak keluar. Anak melalak plak lagi. Manala susu nak keluar kalau saya tension + stress kan..
.

Hari ketiga balik kampung, saya tuam n urut sikit. Barulah start meriah. Buang terus FM. Lepas sesi mengurut 3 hari, lagilah meriah. Berterusan alhamdulillah sampailah ke hari ini.

Masa berpantang, saya makan jamu kampung. Masa tu tak sampai lagi seru nak makan vitamin Shaklee. Sampaila si baby dah start meragam malam-malam. Menangis je. Asal tengah malam je menangis.

Saya try google kat internet nak cari punca baby menangis tengah malam. Reason yang logik, dia laparlah kan. But kerap kot saya bangun menyusukan dia, sampai saya penat letih bila siang esoknya. Yang jadi mangsa, si abang. Sian dia. Asyik kena marah..
.

Tak boleh jadi ni...
.

Saya google then terbaca pasal pengalaman2 ibu2 yang consume Shaklee ni. Saya baca baca dan baca. Dapat gaji terus saya order Set B Shaklee (Breastfeeding). Kebanyakan yang saya baca semua kata best sangat set ni. Masa tu niat saya makan Shaklee ni, nak banyakkan susu badan dan nak bagi susu yang bernutrisi untuk baby. Belajar dari pengalaman lepas. Stok EBM saya start kumpul masa seminggu sebelum baby sebulan.saya lagi teruja bila susu badan saya jadi pekat dan likat. Hahaha.. plus jadi warna kuning..

Saya google google lagi, cari perbezaan kenapa masa saya tak makan shaklee susu cair je. Banyak memang banyak. Tapi putih biasa je. Tapi bila makan shaklee, susu jadi pekat kuning likat. Haa ko! Yang lagi super duper best, baby dah tak meragam lagi malam-malam. Tido jadi lagi lena.. Mama dia pun dapat rehat secukupnya...
.

Tu bab susu..
.

Ada cerita lain. Pasal kulit muka.
.

Saya sendiri pun tak perasan. Sehinggalah suami sendiri yang memuji. Masa dia balik kampung untuk menjenguk saya ngan anak-anak, lepas salam2 semua, dia tenung saya dan cakap.. "Eh, mama makin putihlah." Saya senyum kembang kempis lah. Waktu tu saya menafikan lagi yang sebab kulit saya jadi bersih tu.. Sebab saya ingat hormon baru lepas bersalin kan. Sampai saya naik keje pun, ramai yang cakap, kulit dah makin cantiklah.. Berseri-seri ibu baru lepas bersalin ni. Baru saya sedar masa tu. Sebab saya baca baca dan baca pengalaman orang lain pasal shaklee ni.

Dalam set B ni ada Vit C dan Vit B. Ambil maklum yang Vitamin C amat penting untuk pembentukan kolagen, anti oksida dan menguatkan sel-sel. Vitamin B membantu sebagai penenang dan ianya membantu isteri, ibu dan wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Thats why, ibu-ibu yang nenyusukan yang mengambil set Breatsfeeding ni kelihatan berseri-seri..:)

.

Buktinya gambar kat attachment tadi. Gambar yang atas, masa Dani kecil lagi. Kusam comot kulit muka saya. Gambar bawah masa saya consume Shaklee time Zara ni, banyak khasiatnya. Beza kan? Di samping nak memperbanyakkan susu, baby sentiasa kenyang bila lepas menyusu, kulit muka juga makin berseri-seri malah baby pun dapat khasiatnya, bambam badan dia...
.

Yang penting, kena konsisten makan vitamin dan minum banyak air. Paling sikit 2 liter okay...
.

Pakej haaa... badan cergas, susu ibu banyak, baby sihat, kulit muka makin flawless... semuanya kerana Set Breastfeeding Shaklee. Tq Shaklee! Akhirnya terus sign up jadi ahli Shaklee... :)

Sekian. harap bermanfaat apa yang saya share kan ni.. :)


*     *     *



Set menyusu Shaklee adalah pelaburan yang sangat menguntungkan untuk kesihatan kedua-dua ibu serta bayi. Jika mommy ada masalah nak breastfeeding baby, tolong jangan cepat give up. Ikhtiar cari jalan penyelesaian. Kita support each other.

Set menyusu Shaklee sangat membantu jadikan susu pekat, baby cepat kenyang. Lulus KKM, ada pengesahan halal dari JAKIM. Tak perlu ragu-ragu.


Order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================

set breastfeeding shaklee

Follow Instragram Jana_Hazana