Saturday, 25 February 2017

# Badan Lesu & Lemah # Berat Badan Berlebihan

Menghilangkan sakit sendi lutut tanpa steroid

Sakit lutut terjadi apabila tulang rawan mula haus dan tidak mampu melindungi tulang dari bergesel sesama sendiri. Walaupun majoriti yang mengalami kejadian sakit lutut adalah mereka yang berusia lanjut namun ada juga orang muda yang turut mempunyai masalah sakit lutut.

Sakit lutut jika dibiarkan berlarutan, kelamaan boleh menyebabkan kesakitan makin teruk dan boleh menghalang pergerakan.vitamin untuk sakit sendi lututKekurangan kolagen dalam tubuh adalah antara punca tulang rawan makin haus. Sebab itu lah majoriti warga tua akan mengalami masalah sakit lutut dan sakit sendi.

Antara lain yang menjadi punca sakit lutut ialah:

 • Mempunyai berat badan berlebihan
 • Penggunaan yang lasak seperti atlit dan buruh kasar
 • Ada sejarah keturunan berisiko tinggi untuk mengalami masalah sakit lutut sebelum usia tua
 • Kecederaan


Rawatan sakit lutut selalunya melibatkan penggunaan suntikan steroid, dadah terkawal seperti pil tahan sakit dan pembedahan.

Rawatan sakit lutut menggunakan steroid dan pil tahan sakit hanya berkesan untuk sementara waktu bagi menghilangkan kesakitan. Pesakit perlu bergantung sepenuhnya untuk jangka masa panjang.


Penggunaan steroid untuk jangka masa panjang boleh mengakibatkan masalah tulang rapuh dan beberapa masalah kesihatan.Vivix berkesan menghilangkan sakit lutut tanpa perlu pesakit bergantung kepada steroid atau pil tahan sakit lagi.

Bagaimana Vivix bertindak
 1. Vivix melambatkan penimbunan protin AGE yang menyebabkan kerosakan pada tahap sel dan memgganggu keutuhan sel.
 2. Vivix membekalkan anthocyanins iaitu antioksidan yang memberi kesan anti radang (mengurangkan kesakitan), anti mikrobial dan anti carcinogen.
 3. Resveratrol membantu penuaan sihat dan mengurangkan berat badan selain dari merendahkan kolesterol, mengawal tekanan darah dan tingkat prestasi atlit. Resveratrol didalam Vivix adalah 10 x ganda lebih tinggi berbanding resveratrol biasa.
 4. Vivix melindungi dan membaiki sel-sel DNA yang lemah dan rosak sekaligus meningkatkan tenaga sel.


Testimoni pengguna Vivix yang telah berjaya hilangkan masalah sakit lutut tanpa perlu bergantung pada steroid atau pil tahan sakit lagi


sakit lutut shakleeshaklee untuk sakit lutut

vivix untuk sakit lutut hilang

hilang sakit lutut
Vivix adalah campuran bahan-bahan semulajadi iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberi dan herba knotweed jepun yang dibangunkan oleh saintis setelah menjalankan kajian selama bertahun-tahun. Shaklee juga mengadakan landmark study keatas pengguna yang telah lama menggunakan Vivix bagi memastikan keberkesanan dan keselamatannya.

Kelebihan Vivix ialah ia bukan sahaja spesifik untuk sakit lutut sahaja tetapi berupaya memberi impak yang menyeluruh terhadap kesihatan penggunanya. Antaranya ialah:

 • Menyokong kesihatan kardiovaskular
 • Menyokong kesihatan jantung
 • Menyokong kesihatan otak
 • Membaiki mutu penglihatan
 • Meningkatkan tenaga dan daya imunisasi


Vivix mengurangkan ketagihan merokok

Sakit lutut yang dibiarkan berlarutan akan mengganggu aktiviti harian pesakit. Bukan sahaja pesakit tidak bebas untuk melakukan akitivi kegemaran malah turut mengganggu kualiti ibadah. Tingkatkan kualiti kesihatan dengan Vivix.

Harga sebotol Vivix ialah RM475.00. GST 6% akan dikira.
Order segera dari Shaklee dengan klik pada butang Esell berikut. Pembayaran melalui kad kredit/debitDaftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati penjimatan dan lebih banyak faedah serta nikmati peluang untuk menjana pendapatan sampingan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi talian berikut
No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana