Betul ke makan vitamin Shaklee akan rosakkan buah pinggang?

Macam biasa, vitamin Shaklee ni disarankan 2-3 jenis dalam 1 set kan? Ada tu sampai 6 jenis. Contohnya vitamin antenatal, prenatal dan vitamin ibu menyusu. 6 jenis?? Jarang benar 1 jenis je, kecuali Vivix Shaklee.

Pastu mesti akan terbit soalan,"takpe ke makan banyak-banyak ni?", "tak rosak buah pinggang ke?".
Rupanya ramai orang kita takut nak makan vitamin shaklee banyak-banyak.. dengan alasan takut rosak buah pinggang.

Bagus tu, nampak sangat jenis yang prihatin pasal kesihatan.

Tapi orang kita selalu lupa...makan banyak masin, banyak MSG, banyak gula putih, banyak lemak, tak suka minum air kosong.. pun boleh sebabkan kerosakan buah pinggang. Part ni diorang lupa ke tak tau?

Sebab tu dalam duk jaga pemakanan harian kita, jana juga amat cadangkan orang kita especially pengunjung blog jana ni supaya bertukarlah jenama vitamin anda kepada vitamin Shaklee... sangat straight to the point.

Mengapa vitamin Shaklee? Sebab:

  • Produk Shaklee hanya guna bahan-bahan semulajadi yang bebas bahan kimia bahaya.
  • Bahan yang diguna pula, langsung tak dikenakan haba supaya kandungan nutrisinya tak termusnah.
  • Teknologi yang digunakan membolehkan vitamin terurai dan menyerap dengan pantas dalam tubuh. Tak perlu membebankan buah pinggang.
  • Bahan yang diguna juga tidak diubah genetiknya.
  • Ada kajian saintifik dan landmark study. Shaklee adalah satu-satunya syarikat suplemen di dunia ni yang berani buat landmark study kesan positif ke atas pengguna yang guna Shaklee selepas 20-50 tahun.
shaklee rosak buah pinggang

shaklee rosak buah pinggang

shaklee buah pinggang

shaklee buah pinggang

shaklee rosak buah pinggang



Ada master Shaklee yang dah 4 tahun consume Shaklee, bila beliau pergi buat medical cek up Alhamdulillah langsung takde apa-apa efek pada buah pinggang beliau.

Kesimpulannya, betulkah makan Shaklee akan merosakkan buah pinggang? Jawapannya; TIDAK.

Cara mudah & berkesan atasi masalah Kolesterol tinggi dan cegah strok!

Pastikan setiap anda beli set vitamin, nasihat cara makan vitamin disediakan oleh pengedar. Jangan lupa minum air kosong sekurang-kurangnya 2L sehari & ikut tip-tip yang diberi.


Salam sayang, jana



No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...