Perlu kah pendapatan sampingan?

Sekolah dah pun bermula. Nampaknya kebanyakannya selesai dah hal anak-anak kembali ke sekolah. Jana sendiri pun Alhamdulillah si kembar dah pun selamat menjejakkan kaki ke alam persekolan. Kali pertama dapat merasa havoc nya musim kembali ke sekolah. 

Jana nak tanya pendapat mak ayah, perlukah pendapatan sampingan? Ye lah, zaman sekarang semua benda ada harga. Semua nak pakai duit.

Bagi jana, pendapatan sampingan sangat penting.

2 musim yang akan bikin mak ayah zaman sekarang pening kepala:
1. Musim kembali ke sekolah
2. Musim nak raya puasa

Betul tak?

Buat yang ada income bertingkek2 tu lain la.. ni yang makan gaji cukup2 aje, atau yg suami sorang je keje. Banyak komitmen. Anak pulok bukan sorang, barang pulok makin mahal. Perit kan?

Time ni la duit jadi priority. Takkan nak meminjam kut, baik tak payah. Dalam zaman ekonomi goyah ni pinjam meminjam harus dielakkan.. 

Kan bagus kalu ada pendapatan sampingan? Contohnya mcm duit tepi yang halal. Yang boleh buat tampung keperluan keluarga terutamanya 2 musim tadi tu lah...

Jom la buat pendapatan sampingan. Nama pun pendapatan sampingan so tak perlu hadap 24/7 dari masa kita..  Kalau pendapatan sampingan secara online tu, luangkan dalam 1-3 jam je sehari pastu bila ada customer wassap tu boleh reply sambil masak, sambil kemas rumah, sambil layan anak pun boleh.

Dapat la duit utk cover keperluan 2 musim tadi tu. Betul ke betul? 

Kadang-kadang tu duit pendapatan sampingan siap boleh buat pergi melancong. Anak2 pun happy tau.

Jana boleh guide untuk dapatkan pendapatan sampingan melalui bisnes part time shaklee. Meh la join ahli berdaftar dengan jana. Jangan tunggu peluang datang bergolek, kita sendiri yang kena pandai cari peluang. 

Hal sekolah dah settle. Dah boleh rancang perbelanjaan untuk raya la pulak kan? Jana masih duk fikir tahun ni nak pakai tema warna apa 😊

Berminat nak join bisnes Shaklee? Jemput hubungi jana ditalian berikut

Wassap 017-312 5484 (jana)



No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...