10 Tabiat yang boleh merendahkan IQ anak-anak

Kita sebagai ibubapa, kadang-kadang tak sedar yang ada sesetengah perkara boleh memberi kesan terhadap perkembangan IQ dan EQ anak-anak. Bagi kita, nampak macam takde apa tapi si kecil yang sedang membesar setiap gangguan kecil boleh memberi impak yang besar.

Jom kenalpasti 10 tabiat yang boleh merendahkan IQ anak-anak

Tabiat #1Tabiat #2Tabiat #3Tabiat #4Tabiat #5Tabiat #6Tabiat #7Tabiat #8Tabiat #9Tabiat #10


Mana-mana ibubapa mesti nak anak-anak membesar seperti juara kan? Bijak, cergas dan sihat. Sebab tu ibu bapa perlu berwaspada dengan setiap tindakan yang dilakukan.

Boleh dikatakan setiap anak-anak dilahirkan dengan tahap iq yang sama. Yang membezakannya ialah ketika dalam proses membesar iaitu asuhan oleh ibubapa. Yang bagus untuk kita tak semestinya baik untuk anak-anak, dan begitulah sebaliknya. Kita sebagai ibubapa, jika inginkan yang terbaik untuk anak-anak sila beri perhatian terhadap tabiat yang boleh merendahkan iq anak kita tu.....
Baca: Tip menangani ekzema pada anak-anak tanpa perlu guna steroid


Semoga kita sama-sama memperbaiki diri dan latih diri untuk buang tabiat-tabiat yang boleh merendahkan IQ anak-anak. Ingat, anak-anak adalah masa depan.. melaburlah dari sekarang.


Salam sayang, Jana1 comment:

  1. jadi, kenalah buang tabiat tabiat ni semua kan :)

    ReplyDelete

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...