Cara hilangkan sakit gout dengan berkesan dan cegah dari berulang

Tak sangka, ramai jugak kawan-kawan lelaki jana sejak dari zaman sekolah kini mengalami gout. Usia baru masuk 30-an tapi sudah bergantung pada ubat-ubatan untuk hilangkan sakit gout tu. Kalu yang tak amik ubat gout tu, terpaksa kawal pergerakan dan kawal pemakanan. Nak beraktiviti dengan anak isteri pun terbatas.

Penyakit gout sememangnya lebih popular dikalangan kaum lelaki, tapi kaum wanita jangan senang hati sangat ye. Wanita menapous turut berisiko tinggi untuk mengalami sakit gout.

Penyakit gout terjadi akibat masalah metabolisme purine dalam badan manusia yang menyebabkan pengumpulan asid urik. Dengan kata lain, penyakit gout adalah akibat dari kegagalan tubuh untuk menyingkirkan asid urik melalui sistem perkumuhan (kencing) lalu terkumpul dalam darah.

Asid urik yang berlebihan akan membentuk kristal urate dan berkumpul di bahagian sendi seperti sendi ibu jari kaki, buku lali dan kadangkala sendi lutut. Pada tahap yang lebih kronik, pengumpulan kristal boleh membentuk benjolan yang dipanggil tophi. Selagi masalah asid urik berlebihan tidak diatasi, selagi itu lah sukar untuk hilangkan penyakit gout dengan berkesan.


shaklee untuk merawat gout


Faktor keturunan, gaya hidup, pengambilan ubat-ubatan, antibiotik, ubat kemoterapi untuk rawatan kanser antara punca yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan fungsi hati dan buah pinggang. Ini adalah antara punca peningkatan risiko penyakit gout.

Pesakit gout juga berisiko tinggi untuk menghidapi masalah kolesterol, tekanan darah tinggi, penyakit jantung dan batu karang dalam buah pinggang.


Berikut adalah antara cara-cara yang boleh membantu melegakan sakit gout:
  • Letakkan pek ais pada bahagian yang sakit.
  • Minum air kosong dengan banyak. Tubuh mesti cukup bendalir bagi memudahkan tubuh untuk singkirkan asid urik dan mencegah pembentukan batu karang.
  • Kawal pemakanan iaitu elakkan makanan tinggi purin seperti daging merah, organ haiwan dan makanan laut
  • Tingkatkan pengambilan vitamin c dalam diet harian kerana vitamin c boleh merendahkan paras asid urik.


Hingga sekarang, perubatan moden masih belum menemui ubat yang betul-betul boleh sembuhkan penyakit gout sepenuhnya. Rawatan untuk penyakit gout ialah dengan mengawal penghasilan asid urik dan kristal urate dalam badan, dan mengawal keradangan semasa serangan gout (acute gout) menggunakan ubat anti-radang. Selalunya bila disahkan menghidap sakit gout, pesakit perlu ambil ubat gout dari doktor secara berterusan.

Selagi masalah asid urik berlebihan dalam tubuh tidak diatasi, selagi itu lah sukar untuk hilangkan penyakit gout dengan berkesan.


Namun, tuan jangan hampa dulu. Ada cara untuk hilangkan sakit gout dengan berkesan malah boleh cegah dari berulang iaitu dengan mengamalkan Vivix Shaklee dan Omega Guard Shaklee.

Cara Vivix dan Omega Guard bertindak untuk hilangkan sakit gout dengan cepat dan berkesan, ialah dengan menurunkan paras asid urik dan mencegah pembentukan kristal urate pada sendi dan mengatasi keradangan. Dalam masa yang sama membantu tuan memelihara kesihatan secara menyeluruh.

Baca: Testimoni Vivix untuk berhenti merokok
Baca: Manfaat Vivix untuk penyakit kencing manis


Vivix adalah suplemen resveratrol yang dibuat dari 4 bahan utama iaitu anggur muscadine, carrot ungu, elderberi dan herba Knotweed Jepun yang terbukti secara saintifik boleh bertindak jauh hingga ke tahap dalam sel. Fungsi Vivix:
  • Membaiki kerosakan DNA yang mengganggu fungsi sel.
  • Mengawal genetik yang menolong melambatkan penuaan tahap sel.
  • Menjana pembentukan baru mitokondria untuk tingkat tenaga dalam sel.
  • Melambatkan pembentukan protin AGE yang mengganggu keutuhan sel dan mortality.



rendahkan paras asid urik


Vivix meningkatkan prestasi organ hati dan buah pinggang yang penting untuk singkirkan asid urik berlebihan. Rata-rata mereka yang amalkan Vivix memang berpuas hati dengan kesan yang diperolehi. Ni antara testimoni mereka yang telah berjaya turunkan paras asid urik dan hilangkan sakit gout.

turunkan paras asid urik untuk pesakit gout

cara merawat penyakit gout



Omega 3 sangat penting bagi membantu hilangkan sakit gout dengan berkesan dan cegah dari berulang. Pengambilan sekurang-kurangnya 2,000mg EPA, DHA & ALA sehari dapat membantu mengurangkan keradangan pada sendi dan rangsang penghasilan pelincir pada sendi. 

Omega 3 juga berkesan untuk mengurangkan bengkak.


cara rawat penyakit gout


Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh termasuk DHA, EPA & ALA yang bergred farmasi, dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan menyingkirkan bahan-bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik dan bahan toksik lain.

Baca: 7 kebaikan Omega Guard yang buat kita menyesal tak ambil dari dulu.
Baca: 20 tahun menderita gout akhirnya ayah sembuh


Vivix dan Omega Guard bukan je dapat bantu tuan hilangkan sakit gout dengan berkesan dan mencegah dari berulang tanpa kesan sampingan sebagaimana ubat-ubat sintetik lain, malah boleh menjana kesihatan ke tahap yang lebih baik.

Rawat penyakit gout segera dengan mendapatkan Vivix & Omega Guard Shaklee hari ni. Lagi cepat tuan bermula, lagi cepat tuan boleh bebas gout dan nikmati hidup sihat bersama insan-insan tersayang.

Harga sebotol Vivix ialah RM475 150ml (Promosi Vivix Twin Pack)
Harga sebotol Omega ialah RM136 90biji

Order secara online terus dari Shaklee dengan klik pada butang order berikut. (Pembayaran melalui kad kredit & kat debit)

 Order Set Gout Shaklee disini


Atau jemput hubungi jana ditalian berikut. Nasihat cara makan dan konsultasi berkesan akan disertakan secara eksklusif dengan setiap pembelian.




No comments:

Post a Comment

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...