Wednesday, 11 April 2018

# Bisnes Shaklee # Keahlian / Membership

Kenapa ramai rakyat Malaysia pilih Shaklee

Pernah dengar nama Shaklee? Sekarang ni Shaklee dah macam jadi trend. Kat facebook, kat IG, kat Google bersepah nama Shaklee serta gambar-gambar produk. Ramai golongan profesional pilih Shaklee. Ramai artis mula pilih produk Shaklee. Pengguna produk Shaklee makin ramai. Sebut nama Shaklee mesti ramai dah tau. "oooo.. shaklee..."

Tapi kenapa Shaklee popular walaupun tak pernah masuk tv, tak pernah masuk majalah, tak pernah upah mana-mana artis atau model untuk jadi duta produk mahupun duta syarikat?

Kenapa ramai rakyat Malaysia pilih produk Shaklee?
Kenapa Jana pilih Shaklee?
Kenapa pilih Shaklee?


peluang bisnes dengan shaklee




Latar belakang syarikat

Seperti yang telah diketahui umum, Shaklee adalah nama syarikat yang menjual produk kesihatan dan produk mesra alam. Uniknya produk Shaklee ialah, tatkala orang lain mengamalkan penggunaan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada alam semulajadi iaitu dengan menghasilkan vitamin dan produk-produk dari bahan-bahan alam semulajadi yang tulen dan berkualiti tinggi.

Produk Shaklee bukan sekadar organik tetapi lebih dari organik (beyond organik). Setiap bahan baru akan diuji dengan lebih 350 ujian untuk menguji kehadiran logam berat, racun perosak atau mana-mana bahan cemar lain yang berbahaya.

Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan sesiapa sahaja. Apabila anda memilih Shaklee, anda akan tahu 3 perkara benar.

  1. Ia sentiasa berkesan
  2. Ia sentiasa selamat
  3. Ia sentiasa mesra alam

Dr Shaklee percaya, alam semulajadi dan pemikiran kita ada kebolehan untuk merawat.

Ini terbukti apabila Dr Shaklee sendiri pernah mengalami penyakit tibi dan kanser. Beliau sembuh dari penyakit-penyakit tersebut melalui pemakanan dan persekitaran sihat.

peluang bisnes modal sikit tapi pulangan besar





Produk yang bermutu dan berkualiti tinggi

Legasi Shaklee bermula pada tahun 1915 Dr. Shaklee telah mencipta "Vitalized Minerals" iaitu multivitamin yang pertama di dunia. Perkataan vitamin adalah singkatan kepada nama Vitalized Minerals. Lebih kurang 40 tahun dijual barulah Syarikat Shaklee ditubuhkan. Shaklee Corporation merupakan syarikat jualan langsung yang pertama di dunia.

Dr. Shaklee juga antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah mesra alam yang pertama di dunia iaitu Basic H. Pencuci yang bersifat biodegradasi yang bebas bahan toksik dan tidak mencemarkan alam.

Ketika kebanyakan syarikat lain melaburkan wang juta-juta dolar untuk marketing dan upah duta, Shaklee melaburkan juta-juta dolar untuk tujuan pembangunan dan penyelidikan produk.



shaklee bagus ke


Fakta

Untuk memastikan produk Shaklee sentiasa selamat;
  • Lebih dari 83,000 ujian kualiti dijalankan setiap tahun
  • Lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani baru
  • Jaminan kesucian
  • 100% kepuasan dijamin

Untuk memastikan produk Shaklee sentiasa berkesan;
  • 300juta USD telah dilaburkan dalam R&D
  • Lebih 100 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 55 paten
  • 54 pingat emas olimpik (yang dimenangi oleh atlet-atlet yang guna produk Shaklee)
  • Landmark Study untuk pengguna lebih 20 tahun

Untuk memastikan produk Shaklee sentiasa mesra alam;
  • Tiada perasa, pemanis dan pewarna tiruan 
  • Tiada ujian haiwan
  • Tiada bahan kimia 
  • Pembungkusan adalah bebas bisphenol-A, phthalates dan dakwat bertoksik
  • Pembungkusan guna bahan yang dikitar semula

produk shaklee bagus ke





Selain menawarkan produk yang berkualiti tinggi bertaraf dunia, Syarikat Shaklee turut menawarkan peluang bisnes. Bisnes Shaklee menggunakan sistem Multi Network yang membolehkan sesiapa saja jadi pengedarnya dan akan diberi tawaran ganjaran 3C.




Tawaran 3C untuk ahli berdaftar Shaklee

Setiap ahli Shaklee akan dapat hak samarata tak kira dah berapa lama join. Apa yang membezakan antara ahli adalah berapa banyak perkongsian yang telah dilakukan. Perkongsian yang bagus bermakna berapa ramai orang mula sedar akan kebaikan produk dan bisnes Shaklee.

3c ni kira macam 'upah' sebab memperkenalkan dan ajak orang jadi pengguna Shaklee.

peluang jana pendapatan sampingan



Apa tu 3C?

1. Cash bonus

Terbahagi kepada 2 iaitu untung runcit dari jualan produk dan bonus bulanan dari point yang dikumpul selama sebulan.

2. Car bonus

Dibayar dalam bentuk tunai. Car bonus dan cash bonus adalah 2 perkara yang berbeza. Car bonus dibayar dalam bentuk tunai, dengan car bonus kita ada pilihan nak beli kereta apa. Kalau taknak buat beli kereta pun takpe, nak simpan ke, nak buat pergi melancong pun boleh. Duit kita kan..

3. Convention

Insentif khas percutian tempatan, luar negara dan pakej menunaikan umrah dengan layanan percutian 6 bintang.


Untuk modal permulaan hanya RM80, rewardnya adalah sangat lumayan kan?
Ini kerana syarikat tak perlu labur juta-juta untuk iklan produk kat tv, tak perlu bayar duta produk. Jimat dah kat situ. Jadi keuntungan syarikat dikongsi bersama dengan pengedar-pengedarnya.



Secara keseluruhan, Shaklee menawarkan 3 perkara iaitu
  1. Jaminan nutrisi yang mencukupi dalam pemakanan seharian. Nutrien dalam sepinggan sayur sekarang tak sekaya nutrien dalam sepinggan sayur zaman dulu.
  2. Peluang bisnes untuk bantu manusia capai impian dalam hidup. Ada yang nak naik taraf ekonomi keluarga, nak belanja mak ayah pergi umrah & pelbagai lagi
  3. Penyelesaian moden terhadap masalah moden. Apa masalah moden?
  • Terlalu sibuk untuk jaga pemakanan yang betul. 
  • Peningkatan kos sara hidup sedangkan pendapatan statik. 
  • Keinginan dan impian yang tak terhad.

Ini lah sebabnya kenapa pilih Shaklee. Anda juga patut pilih Shaklee. Ada pepatah berbunyi; 
"Bertukar jenama boleh menukar masa depan"

Dengan Shaklee, ia ternyata benar. 


peluang jana pendapatan sampingan lumayan
Nak buat pendapatan sampingan dengan Shaklee? Sertai pasukan kami hari ni.




Pertanyaan/order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================



Follow Instragram Jana_Hazana