Wednesday, 13 February 2013

# Omega Guard

12 MANFAAT DAN KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaranKebaikan Omega 3
======================

Omega 3 digunakan untuk:
Sumber : http://benefitsofomega3.org/

1. Kesihatan Jantung dari Omega 3
Beberapa kajian membuktikan kebaikan Omega 3 adalah untuk mengelak dan merawat sakit jantung. Lemak baik ini boleh merendahkan paras keradangan (inflammation), merendahkan triglycerides dan mengelakkan darah tersumbat yang boleh membawa maut.

2. Tekanan darah tinggi
Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari  American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. Ia menunjukkan kebaikan Omega 3 merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.

3. Diabetes.
Pesakit diabetes mempunyai triglyceride(lemak dalam darah) yang tinggi dan paras HDL rendah. Omega 3 dari minyak ikan boleh merendahkan paras triglycerides dan Apo proteins (petanda untuk diabetes) dan meningkatkan HDL, makan mengambil supplement minyak ikan boleh membantu pesakit diabetes. Namun, pesakit diabetes Jenis 2 boleh mengalami peningkatan gula dalam darah apabila mengambil minyak ikan dan perlu mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

4. Barah Payudara
Walaupun beberapa pakar tidak setuju, wanita yang mengambil Omega 3 dalam beberapa tahun mungkin kurang risiko mengidap barah ini. Kajian terperinci perlu dibuat untuk mengenalpasti adakah Omega 3 membantu mengelakkan barah ini.

5. Barah Prostat
Satu kajian terhadap tikus yang telah dikenakan genetic barah ini. Pemakanan yang tinggi Omega 3 boleh melembabkan pembentukan tumor dan perkembangan sel barah dan meningkatkan peluang untuk sihat. Namun, kajian ini belum disahkan ke atas manusia.

6. Barah Kolon(usus)
Kebaikan Omega 3 boleh mengurangkan risiko terkena barah ini. Sebagai contoh, orang Eskimo, mempunyai pemakanan tinggi Omega 3 dan mereka mempunyai risiko mempunyai barah ini yang sangat rendah.

7. Senggugut
Kajian terkini menunjukkan Omega 3 boleh mengelak pembentukan prostaglandins. Prostaglandins menyebabkan senggugut dalam uterus.

8. Ibu mengandung dan menyusukan anak.
Kebaikan Omega 3 kepada wanita mengandung dan menyusukan anak adalah pada pembentukan otak bayi. Ia meningkatkan paras IQ.

9. Keguguran
Pengambilan ikan dan suplemen omega 3 boleh mengurangkan kebarangkalian keguguran berulang atau dikenali simdrom antiphospholipid.

10. Mencegah Insomnia dan mengurangkan Tekanan


Omega Guard juga bermanfaat untuk
===========================================

11. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. 
Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis dan penyakit buat pinggang.

12. Membakar kolesterol.
Meningkatkan kepekaan tubuh terhadap hormon Leptin, hormon yang mengawal selera makan dan berfungsi menukar lemak kepada tenaga. Ketidakpekaan tubuh terhadap hormon Leptin akan menyebabkan selera makan bertambah, penambahan lemak dalam badan sekaligus mendatangkan masalah kolesterol tinggi dan berat badan berlebihan.


Simptom-simptom kekurangan Omega 3
=============================================
  • Mudah Letih, Penat
  • Lemah Ingatan
  • Lemah tahap imunisasi
  • Kulit kering, eczema atau rambut gugur
  • Masalah jantung
  • Masalah kesuburan
  • Tekanan perasaan
  • Peredaran darah (circulation) tidak lancar

Berapa tahap RDI (Reference Daily Intake) boleh diambil?
=========================================

- At least 500mg untuk orang sihat
- 800mg hingga 1000 mg untuk pesakit jantung


Harga sebotol Omega Guard (90 biji) ialah RM136. Jika anda ingin mendapatkannya sila hubungi saya*********************************
Dapatkan diskaun hingga 33% untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli

No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana