Saturday, 30 December 2017

# Ostematrix # Sembelit

Sembelit : Atasi Sebelum Parah

Ambil masa yang lama untuk selesai membuang air besar?
Terpaksa meneran kuat?
Tiap kali selesai membuang air besar, kawasan dubur rasa perit dan luka?
Rasa tak puas buang air besar?
Najis keras dan susah keluar?

Itu adalah antara dilema mereka yang mengalami masalah sembelit. Sekiranya ada mengalami perkara diatas, cepat-cepat lah rawat masalah sembelit tu sebab jika dibiarkan berlarutan boleh menyebabkan buasir.

ubat sembelit shaklee


Percaya lah, buasir lebih mudah untuk dicegah dari merawatnya.

Lagipun, terdapat kesan membiarkan masalah sembelit berlarutan. Antaranya ialah
  • Toksik dalam najis yang sepatutnya dibuang akan diserap semula.
  • Mereka yang dah lama mengalami sembelit kronik akan lemah, tidak bermaya dan pucat.
  • Sembelit juga menyebabkan gas dalam usus besar tak dapat dikeluarkan. Menyebabkan perut kembung.

Bayangkan sampah sarap dalam rumah yang tak dibuang dan diperam untuk tempoh masa yang lama. Baru sehari pun dah busuk dan kotor bukan? Bagaimana dengan 2 hari? 3 hari?
Begitu lah juga tubuh kita.

Sedang mencari cara merawat masalah sembelit?
Anda sedang hamil ATAU sedang berpantang ATAU sedang menyusu bayi dan sedang bergelut dengan trauma sembelit?


Ini 3 tip untuk atasi sembelit dengan cepat tanpa cirit birit dan lancarkan pembunangan air besar setiap hari. Sekaligus boleh elak buasir. Selamat dan tindakannya yang lemah lembut tidak menganggu urusan seharian kita.

1. Ostematrix Shaklee

ubat sembelit


Ostematrix Shaklee adalah suplemen kalsium. Apa yang menyebabkan Ostematrix sangat istimewa dan berbeza dari pil kalsium lain ialah ia dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D.

Ostematrix membantu dalam pengecutan dan melegakan otot rektum. Menarik cecair ke dalam usus. Ini akan melembutkan najis dan sekaligus dapat atasi sembelit. Magnesium mudahkan rembesan keluar sisa buangan dari perut dan usus.

Ostematrix melawaskan sembelit tanpa menyebabkan cirit birit sebagaimana sesetengah ubat pelawas lain.

Sebab tu Ostematrix adalah 'ubat' pelawas yang paling sesuai untuk semua termasuk ibu yang sedang mengandung, ibu sedang berpantang dan ibu yang sedang menyusukan bayi.

Lihat >>  Cara atasi sembelit pada anak-anak

Pendapat mereka yang pernah menggunakan Ostematrix Shaklee dalam mengatasi sembelit

ubat lawas sembelit

Bagi ibu-ibu yang sedang mengandung atau yang sedang menyusu dan mengalami masalah sembelit jana amat syorkan ambil Ostematrix.

Selain dapat hilangkan masalah sembelit, banyak lagi kebaikan Ostematrix untuk golongan ibu-ibu. Antara kebaikannya ialah:
  • Atasi kejang betis
  • Atasi kebas hujung jari
  • Atasi migrain
  • Atasi sakit pinggang dan lenguh badan


Ni pengalaman pengguna Ostematrix Shaklee

sembelit ibu menyusu

ubat pelawas

Lihat >>  Lagi himpunan testimoni Ostematrix Shaklee

Harga sebotol Ostematrix ialah RM64.93 sahaja. Sebotol ada 120 biji.

Order secara online terus dari Shaklee sekarang dengan hanya klik pada butang berikut.

 Klik untuk order


Atau boleh order mengikut langkah-langkah mudah berikut.

pengedar shaklee


Setiap pembelian vitamin dengan jana melalui kedua-dua cara, akan diberi nasihat cara makan yang berkesan serta konsultasi secara eksklusif.



2. Minum air kosong secukupnya dan makan sayuran dan buah-buahan tinggi serat setiap hari boleh membantu melawaskan sembelit.

3. Sebaiknya elak atau kurangkan pengambilan kafein kerana kafein boleh menyebabkan tubuh kekeringan air. Sedangkan air sangat penting untuk mengatasi masalah sembelit.


Semoga perkongsian ini dapat membantu anda mengatasi masalah sembelit. Bila pembuangan air besar lancar setiap hari, secara tak langsung badan juga lebih sihat.



Nak dapatkan produk Shaklee dengan harga ahli?
ATAU
Ingin jana pendapatan dengan modal rendah dengan bimbingan penuh?

28 comments:

  1. oh tak tahu pula ostematrix untuk sembelit, I selalunya kalau sembelit selalunya I makan buah-buahan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada sesetengah orang tu sembelit dia lain macam. Dah amik buah & sayur pun masih sembelit. Topup dgn Ostematrix baru jalan

      Delete
  2. dulu masa kecik sha selalu sembelit, start dari tu family sha memang banyak bagi sha makan sayur buah apa semua, alhamdulillah sekarang dah jarang sembelit haha. taktau ada produk mcm ni hehe

    ReplyDelete
  3. Thanks sharing.. yang biasa kita buat minum air kosong banyak-banyak dan banyakkan ambil sayur atau buahan hijau

    ReplyDelete
  4. Kalau kena sembelit berjam duduk dalam tandas. Selagi tak keluar selagi tu merana rasa. Kena amalkan makan buah2an dan minum air banyak. Kalau x sempat nak makan buah boleh amik ostematrix kan sis. Supplement utk badan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang merana.. tambah2 yang ada anak kecil. Sampai anak meraung2 depan pintu toilet..haha

      Delete
  5. Saya selalu amalkan Vita C. Tapi sebelum ni pun alhamdulillah ok. Selain suplemen perlu teruskan pemakanan yang sihat juga kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Betul, suplemen dan pemakanan sihat sebaiknya seiring.

      Delete
  6. Kadang tu perut Sal pun meragam..susah nak membuang. Lepas amalkan juice Alhamdulillah ok. Ada rezeki nak try jugak Oste ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Jom lah try. sangat best.

      Delete
  7. ramai yang cakap supliment nie elok dan baik nak cuba jugak lah nanti.

    ReplyDelete
  8. Marsha suka makan oste ni untuk masalah sembelit kalau xde buah-buahan....alhamdulillah works for me

    ReplyDelete
  9. Saya tidak sembelit. Saya selalunya diarrhea 😂😂😂

    ReplyDelete
  10. SA jarang kena sembelit sebab selalu makan buah dan sayur
    .air putih pun kena banyak minum sehari dan amalkan selalu

    ReplyDelete
  11. Seram kalau sembelit..memg produk shakelee ni bagus ye

    ReplyDelete
  12. good tip.. nanti nak carikan satu botol sebaik sahaja fibre I habis kat rumah

    ReplyDelete
  13. Hari2 lawas pembuangan. Pastikn byk minum air kosong. Siapa yg ada masalah pembuangan boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  14. Jarang kena sembelit maybe banyak minum air masak... boleh rekemen dekat kawan nanti produk shakelee yg ini

    ReplyDelete
  15. yea betul.. ostemetrix ni sangat elok untuk masalah sembelit.. TB pernah sembelit teruk masa pregnant tahun lepas.. Tb makan ostemetrix baru lega.. pastu bekalan ostemetrix terputus.. sembelit mai balik.. huhuhu

    ReplyDelete
  16. y ada masalah sembelit patut try ni... tp rmai org ckp produk shaklee ni bagus...

    ReplyDelete
  17. onie kalau sembelit memang lama la dalam toilet tu haaaaaa.... kadang nak menangis rasa bila sembelit tu, huwarrrrrrr..... kalau tak membuang lebih dari satu hari rasa nak menangis pun ada kadang. sebab efek kat perut dan penghadaman makanan.

    ReplyDelete
  18. Produk shaklee ni mmg bagus kak dah makan...menantu kak belikan

    ReplyDelete
  19. Serius best bila.makn oste. Mmg.smooth je dan kompem membuang. Banyak benefit oste, utk tulang, utk sraf, pain killer juga. I love it to the max

    ReplyDelete
  20. Ya betul sembilit memang punca banyak penyakit.

    ReplyDelete

Follow Instragram Jana_Hazana