Thursday, 21 December 2017

# ESP # Ostematrix

Vitamin tulang patah agar cepat bercantum dan sembuh

Rawatan tulang patah mesti dijalankan dihospital kerana keadaan tulang patah perlu diperiksa melalui xray. Dari situ pakar tulang akan tentukan rawatan yang sesuai untuk merawat tulang patah.

merawat tulang patah agar cepat sembuh


Di hospital, bahagian yang patah akan dibetulkan oleh pegawai yang terlatih dan kemudiaan dipakaikan simen atau cast bagi meminimumkan pergerakan area yang patah. Bagi sesetengah kes, pembedahan memasukkan besi perlu dilakukan supaya tulang yang dibetulkan dapat bercantum dengan lurus dan baik.

Selalunya selepas individu yang patah tulang menerima rawatan di hospital, doktor akan beri pil kalsium dan ubat tahan sakit. Serta temujanji untuk pemeriksaan lanjut. Sila hadir setiap kali ada temujanji doktor.

Lihat >>> Pengalaman emak sendiri retak tulang pinggul

Secara normal tulang akan tumbuh dan mengeras semula seperti sediakala dalam 3 bulan hingga setahun.Vitamin untuk tulang patah agar cepat sembuh adalah Vivix, Ostematrix, ESP dan Vita C.

merawat tulang patah agar cepat sembuh


Vivix untuk antioksidan dan antiradang

Vivix  sangat efektif dalam merawat tulang patah agar cepat sembuh
  • Vivix meningkatkan prestasi sel dengan meningkatkan penghasilan mitokondria iaitu penjana tenaga sel. Ini akan membantu sel-sel tulang yang sihat dan bertenaga dapat tumbuh dengan lebih cepat.
  • Tindakan antioksidan dan antiradang yang sangat efektif dalam mencegah dan merawat tulang rapuh serta menambahbaik struktur tulang.
  • Mengurangkan rasa sakit.


Ostematrix untuk pembentukan tulang

Proses pembentukan tulang yang padat, kuat dan sihat memerlukan jumlah kalsium yang banyak. 

Berbeza dengan pil kalsium biasa, Ostematrix dilengkapi dengan magnesium yang berfungsi untuk meningkatkan kadar penyerapan kalsium.ESP untuk perbaiki dan pertumbuhan sel tulang

ESP membekalkan protin berkualiti tinggi yang diperlukan untuk membina sel-sel tulang yang baru. Protin yang mencukupi penting bagi menggalakkan tulang untuk bercantum dengan lebih cepat.


Vita C SR untuk luka cepat baik

Vitamin c mengukuhkan imun dan penting untuk penyembuhan kulit, daging dan arteri yang tercedera. Luka pembedahan cepat baik dan mencegah jangkitan bakteria.

merawat tulang patah agar cepat sembuh


merawat pembedahan tulang agar cepat sembuhRamai yang beranggapan mengurut dapat merawat tulang patah tapi sebenarnya ia mungkin boleh memburukkan lagi keadaan. Tambah pula ia amat menyakitkan. Terkehel atau terseliuh berbeza dengan patah atau retak tulang. Tulang kita sememangnya akan tumbuh semula tetapi harus ingat, rawatan yang salah boleh mengakibatkan kecacatan kekal.

Contoh kecacatan kekal yang mengakibatkan anggota yang patah ialah lebih pendek, masih rasa sakit walaupun dah bertahun berlalu atau keupayaan berkurang.

Rawatan yang betul disertakan dengan pengambilan nutrisi yang mencukupi bukan saja dapat memastikan tulang patah sembuh dengan cepat, malah dapat memastikan tulang baru yang tumbuh lebih sihat dan kuat.

Kesannya adalah untuk jangka masa panjang. Sebab itu rawatan tulang patah tak boleh diambil ringan. 

Pengambilan vitamin disarankan konsisten untuk 3 bulan bagi memastikan penyembuhan yang optimum dan tubuh dapat bekalan nutrisi yang diperlukan.

Harga Vivix rm502.50 (150ml)
Harga ESP rm170.93 (850gm)
Harga Ostematrix rm64.93 (120biji)
Harga Vita C SR rm103.35 (180bj)

Dapatkan vitamin untuk tulang patah terus dari Shaklee online. Klik pada butang order berikut .
Nak dapatkan Shaklee dengan harga ahli?
atau
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan 
modal rendah dan bimbingan penuh?


Follow Instragram Jana_Hazana