Thursday, 21 December 2017

# ESP # Ostematrix

Vitamin tulang patah agar cepat bercantum dan sembuh

Rawatan tulang patah mesti dijalankan dihospital kerana keadaan tulang patah perlu diperiksa melalui xray. Dari situ pakar tulang akan tentukan rawatan yang sesuai untuk merawat tulang patah.

merawat tulang patah agar cepat sembuh


Di hospital, bahagian yang patah akan dibetulkan oleh pegawai yang terlatih dan kemudiaan dipakaikan simen atau cast bagi meminimumkan pergerakan area yang patah. Bagi sesetengah kes, pembedahan memasukkan besi perlu dilakukan supaya tulang yang dibetulkan dapat bercantum dengan lurus dan baik.

Selalunya selepas individu yang patah tulang menerima rawatan di hospital, doktor akan beri pil kalsium dan ubat tahan sakit. Serta temujanji untuk pemeriksaan lanjut. Sila hadir setiap kali ada temujanji doktor.

Lihat >>> Pengalaman emak sendiri retak tulang pinggul

Secara normal tulang akan tumbuh dan mengeras semula seperti sediakala dalam 3 bulan hingga setahun.



Vitamin untuk tulang patah agar cepat sembuh adalah Vivix, Ostematrix, ESP dan Vita C.

merawat tulang patah agar cepat sembuh


Vivix untuk antioksidan dan antiradang

Vivix  sangat efektif dalam merawat tulang patah agar cepat sembuh
  • Vivix meningkatkan prestasi sel dengan meningkatkan penghasilan mitokondria iaitu penjana tenaga sel. Ini akan membantu sel-sel tulang yang sihat dan bertenaga dapat tumbuh dengan lebih cepat.
  • Tindakan antioksidan dan antiradang yang sangat efektif dalam mencegah dan merawat tulang rapuh serta menambahbaik struktur tulang.
  • Mengurangkan rasa sakit.


Ostematrix untuk pembentukan tulang

Proses pembentukan tulang yang padat, kuat dan sihat memerlukan jumlah kalsium yang banyak. 

Berbeza dengan pil kalsium biasa, Ostematrix dilengkapi dengan magnesium yang berfungsi untuk meningkatkan kadar penyerapan kalsium.



ESP untuk perbaiki dan pertumbuhan sel tulang

ESP membekalkan protin berkualiti tinggi yang diperlukan untuk membina sel-sel tulang yang baru. Protin yang mencukupi penting bagi menggalakkan tulang untuk bercantum dengan lebih cepat.


Vita C SR untuk luka cepat baik

Vitamin c mengukuhkan imun dan penting untuk penyembuhan kulit, daging dan arteri yang tercedera. Luka pembedahan cepat baik dan mencegah jangkitan bakteria.





merawat tulang patah agar cepat sembuh


merawat pembedahan tulang agar cepat sembuh



Ramai yang beranggapan mengurut dapat merawat tulang patah tapi sebenarnya ia mungkin boleh memburukkan lagi keadaan. Tambah pula ia amat menyakitkan. Terkehel atau terseliuh berbeza dengan patah atau retak tulang. Tulang kita sememangnya akan tumbuh semula tetapi harus ingat, rawatan yang salah boleh mengakibatkan kecacatan kekal.

Contoh kecacatan kekal yang mengakibatkan anggota yang patah ialah lebih pendek, masih rasa sakit walaupun dah bertahun berlalu atau keupayaan berkurang.

Rawatan yang betul disertakan dengan pengambilan nutrisi yang mencukupi bukan saja dapat memastikan tulang patah sembuh dengan cepat, malah dapat memastikan tulang baru yang tumbuh lebih sihat dan kuat.

Kesannya adalah untuk jangka masa panjang. Sebab itu rawatan tulang patah tak boleh diambil ringan. 

Pengambilan vitamin disarankan konsisten untuk 3 bulan bagi memastikan penyembuhan yang optimum dan tubuh dapat bekalan nutrisi yang diperlukan.

Harga Vivix rm502.50 (150ml)
Harga ESP rm170.93 (850gm)
Harga Ostematrix rm64.93 (120biji)
Harga Vita C SR rm103.35 (180bj)

Dapatkan vitamin untuk tulang patah terus dari Shaklee online. Klik pada butang order berikut .




Nak dapatkan Shaklee dengan harga ahli?
atau
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan 
modal rendah dan bimbingan penuh?


35 comments:

  1. Eh..mcm kebetulan pulak...Sally tgh jaga cousin yg patah kaki ni..nnt nak share dgn dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh gitu ke? Semoga cousin cepat sembuh

      Delete
  2. Wow bagus ni. Lin pun pengguna Shaklee. Mmg best!

    ReplyDelete
  3. Wow bagus ni. Lin pun pengguna Shaklee. Mmg best!

    ReplyDelete
  4. Ostermarik memang pengguna setia hihihihi.. Kalau ada promosi kena beli nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita peminat ostematrix. Hehe. Betul2, ada promosi mesti kena borong

      Delete
  5. wahhhh memang makan shaklee, tapi nak vivix, harga mahai gilos tapi kalau berkesan best nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Group kami ada cara buat harga vivix jadi affordable.. Ramai peminat sbb kesan dia sgt best.

      Delete
  6. bagus info ni, boleh bantu mereka yang alami masalah kesihatan dengan supplement yang tepat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Memang jana berharap sgt ramai akan dpt manfaat dari info yg jana share ni

      Delete
  7. Terima kasih share info ini. InsyaAllah akan memberi manfaat pada yang memerlukan.

    ReplyDelete
  8. Vivix memang berkesan tetapi TB tak mampu nak beli huhu.. yang lain-lain seperti ostemetrix , vitamin C , ESP TB dah pernah try jugak.. sangat bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Group kami ada cara buat vivix affordable utk semua.. hehe

      Delete
  9. Banyak rupanya kelebihan Vivix..pernah consumer sebelum ini.

    ReplyDelete
  10. Kaum lelaki elok baca sebagai peringatan untuk kemudian hari. Malang tak berbau kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. 90% customer akak yg beli set tulang adalah lelaki. Kalu yg mak2 belikan pun utk anak2 lelaki.

      Delete
  11. Waaa baru tahu tentang kelebihan vivix ni. Patutlah masa adik patah kaki, dia ambil masa yang lama untuk sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syafakallah. Jana doakan adik cepat sembuh

      Delete
  12. wah bagus ada info ni. tulang pun perlukan vitamin juga ya. nanti nak trylah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulang pun sel-sel hidup juga. Perlukan nutrisi yg cukup utk kekal sihat & kuat. Nti boleh cuba ye

      Delete
  13. Ohhh Shaklee ada vitamin untuk tulang ni... Ibu mengandung boleh makan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada. untuk ibu mengandung boleh ostematrix, esp & vita c

      Delete
  14. Wahh bagusnya. Selain ubat doktor, pengambilan suplemen tambahan macam ni pun bagus lagi2 dengan ekstrak semulajadi. 😃

    ReplyDelete
  15. Bulan 9 yang lalu tak silap tangan anak patah main bola disekolah, alhamdulillah sekarang dah ok. Sebulan juga pakai simen, kenapalah baru baca pasal ni, bgw tq share :)


    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  16. Harga dia mahal. Tak mampu nak beli. Wuwuwuw. Kalau beli semahal tu tahan berapa lama kak? Betul ke manfaatnya tu kak? Macam nak beli untuk mak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daftar ahli boleh jimat sikit. Tak mahal pun sebenarnya jika dibanding dgn kualiti & keberkesanannya

      Delete
  17. Baru tahu kelebihan produk produk ini mampu juga merawat tulang patah.

    ReplyDelete
  18. It is important to take care of our bone to prevent fracture. Beside exercise, taking healthy food and supplement can help on it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Besides prevention is much more painless than cure right? 😊

      Delete

Follow Instragram Jana_Hazana