Sunday, 24 December 2017

# Diabetes/Kencing Manis # Jantung

Rahsia Vivix terbongkar orang ramai patut tahu

Mesti ada yang tertanya-tanya,
"Vivix tu apa?"
"Vivix untuk apa?"

Biar jana terangkan persoalan diatas satu persatu. Sebelum tu nak bagitau, Vivix berada di tangga nombor 1 produk shaklee yang paling laris.

kesan vivix shaklee


Vivix tu apa? Vivix adalah minuman botanik lazat yang dirumus khas oleh Shaklee. Diperbuat dari anggur muscadine, lobak ungu, elderberi dan japanese knotweed.

Vivix untuk apa? Bahan utama Vivix iaitu anggur muscadine. Tidak seperti anggur-anggur lain, muscadine mengandungi asid ellagik dan elagitanin luar biasa pekat. Bila digabung dengan polifenol lain, hasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Untuk cipta profil polifenol yang kuat dalam Vivix, saintis Shaklee telah menggabung resveratrol yang lampautulen dari ekstrak anggur muscadine, elderberi eropah dan lobak ungu.

Oleh itu Vivix sangat berkesan dalam meningkatkan prestasi kesihatan seseorang tanpa mengira usia dan jantina. Antaranya:

  • Mengawal paras glukosa dalam darah
  • Kesihatan jantung dan mengawal tekanan darah
  • Mengekalkan keremajaan kulit
  • Mencegah kanser



Bagaimana Vivix bertindak untuk mengawal paras glukosa dalam darah

vivix kencing manis

Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mungkin mempunyai potensi Untuk mengekalkan tahap glukosa yang sihat dengan:
  • Mengawal atur penyerapan glukosa
  • Meningkatkan kepekaan insulin
  • Merangsang rembesan insulin
  • Tingkat proses penguraian glukosa
testimoni vivix kencing manis




Bagaimana vivix bertindak untuk kesihatan jantung dan mengekalkan tekanan darah sihat

vivix untuk jantung


Polifenol terbukti berkesan dalam menggalakkan fungsi jantung yang sihat. Pelbagai kajian telah menunjukkan polifenol:
  • Mengurangkan keradangan dalam salur jantung
  • Menggalakkan dinding salur darah yang sihat
  • Menggalakkan tekanan darah yang sihat
  • Mengekalkan tahap pergumpalan platelet yang sihat
  • Mengurangkan pengumpulan lemak dalam salur darah
  • Meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol baik)
  • Mencegah salur darah tersumbat

testimoni vivix jantung sihat
Disclaimer Vivix bukan ubat untuk merawat tetapi
Vivix adalah suplemen untuk meningkatkan mutu kesihatan


Pernah dengar tentang French paradox?
Mengapa penyakit jantung sangat rendah di Perancis walaupun makanan ruji mereka tinggi lemak tepu. Ini kerana orang Perancis turut suka minum wain merah. Wain merah diperbuat dari anggur merah yang kaya dengan resveratrol.

Vivix mengandungi 100x ganda resveratrol berbanding wain merah.



Bagaimana vivix bertindak untuk kulit lembut, anjal dan berseri

vivix untuk kulit


Polifenol adalah salah satu nutrien penting bagi menyokong penghasilan kolagen. Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mungkin mempunyai potensi untuk menggalakkan kulit sihat dan berseri dengan:
  • Melindungi kulit dari kerosakan UV
  • Mengurangkan penuaan pramatang dan kedutan
  • Menyokong pengeluaran kolagen
  • Menggalakkan kulit yang tegang dan awet muda.

Ramai yang tau vitamin E dan vitamin C terbaik untuk kulit. Tetapi kajian menunjukkan, resveratrol berkesan melindungi sel-sel kulit sebanyak 93% sedangkan vitamin E 65% dan vitamin C 37%.

Jadi yang mana lebih hebat?

Kajian terkini telah dijalankan untuk membandingkan kekuatan antioksidan dalam 1% resveratrol dan 1% idebenone. Idebenone ialah antioksidan farmasitikal yang berkuasa untuk melindungi kulit dari kerosakan, baiki kedutan halus, kurangkan kekeringan dan licinkan kulit. Keputusan menunjukkan kapasiti antioksidan dalam resveratrol 17kali ganda lebih tinggi.

Ujian makmal membuktikan pengguna vivix mempunyai body age 25 tahun lebih muda.

Lihat >> 9 petua camana nak cegah penuaan pramatang



Bagaimana vivix bertindak untuk mencegah kanser

Menurut American Institute for Cancer Research, asid ellagic melawan kanser dengan menyahaktifkan penyebab kanser tertentu dan memperlahankan sel-sel kanser merebak. Bahan utama Vivix ialah anggur muscadine yang mengandungi asid ellagic.

Resveratrol turut memberi kesan terhadap kanser dengan
  • Merencatkan gen kanser
  • Bantu proses apoptosis dan mencegah necrosis
"Apabila sel-sel mengalami kerosakan DNA tetapi gagal untuk melalui proses apoptosis, maka sel-sel ini akan membiak menjadi sel kanser."
  • Menyekat penyerapan estrogen dan androgen yang menjadi punca kanser yang berkaitan hormon
  • Membunuh sel-sel kanser tanpa memudaratkan sel-sel sihat.

testimoni vivix kanser





Vivix bukan ubat. Sebab tu Vivix tak disediakan di hospital. Vivix adalah suplemen. Tujuannya untuk tingkat mutu prestasi kesihatan kita.

Lihat >> Sakit lutut dah hilang tanpa perlu bergantung pada steroid

Lihat >> Vivix hilangkan ketagihan merokok


Setakat ni Shaklee dah labur lebih 300juta USD dalam ujian, penyelidikan & pembangunan. 125 kajian saintifik, lebih 100,000 ujian kualiti, 20 tahun landmark study dan lebih 350 ujian untuk uji logam berat, racun perosak dan bahan tercemar. Shaklee terbukti sentiasa selamat, berkesan, mesra alam dan halal.

Penerangan yang panjang lebar. Dengan harapan dapat menyebarkan kebaikan vivix dengan lebih jelas. Supaya lebih ramai dapat menjana kesihatan yang lebih baik. Rahsia vivix dah terbongkar. Biar ramai orang tahu.

Kenapa perlu beli dengan Jana?
Jana adalah pengedar Vivix yang berpengalaman hampir 5 tahun. Aktif mengikuti kelas-kelas nutrisi & health talk yang dianjurkan Shaklee. Selama itu jana juga pengguna Vivix. 

Setiap pembelian Vivix jana akan beri nasihat cara makan yang betul dan konsultasi secara eksklusif.

Harga Vivix ialah Rm502.50 sebotol (150ml)
Postage percuma.

Order Vivix terus dari Shaklee secara online dengan klik pada butang berikut

 klik untuk order secara online


Atau boleh terus order dengan jana ikut langkah-langkah mudah berikut. Kedua-dua cara order melayakkan untuk free konsultasi eksklusif

harga vivix 2017



Nak dapatkan Shaklee dengan harga ahli?
ATAU
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan
modal rendah & bimbingan penuh?


36 comments:

  1. i've read about this soomewhere

    ReplyDelete
  2. betul ke mampu mengubati sakit lutut?umi saya dah mencuba pelbagai produk. tanya doktor di hospital, katanya tak ada pun penyakit berkaitan lutut. tapi sakitnya tetap ada bertahun-tahun lamanya. sekarang ni duk makan ubat apa ntah. macam steroid je... dah ramai testimoni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai dah yg guna vivix utk sakit lutut. Link testimoni ada kat atas. Lepas ni boleh try vivix jugak ye

      Delete
  3. Vivix ni memang banyak khasiat. Bila agaknya vivix nak buat promo price yer. sebab nak beli lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang tengah promosi (sepanjang disember 2017).
      Boleh contact jana 017-312 5484 😊

      Delete
  4. Dulu dulu pernah cuba produk shaklee. Tak silap nama alfafa ke....sekarang tak pernah cuba produk ini lagi. Boleh la nak try...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jana suka Alfalfa Complex. Wanita patut bff dgn Alfalfa sbb ia sgt best. Hehe. Nnti nak cuba jom contact jana (017-312 5484)

      Delete
  5. Dah selalu jugak pasal kebaikan Vivix ni. Tapi tak pernah cuba. Teringin jugak nak cuba one day

    ReplyDelete
  6. Saya juga suka vivix. Banyak manfaatnya.

    sisintan.blogspot.my/2017/09/the-radiant-4.html?m=1

    ReplyDelete
  7. Wahh bagusnya! Khasiat untuk produk2 Shaklee ni mmg tak mengecewawakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaklee dah labur 300juta usd utk r&d. Mesti la hasilnya takkan mengecewakan. Gitu.

      Delete
  8. ramai share kata vivik ni terbaik sangat.. suatu hari nanti cuba produk ni nanti

    ReplyDelete
  9. I have heard of this before. Didn't know that it brings so many benefit to us. Thanks for the recommendation! Will definitely try it out when have the chance!

    ReplyDelete
  10. Rmi yg promote psl vivix ni katanya berkesan. Mungkin nak try mana tahu sesuai ngan badan

    ReplyDelete
  11. Saya pun belum pernah try vivix ni. Pernah dengar orang cerita sebelum ni

    ReplyDelete
  12. Dah pernah baca tentang Vivid. Memang produk yang bagus. Tapi harganya boleh tahan juga ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harganya berpatutan dgn kualiti. Ada yg borong 6 botol tau 😊

      Delete
  13. Vivix ni memang bagus walaupun harganya mahal .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daftar sebagai ahli, dapat harga ahli. Jimat sikit

      Delete
  14. Don't forget to seek medical advice before trying supplements because some can be toxic to the liver or kidney

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Dont simply pick any suplements. It might harmful.

      But shaklee have published scientific journal, landmark studies, thousands of test to make sure its always safe.

      Delete
  15. seprti yang ditulis, vivix memperlahankan sel-sel kanser merebak. maknanya pesakit pesakit kanser boleh ambil vivix ye? sebab pernah baca kat fb doktor, dia kata tak boleh

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik ketika diperingkat awal. Ikut nasihat doktor yg merawat.

      Delete
  16. ramai kata vivix produk shaklee ni bagus... banyak khasiatnya

    ReplyDelete
  17. Vivix ni memang diyakini ramai berkesan untuk memulihkan namun harganya pula mahal.. dalam pada itu ramai juga yang beli sebab tahu kebaikan vivix ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daftar ahli dapat jimat banyak. Tambah2 waktu promosi mcm sekarang ni

      Delete
  18. Vivix ni fav saya..hehehe kalau ada duit pasti beli seketui

    ReplyDelete
  19. banyak rahsia dalam vivix, ingat nak beli sebotol tapi harga dia fuh.... leh tahan gak la..

    ReplyDelete

Follow Instragram Jana_Hazana