Tuesday, 19 December 2017

# Minda Cerdas # Mudah Lupa

Vitamin untuk otak supaya kuat daya ingatan, mudah fokus dan minda cerdas

Otak adalah antara organ yang paling penting untuk berfungsi secara optimum dalam tubuh manusia. Ia digunakan untuk berfikir, mengingati, mempelajari sesuatu malah mengawal kebanyakan fungsi organ, motor, hormon dan sebagainya.Sangat penting untuk memastikan otak kita sentiasa berada dalam keadaan sihat optimum dan berfungsi dengan baik.

Namun disebabkan faktor tertentu, tahap fungsi otak boleh terganggu dan menjadikan fungsi otak lemah, sukar fokus, mudah lupa dan keliru. Lebih menakutkan, keupayaan otak merosot. Antara faktor tersebut ialah:
  • Faktor gaya hidup yang terlalu sibuk
  • Stress
  • Merokok
  • Ketagih alkohol
  • Kurang tidur
  • Kurang nutrisi
  • Usia


Vitamin yang terbaik untuk otak supaya dapat berfungsi secara optimum, kuat daya ingatan, mudah fokus dan tingkat kecerdasan minda ialah Vivix dan Omega Guard.Vivix menyokong kesihatan otak dengan melambatkan proses penuaan dengan mencegah dan kurangkan pengumpulan protin AGE dalam sel. Vivix meningkatkan paras tenaga dalam sel-sel organ otak dengan meningkatkan jumlah mitokondria sihat. Vivix juga melindungi dan mempertahankan keutuhan genetik dari serangan radikal bebas.

Kandungan utama Vivix iaitu anggur muscadine, eldeberi, lobak ungu dan knotweed jepun yang kaya dengan polifenol menjadikan ia sangat tinggi antioksidan, antiradang dan antiviral yang kuat.

Vivix dapat mencegah pembentukan plak amiloid yang boleh menghalang sel-sel otak dari berhubung.

Lihat >>> Kebaikan Vivix untuk kesihatan


Omega Guard membekalkan omega 3 yang lengkap dengan asid lemak termasuk DHA dan EPA. Asid lemak omega 3 diekstrak dari ikan laut air sejuk dari perairan negara Jepun dan dihasilkan menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini.

DHA adalah nutrien utama otak, sistem saraf dan retina. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, memelihara penglihatan dan pendengaran, membantu dalam memelihara kesihatan mental termasuk mencegah kemurungan, anxiety dan insomnia.

1 tab Omega Guard membekalkan 905mg DHA & EPA tulen.

Lihat >>> Vitamin terbaik untuk anak-anak yang bakal hadapi peperiksaan utamaHarga Vivix rm503.50 (150ml)
Harga Omega Guard rm144.43 (90tab)

Order vitamin untuk otak Shaklee secara online dengan klik pada butang order berikut.


Penghantaran ke seluruh Malaysia. 1-4 hari bekerja.
Setiap pembelian vitamin melalui entry ini akan disertakan dengan nasihat cara makan yang betul serta tip-tip eksklusif bagi memastikan anda dapat kesan yang optimum.Bagi anda yang sedang dalam usaha menyiapkan thesis universiti, menghadapi peperiksaan penting atau terlibat dalam projek yang memerlukan kecerdasan otak tahap optimum, atau mereka yang mudah lupa dan hilang fokus dalam urusan harian, vitamin untuk otak Shaklee memang sangat membantu.

Cuba lah Vivix dan Omega Guard hari ini dan rasai perbezaannya.

Sebarang pertanyaan sila wassap jana di link berikut
http://janahazana.wasap.my/
Nak beli Shaklee dengan harga ahli?
ATAU
Jana pendapatan sampingan dengan
modal rendah dan bimbingan terbaik?


No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana