Sunday, 6 May 2018

# ESP

Betulke minum ESP Shaklee buat badan jadi gemuk?

Betul ke minum ESP Shaklee buat badan jadi lebih gemuk? Alamak, saya beli ESP nak kulit cantik dan kurus tapi rupanya bila minum ESP buat badan jadi gemuk? Habis tu macam mana nak kurus ni? Risaunya. Kalau betul lah minum ESP boleh buat badan jadi gemuk tak nak lah minum lagi. Nak berhenti lah minum. Takutnya.


esp shaklee kurus


Nanti dulu!

Ini lah sebab utama kenapa anda mesti beli produk Shaklee dengan pengedar yang sah sahaja. Kerana kami sebagai pengedar shaklee yang sah, akan konsult customer rapat-rapat sekiranya ada sesuatu yang diluar jangkaan berlaku. Kami takkan biarkan customer terkontang-kanting sorang-sorang buat andaian sendiri. Rugi lah beli mahal-mahal tapi tak dapat kesan yang optimum.


Betul ke minum ESP boleh jadi gemuk?





Teruskan baca ye sebab kat sini jana nak explain perkara sebenarnya berlaku bila kita minum ESP secara berterusan.



ESP ialah singkatan bagi Energizing Soy Protien merupakan minum protin dari sumber soya non GMO. Seperti diketahui umum soya adalah tumbuhan. Adakah protin dari sumber tumbuhan boleh buat kita jadi gemuk?

kebaikan esp shaklee


Jawapannya ialah; Tak boleh.

1. ESP adalah protin dari sumber tumbuh-tumbuhan. Tak sama dengan protin dari sumber haiwan. Boleh ke makan sayur atau buah jadi gemuk?

2. ESP adalah makanan dengan Index Glisemik yang rendah (Low GI) iaitu hanya 39. Mengekalkan paras glukosa dalam darah dengan rendah.

3.Bukan setakat tak boleh menggemukkan malah sangat membantu dalam pengurusan berat badan. Nak kurus, nak maintain body cantik mesti kena minum ESP secara konsisten.




Antara fungsi Esp membekalkan protin iaitu komponen teramat penting dalam merangsang pembentukan otot dan meningkatkan kepejalan serta tingkat jisim otot. Oleh kerana jisim otot yang berat, ia sememangnya boleh mempengaruhi berat badan kita.


Adakah berat badan bertambah bermaksud badan kita gemuk?

esp shaklee kurus



Ni contoh perbezaan berat badan. Jisim otot lebih berat berbanding jisim lemak. Walaupun badan dia lebih slim, namun berat badan dia bertambah.

Apabila otot meningkat, ia turut akan meningkatkan proses pembakaran lemak. Metabolisme meningkat. Bagusnya ialah, bila jisim otot meningkat jumlah lemak akan turun dan ukuran inci badan turut akan turun.

Minum ESP badan takkan jadi gemuk sebaliknya buat badan kita jadi lebih kurus cantik.

Baca: Hati-hati cara kurus yang tidak selamat

esp shaklee kurus


esp shaklee menyusu kurus


Kebaikan menyeluruh ESP Shaklee

  • Kesan awet muda - asid amino penting untuk bina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan banyak lagi. Pengambilan secara konsisten adalah kunci kepada kesan awet muda.
  • Baik untuk hormon - soya adalah satu-satunya tumbuhan kaya dengan isoflavones dimana fungsinya sama dengan hormon wanita. Ia bantu merendahkan paras kolesterol, mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
  • Baik untuk prostat - genistein terkandung dalam soya terbukti berupaya mencegah pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam tubuh berperanan sebagai punca kanser.
  • Meremajakan kulit - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, bertindak sebagai agen anti-penuaan, mengembalikan seri wajah, kepejalan otot, cepatkan luka sembuh serta pudarkan parut.
  • Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun. Turut berupaya mencegah migrain, insomnia, tekanan mental.
  • Baiki masalah pigmentasi - Baiki kesan penuaan pada kulit termasuk pada rambut. Mengatasi rambut gugur, kurangkan kesan kedutan.
  • Baiki memori


Baca: 7 tabiat yang mencantikkan kulit tanpa sengaja





Pertanyaan/order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================






Follow Instragram Jana_Hazana