Saturday, 5 April 2014

# B-Complex # GLA Complex

SET KESUBURAN SHAKLEE UNTUK MUDAH HAMIL

Sukar hamil bukanlah masalah ketidaksuburan isteri sahaja, tahap kesuburan suami juga perlu sama diambil kira. Sekiranya anda mengalami situasi sukar hamil akibat tidak subur, jom cuba set kesuburan Shaklee untuk membantu anda mudah hamil.


tingkatkan kesuburan

Kesuburan bagi wanita biasanya dikaitkan dengan kitaran haid. Ini kerana kitaran haid adalah waktu untuk proses ovulasi (pengeluaran telur) dari ovum. Pengovulasian sangat penting kerana telur yang dikeluarkan akan disenyawakan oleh sperma dan seterusnya menempel pada dinding rahim untuk membesar sebagai janin.

Kitaran haid yang tidak menentu menyebabkan pengovulasi juga tidak menentu. Ini jelas boleh menganggu kesuburan wanita tersebut dan menyebabkan masalah ketidaksuburan.

Bagi lelaki pula, bilangan dan keadaan fizikal sperma amat penting untuk menentukan tahap kesuburan. Sperma yang cacat atau bilangan yang sedikit dan kekurangan cecair semen menyebabkan sperma tidak dapat menghampiri ovum untuk proses persenyawaan. 

Setiap vitamin mempunyai fungsi-& kepentingan yang tersendiri

BComplex ~ Untuk sistem reproduktif yang sihat dan kaya dengan asid folik sebagai persediaan untuk hamil

GLA Complex ~ Meningkatkan kesuburan, menyeimbangkan hormon, mengawal selia kitaran haid

Vitalea ~ Membekalkan semua nutrien yang diperlukan untuk tubuh yang sihat

Vitamin E ~ Dilengkapi dengan selenium yang terbukti berkesan meningkatkan kualiti air mani, meningkatkan perlindungan dan manfaat terutamanya pada kemampuan pergerakan sperma. Juga mengurangkan kerosakan akibat serangan radikal-radikal bebas.

Zinc Complex ~ Mineral zink amat penting untuk organ seks lelaki, ia memperbaiki keupayaan seks, meningkatkan bilangan sperma yang sihat.

Selain pengambilan vitamin-vitamin tersebut, adalah diingatkan untuk turut mengawal berat badan. Jika anda juga mengalami berat badan berlebihan usahakan untuk turunkan berat badan kerana kegemukan biasanya boleh mengganggu hormon dan ovulasi telur.

Amalan pemakanan sihat sangat penting. Makan makanan segar seperti ulam-ulaman dan buah-buahan dan elakkan dari makanan yang terlalu manis, tinggi sodium seperti makanan segera.

Suami & isteri juga perlu sentiasa dalam keadaan sabar, tenang dan berfikiran lapang. Amalkan senaman ringan sekurang-kurangnya 30 minit sehari untuk melancarkan peredaran darah.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee berserta konsultasi, bolehlah hubungi saya

tingkatkan kesuburan*************************
Dapatkan lebih penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli

No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana