Monday, 11 January 2016

# Kesihatan Lelaki # Kesuburan

17 kepentingan mineral zink untuk lelaki mantap

Tiap kali jana consult customer lelaki tentang vitamin Zinc Complex, mesti ada yang akan tanya: "lelaki boleh makan ke ni?". Untuk pengetahuan tuan-tuan yang dihormati, Zinc Complex bukan sekadar untuk atasi masalah rambut gugur hingga hampir botak atau luka cepat sembuh je tapi lebih dari tu. Banyak kebaikan dan manfaat Zinc Complex terutamanya untuk lelaki. Kali ni meh jana explain secara panjang lebar tentang kepentingan vitamin zink untuk lelaki mantap.

makanan untuk lelaki mantap


Bagi yang belum tau, antara vitamin untuk lelaki yang bantu pelihara kemantapan dan kesihatan lelaki selain vitamin e dan omega ialah zink. Pada zaman kegemilangan Rom, makan tiram (oyster) ialah lambang lelaki sejati. Ini kerana tiram ialah salah satu sumber mineral zink yang tinggi.

17 Kepentingan zink untuk lelaki mantap:

 1. MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan menyembuhkan jerawat. Ia lebih baik daripada penggunaan antibiotik.
 2. EKZEMA atau ectopic dermatitis: antaranya disebabkan kekurangan mineral zink dalam badan.
 3. MENYEIMBANGKAN HORMON: Zink mengawal selia hormon TESTOSTERON dalam badan.
 4. KESIHATAN KULIT: Zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan minyak kulit dan memelihara kesihatan kulit.
 5. LUKA CEPAT SEMBUH: Kekurangan zink dalam tubuh menyebabkan luka lambat sembuh. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink yang berfungsi menggalakkan sistesis kolagen seterusnya membantu luka cepat sembuh.
 6. CEGAH GANGGUAN PROSTAT: Kekurangan zink dalam tubuh boleh menyebabkan pembesaran kalenjar prostat menjadikannya terdedah kepada risiko kanser. Bagi mereka yang sedang mengalami masalah prostat, dinasihatkan mengambil 15mg zink setiap hari dengan pemerhatian rapi perubatan.
 7. MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink turut memainkan peranan utama dalam menurunkan berat berat badan dan mengawal selera makan.
 8. KESUBURAN DAN SEKSUAL: Zink penting untuk meningkatkan bilangan sperma dan hasilkan sperma yang sihat dan sempurna dan juga bantu perkembangan organ seksual. Zink yang secukupnya meningkatkan libido (keinginan untuk seks) dan keupayaan seks yang bertenaga.
 9. FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, kawal tahap stress, tingkatkan imun, baiki deria bau & rasa, pertumbuhan fizikal, kawal selera makan dan proses penghadaman.
 10. MENGAWAL JANGKITAN: Zink membantu melindungi dari gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
 11. ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam tindakbalas biokimia yang tegas termasuk sintesis protin, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat.
 12. ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protin, tahap hormon DNA, mengawalselia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan banyak lagi faedah kesihatan.
 13. MENGATASI KELESUAN KRONIK: Mereka yang sering mengalami kelesuan kronik disarankan untukmengambil makanan yang kaya dengan zink seperti tiram, daging lembu, telur, kacang almond dan banyak lagi.
 14. RAMBUT BOTAK & MASALAH KELEMUMUR: Bagi pemulihan rambut botak disyorkan oleh doktor ialah mengamalkan pemakanan tinggi zink. Zink juga mencegah rambut gugur, kebotakan dan juga kelemumur kerana zink memainkan peranan penting dalam sistesis protin dan pembentukan kolagen.
 15. TULANG RAPUH: Penyakit tulang lemah dan rapuh menyebabkan kemerosotan tulang. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan ia membuat matriks tulang yang kuat dan sihat. Dengan ini, zink perlu ditambah dalam diet plan untuk mengelakkan tulang rapuh.
 16. RABUN MALAM: Pengambilan 150-450gm zink sehari boleh memperbaiki kadar penglihatan.
 17. PENYAKIT KENCING MANIS: Zink memainkan peranan penting dalam menghasilkan insulin yang berfungsi mengawal paras glukosa dalam darah. Paras glukosa yang tinggi adalah punca penyakit kencing manis

Haa.. tu dia, banyak betul kepentingan zink untuk lelaki mantap. Harap tuan-tuan jangan pandang sebelah mata. Antara makanan yang tinggi kandungan zink ialah tiram, daging lembu, ayam, yogurt, susu, kuning telur dan banyak lagi. Selain daripada makanan, tuan juga boleh ambil zink dalam bentuk suplemen.

vitamin untuk lelaki


Vitamin Shaklee Zinc Complex adalah suplemen zink yang menyediakan keperluan zink harian tuan dalam cara yang lebih mudah. Turut dirumus bersama kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah untuk diserap oleh tubuh. Dalam bentuk tablet dan mudah dibawa kemana-mana. 

Zinc Complex Shaklee sesuai untuk pengambilan jangkamasa panjang. Ia berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Zink adalah khazanah lelaki. Kekurangan yang serius akan menyebabkan masalah seperti kematangan organ seksual, mati pucuk, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikal, penuaan pra matang dan sebagainya. Oleh yang demikian, zink sangat diperlukan oleh lelaki dari peringkat remaja hingga ke tua.

Ketahui khasiat bawang putih untuk lelaki

Dengan hanya rm33 (belum termasuk pos) untuk 120 biji, ia terlalu murah berbanding kesihatan dan kemantapan tuan. Jom dapatkannya sekarang. Camana nak dapatkan Zinc Complex Shaklee?

Jemput hubungi jana ditalian berikut. Setiap pembelian akan disertakan nasihat cara makan dan konsultasi percuma sepanjang pengambilan vitamin.

pengedar shakleeNo comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana