Saturday, 3 February 2018

# Collagen Powder # Kecantikan

Tip pillih kolagen terbaik yang 200% berkesan dan selamat

Banyak sangat pilihan produk kolagen dipasaran. Takkan nak try semua baru dapat tau produk kolagen yang terbaik? Hati-hati, anda mungkin tertipu. Duit habis, kesan ntah apa-apa. Silap-silap dapat masalah lain pulak seperti kulit dan organ buah pinggan rosak. Nauzubillah.

Jana nak tolong anda pilih produk kolagen terbaik ni. Nak tau ke?

collagen shaklee


Sebelum tu biar jana terangkan apa itu kolagen.

Kolegen adalah protin yang terdapat diantara sel-sel kulit dan jaringan serat elastik tubuh kita. Kolagen menyokong kulit dengan memberi keanjalan, ketegang dan kelembutan. Kolagen juga bantu pertumbuhan sel dan pengaktifan sel.

Tubuh kita dapat hasilkan kolagen secara semulajadi tapi penghasilan mula berhenti sejak usia mencecah 25 tahun. Makin usia bertambah, kolagen makin berkurang.collagen shaklee


Selain dari usia yang bertambah, sinaran cahaya matahari dan rokok (perokok aktif dan pasif) boleh memusnahkan kolagen dalam tubuh.


Kolagen bukan sekadar ada pada kulit je tapi juga tulang, kornea mata, salur darah, otot, sendi malah untuk penting untuk proses penyembuhan luka.

Sebab tu kolagen penting untuk tubuh kita. Kolagen bukan sekadar untuk kulit cantik tapi untuk memelihara fungsi-fungsi organ juga.

kolagen terbaik
Tip memilih kolagen terbaik untuk kecantikan.

1. Pilih kolagen dalam bentuk makanan/minuman berbanding suntikan untuk pastikan sintesis enzim penyerapan kolagen yang optimum.

2. Mudah serap. Pastikan jisim molekul kolagen sangat kecil iaitu 1000 dalton ke bawah untuk kesan penyerapan yang optimum oleh sel-sel. Ini memastikan setiap  kolagen yang diambil dapat diserap sepenuhnya dan beri kesan yang lebih cepat.

kolagen terbaik


3. Selamat dan tidak bertoksik

4. Mempunyai emolient yang unggul yang boleh mengunci kelembapan denngan lebih lama.

5. Pastikan turut mengandungi bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic (HA). Asid hyaluronic berperanan penting dalam menghidratkan tisu-tisu tubuh menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

6. Pilih kolagen dari sumber marin. Kolagen dari sumber marin boleh menyerap ke tubuh 1.5 kali lebih efisien berbanding kolagen sumber haiwan. Ini kerana saiz molekul kolagen marin lebih halus dan lebih mudah dihadam berbanding kolagen dari sumber haiwan.

kolagen terbaik7. Pilih kolagen yang turut mengandungi bahan antioksidan untuk menentang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menyebabkan penuaan pramatang.


Lihat>> Collagen Powder Shaklee : Rahsia bocor


Semoga entry ini dapat jadi panduan dalam memilih kolagen terbaik. Banyakkan membaca dan jadilah pengguna yang bijak.Pertanyaan/order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana