Thursday, 8 February 2018

# Collagen Powder # ESP

Cara kecilkan pori pada muka dengan pantas dan mudah

Penat kan setiap kali nak keluar kena pakai makeup sebab nak cover liang-liang pori yang besar? Nak pergi pasar, pergi zumba takkan la nak makeup jugak?

Liang pori yang terbuka bak kulit oren pada area hidung dan pipi boleh menjadi igauan pada wanita yang sangat pentingkan penampilan dan kecantikan. Sebab ia membuatkan kulit wajah nampak lebih berusia dan kusam.

Daripada cover liang-liang pori tu dengan makeup, kenapa tak kecilkan pori-pori itu terus? Tampil lebih yakin dan awet muda natural walaupun tanpa makeup.

kecilkan pori dengan berkesan



"Boleh ke nak hilangkan liang pori?"

Liang pori berfungsi untuk benarkan kulit bernafas dan kekalkan kelembapan kulit. Liang pori juga bertanggungjawab menyingkirkan sisa-sisa toksin dari tubuh.

Jadi, liang pori sangat penting untuk kulit. Liang pori tak boleh dihilangkan atau ditutup walau dengan apa cara sekalipun.

Kita cuma boleh kecilkan liang pori agar tak ketara dan elak dari jadi tempat pengumpulan kotoran.



"Kenapa liang pori saya lebih ketara berbanding orang lain?"

Beberapa faktor menyebabkan liang pori lebih besar dan ketara iaitu:

1. Faktor genetik menentukan siapa akan ada liang pori yang besar.

2. Kulit berminyak. Mereka yang kulit jenis berminyak cenderung untuk mempunyai lebih banyak liang pori yang terbuka besar dan ketara. Lebihan minyak akan berkumpul disekitar liang pori lalu menyebabkan liang pori lebih besar dan ketara.

3. Kolagen dan elastin kulit yang semakin berkurangan. Antara kesan kekurangan kolagen kulit jadi kendur hilang keanjalan lalu menyebabkan liang pori ketara. Tidak semestinya ada kaitan dengan usia, kolagen dan elastin dalam tubuh boleh dimusnahkan oleh:

cara kecilkan liang pori


  • Faktor stress
  • Pendedahan terhadap sinar matahari secara berlebihan
  • Asap rokok

"Kajian dari University of Oulu Finland telah menemui, merokok memberi kesan terhadap kadar sintesis kolagen jenis I dan III. Kadar sistesis yang perlahan menyebabkan kulit mengalami simptom penuaan pramatang seperti kendur."


Pengumpulan kotoran dan minyak berlebihan pada liang-liang pori akan membentuk blackhead. Kotoran yang terkumpul boleh mengaktifkan aktiviti bakteria lalu menyebabkan masalah jerawat. Selain dari mencuci muka dengan betul, kecilkan pori boleh mencegah blackhead dan jerawat.




"Cara kecilkan pori pada muka dengan pantas dan mudah?"

Cara kecilkan pori yang paling berkesan ialah:

1. Tangani masalah kekurangan kolagen
2. Pelihara kolagen
3. Elak kemusnahan kolagen
4. Kawal hormon



Jana amat syorkan 4 vitamin berikut:

kecilkan pori dengan pantas dan semulajadi




Collagen Powder memenuhi keperluan tubuh terhadap kolagen. Collagen Powder bekalkan kolagen berkualiti premium dari sumber marin yang sangat berkesan memberikan kulit tegang, anjal, gebu, kecilkan pori serta kurangkan kedutan dan garis halus. 



ESP bekalkan protin yang penting untuk bina sel baru menggantikan sel-sel yang dah mati dan rosak secara efektif. ESP juga bertindak memelihara kolagen dan elastin pada kulit.

Vita C Plus bertindak dalam 2 cara. Yang pertama sebagai agen antioksidan yang melawan kerosakan kolagen akibat radikal bebas. Yang kedua sebagai perangsang pembentukan kolagen semulajadi tubuh.

GLA Complex mengawal hormon dan melembapkan kulit.


Kelebihan gabungan ni bukan sahaja untuk kecilkan pori malah lebih dari itu. Antaranya:
  • Menjadikan kulit cerah berseri, flawless
  • Menghilangkan jeragat degil
  • Membuatkan rambut sihat, berkilat dan mudah diuruskan
  • Mencantikkan dan awet muda kulit seluruh badan
  • Memberi keanjalan pada punggung dan payudara wanita
  • Mengatasi tumit pecah-pecah
  • Memelihara kesihatan 


kecilkan liang pori
Testimoni 1



kecilkan liang pori
Testimoni 2



kecilkan liang pori
Testimoni 3



"Banyak ni macam mana cara makan?"

Setiap pembelian jana akan sertakan dengan nasihat cara makan, tip-tip eksklusif termasuk percuma e-book kolesksi buat masker guna produk Shaklee. 100% pelangggan yang menggunakan set vitamin ini untuk kecilkan liang pori sangat berpuas hati.



Pertanyaan/order

===========================
Hubungi

Hazana Binti Hamzah (sid 908814)
Facebook : Jana Hazana
Instagram : Jana_Hazana

===========================



Follow Instragram Jana_Hazana