Monday, 3 June 2013

# Anak Kurang Selera Makan # Anak Mudah Demam

ATASI MASALAH KANAK-KANAK SEMBELIT DAN KURANG SELERA MAKAN

Dari pengalaman saya sendiri, sejak anak-anak diberi Meal Shakes mereka tidak lagi mengalami masalah sembelit. Selera makan juga bertambah, hidangkan apa saja tentu mereka makan tanpa perlu banyak pujuk rayu. Pendek kata ia membantu atasi masalah kanak-kanak sembelit dan kurang selera makan.

Rupanya bukan saya seorang yang telah mendapat hasil yang menggembirakan ini, malah ramai lagi ibu-ibu yang sudah memberi Meal Shakes untuk anak-anak mereka dan berpuas hati dengan hasilnya. Anak-anak juga jarang demam dan dijangkiti selesema. Jika demam pun cepat sembuh...Bawa pergi jalan-jalan dikhalayak ramai didalam cuaca panas terik atau pun hujan tidak lagi meresahkan hati saya.

Meal Shakes didatangkan dalam bentuk serbuk/tepung yang berperisa vanilla yang sangat wangi, lazat dan menyelerakan yang pada saya seperti aiskrim vanilla yang kurang manis. Cara penyediaan adalah mudah. Boleh mencampurkannya kedalam minuman kegemaran seperti susu, jus, minuman yogurt atau pun taburkan sahaja diatas roti.

*****************************************************************************
Apa itu Meal Shakes dan apa kelebihannya?

Meal Shakes menyediakan hindangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat dari bahan-bahan semulajadi iaitu sayur-sayuran, buah-buahan, kacang soya, lactalbumin. Lactalbumin merupakan bahan terbaik yang mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap kedalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.

Meal Shakes dihasilkan untuk semua golongan - bayi, kanak-kanak membesar, pelajar, atlet, ibu hamil, vegetarian, orang sakit, orang yang sibuk bekerja dan orang yang selalu mengambil makanan segera.

atasi sembelit kanak-kanak


Manfaat Utama;

~Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.

~Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah dan lain-lain.

~Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin dan kaya dengan kalsium dan magnesium.

~Anti oksida - mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

~Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B, zat besi yang lengkap dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat sekaligus memberi kulit/wajah yang lebih cantik.

~Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dari perut dan usus.

~Penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan tenaga.

Meal Shakes tidak mengandungi sebarang pewarna dan perasa tiruan juga tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya. Ia disyorkan untuk kanak-kanak berusia 2 tahun keatas sehingga ke peringkat warga emas.

Harga Meal Shakes - French Vanilla (544g) RM113.75
Sekiranya berminat untuk mendapatkan Mealshake sila hubungi saya disini


agen shakleeNo comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana