Monday, 5 May 2014

# Alfalfa Complex # Garlic Complex

VITAMIN SHAKLEE UNTUK HILANGKAN KURAP DENGAN MUDAH

Eee..KURAP!
Biasanya itulah respon pertama yang akan terpacul dari mulut sesiapa saja bila tengok kurap pada kulit sendiri atau orang lain..ye, kurap memang mengganggu. Bagi yang mengalaminya, kurap akan menyebabkan gatal-gatal yang serius terutamanya dalam cuaca panas hingga tahap boleh menganggu fikiran. Lagi, penyakit kurap boleh berjangkit dan ia boleh berjangkit melalui sentuhan atau objek yang mempunyai kulat diatasnya contohnya berkongsi tuala, pakaian malah sikat rambut!

Kurap adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan jangkitan sejenis kulat. Suhu panas dan lembap atau kulit yang sentiasa lembap akibat fabrik yang tidak menyerap peluh menggalakkan kurap tumbuh atau berjangkit. Tambah pula dengan sistem imunisasi tubuh yang lemah, kurap akan lebih mudah merebak dan kembali menyerang. Namun anda tak perlu risau sekiranya bermasalah dengan kurap kerana vitamin Shaklee boleh membantu untuk hilangkan kurap dengan mudah dan mencegahnya dari kembali.

Jangkitan juga boleh berlaku antara haiwan dan manusia..So jika tengok kucing kurap tu sila jangan sentuh ye..

atasi kurap


Ciri-ciri fizikal kurap;
~ plak kemerah-merahan dan bersisik berbentuk seperti gelang dan boleh membesar jika tidak dirawat.
~ adakalanya berbintik-bintik merah dan ada bisul halus
~ boleh berulang walaupun telah dirawat bergantung pada sistem ketahanan (imunisasi) tubuh seseorang

Merawat kurap biasanya menggunakan ubat antikulat bergantung pada saiz dan kekerapan serangan kurap. Ada yang berbentuk pil untuk dimakan dan juga krim untuk disapu mengikut jadual yang betul. Pastikan anda mendapat ubat-ubatan dan nasihat dari pengamal perubatan yang arif mengenainya kerana sesetengah ubat boleh mendatangkan kesan sampingan. Elakkan dari membeli ubat tanpa preskripsi terutamanya jika dalam masa yang sama anda juga sedang mengambil ubat-ubat lain.
(sumber)

Vitamin Shaklee yang boleh membantu menghilangkan kurap dengan mudah dan berkesan ialah

atasi kurap


Garlic ~ ia mengandungi bawang putih yang secara semulajadinya bertindak sebagai antibiotik yang boleh melawan jangkitan kulat. Ia membantu mengelakkan kulat kurap dari kembali tumbuh.


atasi kurapGLA Complex ~ ia mengandungi minyak borage dan vitamin E yang secara semulajadi mengurangkan keradangan kulit iaitu kegatalan, ekzema, kulit kering termasuk gejala kurap.


atasi kurap

Alfalfa Complex ~ membantu tubuh membuang sisa-sisa toksin, melawan alahan dan jangkitan kulit

Vitamin-vitamin Shaklee diyakini berkesan dan tidak mendatangkan kesan-kesan sampingan negatif sebab itu ia selamat digunakan untuk jangka masa panjang.

Harga untuk Garlic Complex (60 biji) ialah RM47.50
Harga untuk GLA Complex (60 biji) ialah RM91.25
Harga untuk Alfalfa Complex (330 biji) ialah RM53.75

Klik untuk order


Untuk konsultasi, nasihat cara makan yang betul dan tip-tip atau pertanyaan sila hubungi saya.


atasi kurap


COD Taman Melati, Gombak dan Sentul
Penghantaran ke seluruh Malaysia dan Brunei melalui Poslaju & GDexFollow Instragram Jana_Hazana