Wednesday, 27 August 2014

# B-Complex # Badan Lesu & Lemah

VITAMIN TERBAIK UNTUK PELAJAR HILANGKAN MENGANTUK DAN TINGKAT PRESTASI PEMBELAJARAN

Bagi pelajar tak kira lah peringkat sekolah rendah ke, universiti ke perkara paling penting yang mesti dijaga ialah kecerdasan minda dan kesihatan fizikal. Minda yang kurang cerdas akan menyebabkan gejala kurang fokus dalam pembelajaran, mudah hilang tumpuan, lemah daya ingatan dan sering mengantuk ketika dalam kelas..Kesihatan fizikal juga amat penting kerana ia boleh mempengaruhi otak dan daya pemikiran..fizikal yang lemah menyebabkan mudah letih, penat, lesu, stress, mudah demam dan selsema, migrain dan kurang bersemangat..

vitamin terbaik untuk pelajar hilangkan mengantuk


Antara punca utama mengantuk dalam kelas ialah faktor pemakanan antaranya tidak mengambil sarapan pagi yang berkhasiat. Sarapan pagi yang berkhasiat amat penting untuk membekalkan tenaga yang diperlukan. Gemar memakan jajan atau 'junk food' boleh menganggu kadar bekalan oksigen ke otak. Oleh itu ia akan menyebabkan otak kurang cergas dan lemah daya ingatan. Tabiat tidur lewat malam juga menjadi punca mengantuk dalam kelas.

Sebagai pelajar, kalau boleh tak nak mengalami perkara-perkara diatas ye...Mesti sentiasa sihat, cergas dan cerdas baru boleh cemerlang, cerah masa depan..Vitamin minda terbaik untuk pelajar hilangkan mengantuk dan tingkat prestasi pembelajaran boleh bantu pelajar supaya badan sihat otak cerdas adalah set vitamin yang membantu menyihatkan badan, tingkatkan daya ingatan dan meningkatkan kecerdasan otak.


suplemen untuk pelajar


BComplex lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B iaitu termasuk 100% biotin dan asid folik yang sangat penting untuk saraf tunjang dan pengeluaran tenaga. Ia juga bagus untuk mata dengan tingkatkan kualiti penglihatan dan elak mata letih..

Omega Guard mengandungi 98% lemak Omega-3 yang membekalkan DHA, EPA dan ALA yang sangat penting untuk sel-sel otak berhubung.  Mereka yang mengamalkan Omega Guard nyata mempunyai daya ingatan, daya tumpuan yang lebih tinggi dan daya penyelesaian masalah yang lebih cekap.

ESP membekalkan protin yang lengkap dengan vitamin dan mineral termasuk kalsium yang penting untuk keperluan tubuh. Satu hidangan ESP adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu. Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh.

Kelebihan lain bagi vitamin terbaik untuk pelajar hilangkan mengantuk dan tingkat prestasi pembelajaran selain dari untuk badan sihat dan minda cerdas adalah ia boleh meningkatkan sistem imunisasi tubuh. Bila badan cergas dan bertenaga maka kita mudah bangun pagi dan tiada masalah sering mengantuk dalam kelas..

Baca: Cara atasi badan lesu dan lemah


Hilangkan mengantuk dan tingkat prestasi pembelajaran dengan vitamin bermula hari ni. Bertindaklah sekarang. Dapatkan vitamin terbaik untuk pelajar hilangkan mengantuk dan tingkat prestasi pembelajaran ini dari saya dengan menghubungi saya ditalian berikut

vitamin untuk pelajar


Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Indonesa via POSLAJU & GDEX
No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana