Wednesday, 11 June 2014

# FAQ Phytocol-ST # Kolesterol Tinggi

FAQ: PHYTOCOL-ST SHAKLEE

Makanan berlemak adalah punca kolesterol tinggi dan kolesterol tinggi adalah punca kepada penyakit jantung dan serangan strok. Bagi mereka yang suka makan makanan berlemak, yang sedang mengalami masalah kolesterol tinggi dan ingin memelihara kesihatan, Phytocol-ST boleh membantu anda menangani masalah kolesterol. Saya percaya ramai yang mengalami masalah kolesterol tinggi cuma tak sedar je..jangan sampai terlambat, cegah sebelum parah!


phytocol-st shaklee untuk kolesterol tinggi


Apa itu Phytocol-ST?
Phytocol-ST ialah suplemen anti-kolesterol yang mengandungi phytosterols iaitu sebatian sterol dan stanol dari tumbuh-tumbuhan yang serupa dengan kolesterol. Sterol tumbuhan telah terbukti mampu menurunkan paras kolesterol dalam darah seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dan strok termasuk masalah tekanan darah tinggi, penyakit hati dan masalah kesuburan.


Bagaimana Phytocol-ST berfungsi?

phytocol-st shaklee untuk kolesterol tinggi

Phytosterols (molekul hijau) akan membentuk lapisan disekeliling kolesterol (molekul kuning) lalu menghalangnya dari menyerap kedalam salur darah. Kolesterol yang tidak diserap ke salur darah akan disingkirkan dari tubuh.

Oleh itu, apabila kolesterol dalam salur darah berkurangan, paras kolesterol akan menurun dan penyakit seperti penyakit jantung koronari dan strok dapat dicegah. Masalah kegemukan akibat kolesterol juga dapat diatasi.

Ini adalah cara untuk mencegah masalah kolesterol secara semulajadi yang paling selamat.


Berapakah dos pyhtosterols yang disarankan?

Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) menyarankan pengambilan 2,000mg phytosterols kedalam diet harian bagi merendahkan paras kolesterol secara semulajadi.Berapakah dos pyhtosterols yang disediakan oleh Phytocol-ST Shaklee?
Phytocol-ST membekalkan 2,000mg phytosterols setiap hari.Adakah Phytocol-ST halal dan mempunyai kelulusan KKM?

Ya.


Adakah Phtocol-ST mempunyai perasa dan pewarna tiruan?
Tidak.


Bolehkah saya mengambil makanan lain bagi menggantikan Phytocol-ST?
Boleh. Untuk mendapatkan sejumlah 2,000mg phytosterols yang sama dengan Phytocol-ST setiap hari anda perlu mengambil :
♣  200 lobak merah
♣  70 keping roti gandum
♣  425 biji tomato 


order phytocol-st shaklee kolesterol tinggi


Harga sebotol Phytocol-ST ialah RM197.00 dengan kandungan 120 biji. 

Penyakit jantung koronari dan strok yang berpunca dari kolesterol adalah pembunuh diam. Ia tidak memberi sebarang tanda dan amaran sebelum menyerang. Anda boleh mencegah dan mengatasinya. Tiada yang lebih berharga dari nilai kesihatan anda... 

Untuk mendapatkan Phytocol-ST boleh hubungi saya sekarang

Jana Hazana (ID 908814)
017-3125484
No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana