Saturday, 4 October 2014

# Eye Treatment # Mata Panda

HILANGKAN MASALAH LINGKARAN GELAP BAWAH MATA DAN EYE-BAG UNTUK PENAMPILAN YANG LEBIH MENARIK DAN MEYAKINKAN

Hilangkan masalah lingkaran gelap bawah mata dan eye-bag (mata sembap) dapat membantu penampilan seseorang agar nampak lebih menarik dan menyakinkan. Ini kerana mata yang cantik tanpa masalah lingkaran gelap bawah mata atau mata panda dan eye-bag membuatkan seseorang itu nampak sihat, cergas dan bertenaga. Masalah mata panda dan eye-bag juga menyebabkan seseorang itu kelihatan lebih berusia.

Apakah faktor yang menyebabkan lingkaran gelap bawah mata dan eye-bag

Lingkaran gelap bawah mata sebenarnya merupakan salur-salur darah yang kelihatan menerusi kulit. Faktor keturunan boleh menyebabkan keadaan ini berlaku..Ini kerana kulit dibahagian bawah mata merupakan kulit yang paling nipis berbanding kulit dibahagian-bahagian lain dan berbeza antara setiap individu. Mereka yang mempunyai struktur tulang tertentu yang menyebabkan bebayang pada sekitar mata juga menyebabkan lingkaran gelap bawah mata kelihatan jelas.Eye-bag iaitu mata sembap pula disebabkan lemak yang berkumpul disekitar orbit mata. Tak semestinya badan gemuk ye, orang kurus pun ada lemak juga dan faktor keturunan yang menyebabkan ia berkumpul dibahagian mata. Lemak juga boleh menyimpan air oleh itu eye-bag akan kelihatan lebih jelas apabila cecair terkumpul.Alergi, asma dan ekzema lazimnya akan membuatkan penghidap berasa gatal-gatal pada mata lalu menggosoknya. Aktiviti menggosok mata sedikit sebanyak boleh mencederakan kulit kawasan mata yang sangat nipis dan sensitif itu. Maka kulit akan menjadi lebih gelap atau pun bengkak. Untuk mengatasi masalah gatal-gatal akibat alergi, asma dan ekzema disarankan untuk mengamalkan vitamin Alfalfa Complex yang boleh membantu mengatasi gatal-gatal.

Kurang tidur iaitu tidak mendapat rehat yang mencukupi akan memaksa salur-salur darah untuk bekerja keras mengepam darah hingga menyebabkan lingkaran gelap bawah mata kelihatan lebih jelas. Sekirnya kurang tidur disebabkan insomnia, disarankan untuk mengamalkan vitamin Ostematrix dan ESP bagi membolehkan tidur yang lebih lena dan mendapatkan rehat yang mencukupi. Tidur yang berlebihan atau waktu tidur yang tidak menentu antara faktor biasa yang menyebabkan eye-bag.

Kandungan kolagen yang berkurangan seiring dengan peningkatan usia juga mempengaruhi. Pengambilan Collagen Powder dan vitamin C dengan konsisten membantu tubuh meransang membina semula kolagen untuk menegang dan menganjalkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

Untuk hilangkan masalah lingkaran gelap bawah mata dan eye-bag untuk penampilan yang lebih menarik dan meyakinkan, beberapa cara mudah boleh diamalkan seperti;
 • Kurangkan pengambilan garam
 • Tekap mata dengan menggunakan benda-benda sejuk seperti ketulan ais, belakang sudu yang telah disejukkan, uncang teh atau hirisan timun.
 • Tidak merokok kerana merokok akan mengeringkan dan melemahkan struktru kulit

Selain itu terdapat cara yang lebih mudah dan berkesan dengan pantas untuk hilangkan masalah lingkaran gelap bawah mata dan eye-bag untuk penampilan yang lebih menarik dan meyakinkan iaitu dengan menggunakan EYE TREATMENT  dari Shaklee. Dengan Eye Treatment, tiada lagi garis-garis halus dan kedutan yang ketara. Ia memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan mata sembap. Kelebihan Eye Treatment ialah terbukti berkesan secara klinikal


 • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh 2 minggu
 • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh 2 minggu
 • 20% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh 8 minggu
 • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh 8 minggu
 • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
 • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara pada kulit
 • Lembut untuk kulit mata yang nipis
 • Sesuai untuk leher dan bibir
 • Hipoalergenik dan telah diuji dan diakui oleh pakar-pakar oftalmologi serta selamat untuk pengguna kanta mata lekap

Dengan harga hanya RM52.50 anda boleh hilangkan masalah lingkaran gelap bawah mata dan eye-bag untuk penampilan yang lebih menarik dan meyakinkan. Hanya 1 titik kecil setiap penggunaan membolehkan Eye Treatment tahan berbulan-bulan lamanya.

Bagaimana untuk mendapatkan Shaklee Eye Treatment? Anda boleh order terus dengan klik pada butang order berikutAtau anda boleh dapatkannya dari saya dengan menghubungi talian berikut dan dapatkan konsultasi serta nasihat cara penggunaan secara eksklusif. Saya adalah pengedar Shaklee yang sah


No comments:

Post a Comment

Follow Instragram Jana_Hazana