Monday, 6 October 2014

# Garlic Complex # Keputihan

Ketahui punca dan cara hilangkan keputihan semasa mengandung

Pengetahuan tentang punca dan cara hilangkan keputihan semasa mengandung penting bagi setiap orang kerana dengan pengetahuan ini mereka boleh membezakan antara keputihan yang selamat dan keputihan yang boleh membahayakan dan cara-cara untuk mengatasinya.

Keputihan semasa mengandung mahupun dikalangan wanita yang tidak mengandung adalah normal kerana ia berperanan penting dalam penjagaan fungsi organ pembiakan wanita. Cecair yang dihasilkan oleh kelenjar didalam rahim dan serviks berfungsi untuk membawa keluar bakteria dan sel-sel mati. Ini akan membantu organ pembiakan wanita sentiasa bersih dan mencegah serangan jangkitan. Sumber
Keputihan ketika mengandung (Leukorrhea) biasanya bersifat cair, berwarna putih susu dan bau yang tidak kuat (malah ada yang tidak berbau langsung). Semasa mengandung, penghasilan hormon estrogen akan meningkat maka ia menyebabkan keputihan dalam jumlah yang lebih banyak berbanding sewaktu tidak hamil. Leukorrhea tidak membahayakan bayi dalam kandungan mahupun ibu.

Walaubagaimanan pun, apabila keputihan itu bersifat kekuningan atau kehijauan dan pekat, melibatkan gatal-gatal, sakit dan kemerahan, berbau hanyir dan sakit ketika bersama suami mahupun ketika membuang air kecil ini menandakan kemungkinan ada jangkitan kulat ataupun bakteria dan memerlukan rawatan segera. Jangkitan ini berisiko menyebabkan kelahiran pra-matang atau kematian bayi dalam kandungan.

Paras hormon estrogen semasa mengandung menyebabkan faraj menghasilkan lebih banyak glikogen dimana ia akan menggalakkan pertumbuhan kulat.

Cara merawat keputihan semasa mengandung

Bawang putih dapat membantu merawat keputihan semasa mengandung kerana bawang putih mampu mencacatkan aktiviti dan membunuh bakteria, kulat dan virus. Allisin berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah terhadap kesihatan. Allisin tidak terdapat dalam bawang putih biasa tetapi terhasil apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Walaubagaimanapun, pengkaji telah menemui bawang putih akan kehilangan keberkesanannya pada suhu 100°C..

Shaklee Garlic Complex bertindak sebagai anti bakteria dan anti-kulat yang dapat menghilangkan keputihan semasa mengandung. Selain itu, ia juga membantu mengawal tekanan darah, menstabilkan glukos dalam darah dan meningkatkan sistem imunisasi tubuh ibu mengandung.

keputihan semasa mengandung


Keistimewaan dan kelebihan Garlic Complex Shaklee ialah

  • Pengekalan 100% allisin aktif. Jarang suplemen bawang putih dipasaran yang mengandungi allisin aktif.
  • Dwi teknologi bagi mengawal bau 
  • Perisa semulajadi dari ekstrak Rosemarry dan Spearmint
  • Diperkayakan dengan vitamin E bagi meningkatkan sebatian aktif dan keberkesanan Garlic Complex pada tubuh
  • Setiap 2 tablet Garlic Complex membekalkan 1,000mg ekstrak bawang putih tulen
  • 100% antibiotik semulajadi. 
  • Tiada bahan kimia dan sintetik, perasa dan pewarna tambahan.

keputihan ketika mengandung


Keputihan semasa mengandung jangan diambil mudah. Segera lah dapatkan rawatan doktor bagi menjamin kesihatan ibu mengandung dan bayi dalam kandungan. Garlic Complex juga boleh bantu mencantikkan kulit.

Harga sebotol Garlic Complex hanya RM59.63 sebotol, dengannya anda akan mendapat banyak faedah untuk kesihatan.

Baca: Keputihan antara punca suami menjauhkan diri
Baca: Mengatasi kencing manis semasa hamil

Bagaimana hendak mendapatkan Garlic Complex dan hilangkan keputihan ketika mengandung? Anda boleh order terus dari Shaklee dengan klik pada butang order berikutAtau anda boleh dapatkannya melalui saya. Sila hubungi saya ditalian berikut dan dapatkan konsultasi dan nasihat cara makan secara eksklusif.
Follow Instragram Jana_Hazana